Αναξιοκρατία και άκρατος κομματισμός από τον υπουργό Παιδείας

15:04 2/7/2016 - Πηγή: Antinews

Απύθμενο θράσος και αυθαιρεσία επέδειξε ο Υπουργός Παιδείας στην Βουλή για την υποστήριξη τροπολογίας ως προς τα προσόντα του Γενικού Διευθυντή της Σιβιτανιδείου Σχολής , στα πλαίσια της συζήτησης του πολυνομοσχεδίου στις 29-6-16, προσπαθώντας να πείσει ότι αναβαθμίζει τα σχετικά προσόντα στα Ευρωπαϊκά πρότυπα καταργώντας το βασικό και αναγκαίο προσόν επαρκούς γνώσης μια ξένης γλώσσας!!!!! που ίσχυε επί σειρά δεκαετιών, μετατρέποντας την Βουλή

σε κολυμβήθρα του Σιλωάμ για το «ξέπλυμα» παράνομης πρόσληψης.

Ο λόγος που το έπραξε ήταν για να δικαιολογήσει παράτυπη πρόσληψη που επέβαλλε και μεθόδευσαν οι «άνθρωποί του» στο Σιβιτανίδειο Ίδρυμα τον Δεκέμβριο του 2015, αφού ο πρώην Δντής του κ. Μπαλτά , κ. Δημ. Ζερβάς που «επελέγη» δεν κάλυπτε όλα τα βασικά και αναγκαία κριτήρια μεταξύ των οποίων και αυτό της ξένης γλώσσας. Προκειμένου ο κ. Υπουργός να απαντήσει σε ένσταση και αίτημα θεραπείας που του υπέβαλλε άλλος ανθυποψήφιος προτίμησε να προχωρήσει σε αλλαγή των προσόντων επικαλούμενος αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό τους στα Ευρωπαϊκά πρότυπα !!!!!

Ο τρόπος που το έπραξε πέραν κάθε αμφιβολίας υπέκρυπτε δόλο από τον ίδιο ή τους συμβούλους του, αφού τελευταία στιγμή συμπλήρωσε την λέξη «προαιρετικό» δίπλα στο προσόν της ξένης γλώσσας πείθοντας και τον πλέον δύσπιστο για την «πραγματική» σκοπιμότητα της τροπολογίας .

Άρθρο 41 (διόρθωση χειρόγραφη)

[photo_0]

Καθορισµός προσόντων Γενικού Διευθυντή της Σιβιτανιδείου Δηµόσιας Σχολής Τεχνών και Επαγγελµάτων... Στην αρχή της υποπερίπτωσης ν΄ του στοιχείου α΄ της παρ. 20 του άρθρου 2 του ν. 2621/1998, προστίθεται η φράση «προαιρετική»...

Oσμή σκανδάλου, χαρακτήρισε την τροπολογία ως προς τα προ-σόντα του Γενικού Διευθυντή της Σιβιτανιδείου Σχολής, ο τομεάρχης παιδείας της ΝΔ , Βουλευτή Μ. Χαρακόπουλος, κατά τη συζήτηση επί των τροπολογιών του υπουργείου Παιδείας,τονίζοντας παράλληλα τα εξής:

Β.Αλήθεια, κύριε Υπουργέ, ποια ευρωπαϊκά πρότυπα επιβάλλουν μπαλτά στην προϋπόθεση γνώσης ξένης γλώσσας για την ανάληψη μιας τέτοιας θέσης ευθύνης;

Γ. Γιατί η φωτογραφική αυτή ρύθμιση δεν κάνει τίποτα άλλο από το να εξαφανίζει με μπαλτά από τα προσόντα την υποχρέωση να έχει ο Γενικός Διευθυντής επαρκή γνώση μιας τουλάχιστον ξένης γλώσσας από τις ομιλούμενες στην Ευρωπαϊκή Ένωση, που αξιώνει η ως τώρα ισχύουσα νομοθεσία.

Δ.Εδώ, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, βρίσκεται και το μυστικό της φωτογραφικής διάταξης.

- Επιχειρείτε να νομιμοποιήσετε εκ των υστέρων τις επιλογές σας;

-Αν όχι, προς τι η ρύθμιση; Ράβετε τον νόμο με βάση τα μέτρα του διευθυντή, του πρώην Υπουργού, του κ. Μπαλτά, που τοποθετήσατε ως διευθυντή στη Σιβιτανίδειο;

Αυτή λοιπόν είναι η ηθική της Aριστεράς;

Για το θέμα αυτό είχε υποβάλλει ερώτηση στην Βουλή στις 7-1-2016 ο βουλευτής Επικρατείας Συντονιστής Πολιτισμού και Παιδείας της Ν.Δ. κ. Θ. Φορτσάκης (hellenicparliament.gr) ζητώντας την άμεση δημοσιοποίηση όλων των τυπικών και ουσιαστικών προσόντων του κυρίου Ζέρβα, σύμβουλου του Υπουργού Παιδείας και τέως Διευθυντή του γραφείου του τέως Υπουργού Παιδείας κυρίου Αριστείδη Μπαλτά, ιδίως εκείνων των προσόντων στα οποία κρίθηκε ότι υπερέχει έναντι των ανθυποψηφίων του, ώστε να καταδειχθεί ότι αξιοκρατικά κατέλαβε τη θέση του Γενικού Διευθυντή της Σιβιτανιδείου Δημόσιας Σχολής Τεχνών και Επαγγελμάτων;

Στο ερώτημα του ο κ. Φορτσάκης επεσήμαινε ότι πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο (ο κ. Ζέρβας) που πριν από λίγους μόνο μήνες ως διευθυντής του γραφείου του κυρίου Μπαλτά είχε δηλώσει ότι «εμείς δεν χρησιμοποιούμε στελέχη του γραφείου του Υπουργού για θέσεις διοικήσεων oργανισμών» και φαίνεται να είχε εκδηλώσει, θεωρητικά τουλάχιστον, την απέχθειά του προς τη συνήθη κομματική πρακτική κατάληψης θέσεων από ημετέρους.

Στην απάντησή του στην παραπάνω ερώτηση ο Υπουργός Παιδείας ουσιαστικά καλύφθηκε πίσω από την απόφαση του ΔΣ της Σιβιτανιδείου Σχολής αναφέροντας απλώς ότι τον έκρινε ως τον καταλληλότερο επικαλούμενος και εκθέτοντας έτσι τον ίδιο τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος ως πρόεδρο του ΔΣ για τις παράτυπες πράξεις που ο ίδιος μεθόδευσε και επέβαλε του εκμεταλλευόμενος τη θέση εξουσίας που κατέχει ((hellenicparliament.gr).

Ο κ. Υπουργός Παιδείας επέδειξε ανάλογη έλλειψη υπευθυνότητας και δειλία ανάληψης της ευθύνης των πράξεων του και των επιλογών του και κατά την συζήτηση της εν λόγω τροπολογίας στην Βουλή όπου αφού προσπάθησε να δικαιολογήσει τις πράξεις του ασκόπως , αστόχως και με ανακριβή στοιχεία για το καθεστώς (αυτοδιοικούμενο) του Σιβιτανιδείου Ιδρύματος , τον ρόλο του Γενικού Διευθυντή, την απαίτηση της ξένης γλώσσας απεφάνθη με στόφο ότι έχει εμπιστοσύνη στην κρίση του ΔΣ του Σιβιτανιδείου Ιδρύματος, όταν ο ίδιος δεν έχει απαντήσει σε ένσταση και αίτηση θεραπείας που έχει υποβάλλει ανθυποψήφιος του κ. Ζέρβα. Το θέμα εκκρεμεί στο Συμβούλιο Επικρατείας , ενώ έχει αποφανθεί αρνητικά στην πρόσληψη η επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου και έχει παραπέμψει την υπόθεση στο Τμήμα.

Για το θέμα αυτό προφανώς πέραν από το Συμβούλιο Επικρατείας στο οποίο έχει υποβληθεί, το Ελεγκτικό Συνέδριο, τους επιθεωρητές της Δημόσιας Διοίκηση, τον Εισαγγελέα θα πρέπει να ενδιαφερθεί και ο κ.κ. Αρχιεπίσκοπος , διότι θα έπρεπε τουλάχιστον οι εισηγητές στο ΔΣ να τον είχαν ενημερώσει σωστά ώστε να προστατεύσουν το κύρος του αλλά και την αξιοπιστία - σοβαρότητα του ιστορικού Σιβιτανιδείου Ιδρύματος αντί να τον χρησιμοποιούν ως προκάλυμμα στα «ύποπτα παιγνίδια» που παίζουν. Οι ευεργέτες της Σιβιτανιδείου ζήτησαν την προεδρία του εκάστοτε Αρχιεπισκό-που στο ΔΣ ως εγγύηση και όχι ως προκάλυμμα σε ύποπτες μεθοδεύσεις. Από τον κ. Υπουργό o κ.κ. Αρχιεπίσκοπος δεν θα έπρεπε να περιμένει διαφορετική συμπεριφορά αφού τον έχει εκθέσει και φέρει σε δύσκολη θέση επανειλημμένως και σε ιδιαίτερα σοβαρά θέματα.

Άλλωστε η μόνη ενέργεια στην οποία προέβη ο κ. Υπουργός ήταν η προώθηση της υπόψη τροπολογίας στην Βουλή απαλείφοντας τα «ενοχλητικά» κριτήρια, που έθεταν σε αμφισβήτηση τον κομματικά εκλεκτό του, ως άχρηστα στην σύγχρονη Ευρωπαϊκή πραγματικότητα !!!!

Η ‘όλη μεθόδευση προκάλεσε την αγανάκτηση του βουλευτή της ΝΔ κ. Δένδια , την οποία εξέφρασε δημόσια σε τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΙ αναφέροντας:

·Μπείτε στο ίντερνετ και δείτε το νομοθέτημα που κατατέθηκε σήμερα και χθες στη Βουλή. Υπάρχουν δύο διατάξεις: Ο υπεύθυνος για τη Σιβιτανίδειο να μην έχει δίπλωμα ξένης γλώσσας, όπως προβλεπόταν μέχρι τώρα, για να βολευτεί διευθυντής Υπουργού! Και πρόσληψη καθαριστριών όπως θέλει ο αρμόδιος Υπουργός, χωρίς κανένα προσόν. Δείτε το άρθρο 44 του υπό συζήτηση νομοσχεδίου. Δεν υπάρχει κανένα κριτήριο. Μπορεί ο Υπουργός να κάνει οτιδήποτε θέλει.

·Δεν υπάρχει ρουσφετολογικότερη κυβέρνηση από αυτήν που ζούμε σήμερα! Σε κάθε νομοσχέδιο μπαίνουν ρουσφετολογικές διατάξεις.

Θα ήθελα να συμπληρώσω τον κ. Δένδια λέγοντας ότι η χρησιμοποίηση του ναού της Δημοκρατίας , της Βουλής και η εκμετάλλευση του δικαιώματος νομοθέτησης τόσο εύκολα για κάλυψη παρανομιών και παράτυπων πράξεων αποτελεί το τελευταίο επίπεδο «κατρακύλας» που μπορούσε να φθάσει η χώρα μας. Και όλα αυτά με την πρώτη (Εύχομαι και τελευταία) φορά Αριστερά.

Αντιεκπαιδευτικός

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα