Αναταραχή στο ΠΑΣΟΚ για το ποιοί θα υπουργοποιηθούν

Για μια ακόμα φορά το  Antinews επιβεβαιώθηκε. Γράφαμε χθες ( Ο Βενιζέλος θέλει να ξαναγίνει … υπουργός Οικονομικών!) ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θέλει την κυβερνητική πίτα ολάκερη για πάρτη του καθώς επιδιώκει να μην υπάρξει άλλο μεγάλο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ στη νέα

κυβέρνηση ώστε να είναι ο απόλυτος άρχων της «κουτσουρεμένης» κεντροαριστεράς.

Το θέμα αυτό προκάλεσε μεγάλη αναταραχή στο ΠΑΣΟΚ και σήμερα το απόγευμα επιχείρησαν να το λύσουν σε σύσκεψη του κ. Βενιζέλου με τα κορυφαία στελέχη του κόμματος κ Σκανδαλίδη, Λοβέρδο, Χρυσοχοϊδη, Διαμαντοπούλου, Ανδρουλάκη, Ευθυμίου και Γεννηματά. Οι  Λοβέρδος, Χρυσοχοϊδης και Ευθυμίου ζήτησαν να συμμετέχουν πολιτικά πρόσωπα στην κυβέρνηση, αλλά ο Βενιζέλος επέμεινε στην θέση του για υπουργούς τεχνοκράτες ή πρώην βουλευτές, ώστε να έχει «ήπια» εκπροσώπηση.

Λύση δεν μάθαμε αν υπήρξε και ποια. Πάντως ο Χρυσοχοϊδης βγήκε αμέσως στο Mega για να διεκδικήσει την συμμετοχή του στην κυβέρνηση. Άλλες πληροφορίες (“Βήμα”) αναφέρουν ότι συζητείται αν ο κ. Βενιζέλος χρησιμοποιήσει στη νέα κυβέρνηση πολιτικά πρόσωπα χωρίς κυβερνητική φθορά όπως οι Π. Ευθυμίου, Φώφη Γεννηματά, Ι. Μανιάτης, Φ. Σαχινίδης ή αν θα χρησιμοποιήσει και τεχνοκράτες όπως οι Γ. Ζαννιάς - η εμπειρία του οποίου θεωρείται πολύτιμη καθώς συμμετείχε από την αρχή στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα-  Ν. Μαραβέγιας, κ.ά.

Από την άλλη μεριά είναι φανερό ότι στο ΠαΣοΚ δεν υπάρχει μεγάλος ενθουσιασμός από πολλά στελέχη για να συμμετάσχουν στην εκκολαπτόμενη κυβέρνηση. Η ανησυχία που υπάρχει στα μέλη του κόμματος αποτυπώνεται και στα πολλά τηλεφωνήματα που δέχεται η Ιπποκράτους από μέλη και ψηφοφόρους του κόμματος που ζητούν να αποκοπεί το ΠαΣοΚ από τον κυβερνητισμό που το καταβύθισε πολιτικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα