Αναζητούνται οι αλληλέγγυοι…

21:15 9/9/2023 - Πηγή: Antinews

Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, Αμερικανοί «σύμμαχοι», ζάπλουτοι πολιτικοί, Εκκλησία, επιδεικτικά απούσες και απόντες την ώρα της ανάγκης

Του Παναγιώτη Λιάκου  

Η «Ελλάδα 2.0» του Μητσοτάκη είναι μια Ελλάδα πνιγμένη στα χρέη, στις λάσπες και στα αποκαΐδια. Η ηλεκτρονική διακυβέρνηση του Κούλεως είναι να στέλνεις SMS στον Χαρδαλιά (θυμάστε κορονοϊό;) για να βγάλεις έξω τα σκουπίδια

και να στήνεσαι σε ουρά στον Βόλο για να πάρεις νερό με το δελτίο! Η κυβέρνηση των αρίστων μοιράζει πεντακοσάρικα σε όσους είδαν τον νομό τους να γίνεται στάχτη και ψάχνει λέξεις να κρυφτεί για την ανικανότητά της, «κλιματική αλλαγή, πρωτοφανές φαινόμενο, έκτακτες συνθήκες, έβρεξε πολύ τον Ιούνιο και τον Μάιο (ναι, το ακούσαμε κι αυτό*), ανθρώπινος παράγοντας κ.ά.».

Αυτά είναι γνωστά – κι όσοι δεν τα κατάλαβαν με το καλό τα συνειδητοποίησαν με τον άγριο τρόπο που παραδίδει μαθήματα η πραγματικότητα.

Όμως, εκείνο που αξίζει να σημειωθεί εμφατικά είναι η ηχηρή απουσία των επαγγελματιών του ανθρωπισμού (ΜΚΟ), των χονδρεμπόρων «στρατηγικής συμμαχίας» (ΗΠΑ), μεγάλου τμήματος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας (που εξοργίζεται και βγάζει πύρινα δελτία Τύπου μόνο αν ο Βελόπουλος ή η ΝΙΚΗ φαίνεται να απειλούν εκλογικά τη Ν.Δ.) και των εκατομμυριούχων της πολιτικής που δηλώνουν αμύθητα πλούτη και ίσως να… λησμονούν και μερικά.

Πού είναι όλοι τούτοι την ώρα της ανάγκης, τη στιγμή που ακόμα και το νερό λείπει από τους πολίτες;

Κι ακόμα δεν έχουμε δει τίποτε. Με τις φωτιές και τις πλημμύρες γονάτισε ο αγροτικός και ο κτηνοτροφικός τομέας, και τα ήδη ακριβά προϊόντα θα γίνουν απλησίαστα.

Το κόστος της «Ελλάδας 2.0» είναι η αποτέφρωση και η βύθιση της κανονικής Ελλάδας σε λάσπες και η διασπορά της πείνας και της ανέχειας. Πάλι καλά που η Μαρέβα είναι.. υπέρκομψη και ο Κυριάκος φέρνει του… Μωυσέως (τελευταία και του Νώε) και καταχειροκροτήθηκε στο Κογκρέσο.

*Το… ξεφούρνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή στις 31/8/2023: «Οι πολλές βροχές του Μαΐου και του Ιουνίου δεν ήταν δυστυχώς τελικά ευχή. Μάλλον κατάρα ήταν, γιατί συνέτειναν -όπως μας λένε οι ειδικοί, δεν τα λέμε εμείς αυτά- στη γρήγορη ανάπτυξη πολλών εύφλεκτων χόρτων. Έκανε ακόμα μεγαλύτερο το πρόβλημα των καθαρισμών και της αντιπυρικής προστασίας».

The post Αναζητούνται οι αλληλέγγυοι…   appeared first on antinews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα