Ανέβηκε στο Taxisnet o «κεφαλικός φόρος» για τους ανεμβολίαστους. Ακόμα πιο κάτω η υπόληψη της κυβέρνησης Μητσοτάκη

14:49 1/3/2022 - Πηγή: Antinews

Επιχειρώντας να πετάξει από πάνω της κάθε ευθύνη για τους χιλιάδες θανάτους στα δημόσια νοσοκομεία, κι εξακολουθώντας να κραδαίνει το εμβόλιο ως το μοναδικό αντίδοτο για την πανδημία, η κυβέρνηση Μητσοτάκη προχώρησε στην εφαρμογή του «κεφαλικού» φόρου για τους ανεμβολίαστους πολίτες άνω των 60, επιδεικνύοντας το βαθιά αντικοινωνικό της πρόσωπο, εν μέσω πανδημίας, ακρίβειας και πολεμικής κρίσης στην αυλή της Ευρώπης.

Ανάλγητοι και τιμωροί

Σύμφωνα με τα σχετικά δημοσιεύματα, ο αριθμός αυτών που δεν έχουν εμβολιαστεί και έχουν σταλεί τα πρόστιμα από την ΑΑΔΕ

είναι 317.962 και τους έχει επιβληθεί «…αναλογικό πρόστιμο 50 ευρώ για τον μισό μήνα Ιανουάριο (16 έως 31 Ιανουαρίου)»

Διευκρινίζεται μάλιστα, ότι το χαράτσι του Ιανουαρίου θα πρέπει να καταβληθεί έως τις 15 Μαρτίου, διαφορετικά θα επιβαρύνεται με τις νόμιμες προσαυξήσεις. Η διαδικασία αυτή θα επαναλαμβάνεται με ημερομηνία ελέγχου την 16η εκάστου μήνα και το πρόστιμο θα είναι 100 ευρώ.

Το μέτρο έχει προκαλέσει τη δικαιολογημένη οργή όσων θίγονται αλλά και των οικογενειών τους, ενώ πέρα από το παράλογο και καθαρά τιμωρητικό χαράτσι, τους έχει επιβληθεί και στέρηση του δικαιώματός τους σε δωρεάν rapid test του ΕΟΔΔΥ, την ώρα που καταβάλλουν κανονικά τις εισφορές τους στο ταμείο!

Κυνικές μεθοδεύσεις εν μέσω πανδημίας

Πρόκειται για υποκρισία δίχως έρμα, διότι ενώ η κυβέρνηση των αρίστων κουνά το δάχτυλο στην κοινωνία επικαλούμενη το ανεκδιήγητο σλόγκαν Μητσοτάκη περί «ατομικής ευθύνης», η ίδια έχει αφήσει το ΕΣΥ να καταρρεύσει και τα νοσοκομεία να διαλύονται.

Οι νεκροί ξεπερνούν τους 26.000 κι ο «εντιμότατος» κ. Πλεύρης προαναγγέλλει την είσοδο των ιδιωτών στα δημόσια νοσοκομεία, αποκαλύπτοντας έτσι τη μεθόδευση που ακολούθησε η κυβέρνηση, εν μέσω πανδημίας, απαξιώνοντας τη δημόσια περίθαλψη, για να δικαιολογήσει τα δωράκια προς τους κολλητούς κλινικάρχες.

Όλα στο βωμό του κέρδους των φίλων ιδιωτών, αλλά σκληρότητα, τιμωρία και απύθμενη υποκρισία προς τους πολίτες. Μόνο να σκεφτεί κανείς, ότι το θέμα της μεταπτυχιακής εργασίας του κ. Πλεύρη ήταν «η συναίνεση του ασθενούς στην ιατρική πράξη» και του διδακτορικού του «η ποινική Ευθύνη στην Ιατρική Πράξη. Έρευνα και Πειραματισμός με αντικείμενο τον άνθρωπο», αντιλαμβάνεται ότι η σημερινή φανατική στάση του απέναντι στους ανεμβολίαστους, είναι σκέτη υποκρισία, και πολιτικός κυνισμός.

Σενάρια αντίδρασης

Έτσι, χωρίς ενδοιασμούς, παίζει το ρόλο του σκληρού εισηγητή για την οριστική αποβολή 7.000 χιλιάδων υγειονομικών από το ΕΣΥ γιατί τάχα δεν έχουν εμβολιαστεί, ενώ δεν τον απασχολεί το γεγονός ότι ακόμη χάνονται καθημερινά δεκάδες άνθρωποι στα νοσοκομεία, και το εναπομείναν υγειονομικό προσωπικό βρίσκεται σε ψυχική και σωματική εξάντληση. Αυτό, που τον επείγει, είναι να... περάσει το σχέδιο ιδιωτικοποίησης των δημόσιων νοσοκομείων.

Σχετικά με τα ήδη βεβαιωμένα πρόστιμα για τους ανεμβολίαστους, να σημειωθεί, ότι όλο και περισσότεροι πολίτες, συντονίζονται καθημερινά, ακόμη και μέσα από διαδικτυακές πλατφόρμες, ακολουθώντας διάφορα σενάρια αντίδρασης, από ενδικοφανείς προσφυγές προς την ΑΑΔΕ και καταγγελίες στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, μέχρι και ομαδικά εξώδικα προς την ΑΑΔΕ. Πάντως, το κοινό σενάριο που σίγουρα θα ακολουθήσουν σχεδόν όλοι μαζί είναι αυτό της αντίδρασης στην… κάλπη.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ανέβηκε, Taxisnet, Ακόμα, Μητσοτάκη,anevike, Taxisnet, akoma, mitsotaki