Αντί να πίνουν νερό στο όνομα του Σαμαρά που τους έσωσε, τον πολεμούν

08:17 1/8/2013 - Πηγή: Antinews

Σε προηγούμενη ανάρτησή μας, γράφαμε για τους ποιοι θέλουν και ποιοι όχι πρόωρες εκλογές. Μεταξύ όσων επιθυμούν να πάει η χώρα σε κάλπες, καταστροφικές έτσι όπως έχει εξελιχθεί η κατάσταση στην οικονομία, γράφαμε ότι είναι και ορισμένοι βουλευτές δεξιά κι αριστερά του πολιτικού φάσματος.

Είχαμε ξεχάσει να αναφέρουμε τους υποτιθέμενους «κεντρώους», τους Πασόκους που ενώ θα έπρεπε να ανάβουν κεράκι στον Σαμαρά που τους

διέσωσε, άρχισαν να τον πολεμούν. Αν η ΝΔ αποφάσιζε τον Ιούνιο που έφυγε η ΔΗΜΑΡ να πάμε σε εκλογές, τώρα το ΠΑΣΟΚ θα ήταν οριστικό παρελθόν. Θα πάλευε να πιάσει το 3% και θα… έβλεπε τα ραδίκια ανάποδα. Και μην πουν κάποιοι ότι σώθηκε και ο Σαμαράς. Όλες οι δημοσκοπήσεις του έδιναν και του δίνουν πρωτιά, επομένως και την πρωτοβουλία των κινήσεων. Ο Βενιζέλος και οι εναπομείναντες βουλευτές του τι θα έκαναν όταν ο κόσμος του έθαβε οριστικά και αμετάκλητα;

Αντί λοιπόν να πίνουν νερό στο όνομα του Σαμαρά που τους άπλωσε το χέρι για να μην πνιγούν, άρχισαν τα τσάμικα. Η κ. Τζάκρη, παντελώς άγνωστη μέχρι που την έβγαλε από την αφάνεια ο καταστροφέας της χώρας Γ. Παπανδρέου και την έκανε υφυπουργό από τον Οκτώβριο του 2009 μέχρι τον Ιούνιο του 2011. Και ο διάδοχός της στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Πάρις Κουκουλόπουλος, άξιο τέκνο του Βενιζελικού ΠΑΣΟΚ. Οι δύο τους αποφάσισαν να βάλουν φωτιά στο πολιτικό θερμόμετρο, αμφισβητώντας την κυβέρνηση και τις επιλογές της και θέτοντας την σε ομηρεία. Η κ. Τζάκρη ψήφισε «παρούσα» στην τροπολογία για την ΕΥΔΑΠ, επιτέθηκε στον Αντ. Σαμαρά και τελικά έκανε μια μικρή κωλοτούμπα υπό το φόβο της διαγραφής.

Ο δε κ. Κουκουλόπουλος, όπου γι’ αυτόν βοά η Κοζάνη ότι έκανε αθρόες προσλήψεις ως δήμαρχος της πόλης και τώρα το «παίζει» επαναστάτης, χτύπησε για δεύτερη φορά σε λίγες ημέρες. Αφού δεν τον διέγραψαν όταν καταψήφισε το άρθρο για τη δημοτική αστυνομία, έκανε λόγο για κυβερνητικές αστοχίες και επιτέθηκε κατά του κ. Μπαλτάκου, ο οποίος το βράδυ της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου είχε προειδοποιήσει όλους τους βουλευτές πως μπορούν να καταψηφίσουν, αλλά τότε θα γίνουν πρόωρες εκλογές τον Αύγουστο. Ο κ. Κουκουλόπουλος έκανε λόγο για λεονταρισμούς περί πρόωρων εκλογών από «πρόσωπα που ο θεσμικός τους ρόλος θα έπρεπε να θέτει αυτοπεριορισμό».

Από το στόχαστρο του κ. Κουκουλόπουλο δεν ξέφυγε και ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας για τον οποίο άφησε αιχμές, λέγοντας πως άμεση πολιτική προτεραιότητα είναι η αποτσαροποίηση της πολιτικής ατζέντας στη χώρα και σημείωσε με νόημα πως δεν μπορούν να περνούν όλα από την κρησάρα του υπουργείου Οικονομικών.

Έστειλε επίσης ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς την κυβέρνηση και τον κ. Στουρνάρα, λέγοντας πως οι βουλευτές δεν θα κουραστούν “να λένε στους ξεκούραστους τεχνοκράτες πως πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας δεν θα γίνουν δεκτοί.

Η Τζάκρη άφησε τα ταγεράκια και φόρεσε τα αμπέχονα

Λίγες μέρες αφ’ ότου γράψαμε εδώ στο antinews ότι «πολιτική δε γίνεται με ταγεράκια» (http://www.antinews.gr/2013/07/07/221195/), όταν η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε επίθεση κατά του κ. Σαμαρά και του κ. Στουρνάρα, η εν λόγω κυρία ξαναχτύπησε. Προφανώς δεν… χωρά στα ταγεράκια που έραψε ενόσω ήταν βουλευτής αλλά και υφυπουργός και τώρα θέλει να επιστρέψει στα…αμπέχονα. Διότι μάλλον αλληθωρίζει προς τον ΣΥΡΙΖΑ και ουκ ολίγες φορές ξεφεύγει από την κυβερνητική γραμμή. Αυτή τη φορά η κατάσταση χειροτέρευσε καθώς η κ. Τζάκρη, όχι μόνο ψήφισε «παρούσα» στην τροπολογία για την πώληση της ΕΥΔΑΠ αλλά έκανε και δηλώσεις κατά του κ. Σαμαρά. Η κα Τζάκρη στην ανακοίνωσή της αναφέρει πως η σημερινή της στάση είναι αυτονόητη απάντηση των προοδευτικών δυνάμεων που έχουν υποχρέωση να αποτρέψουν το ξεπούλημα της χώρας στο οποίο έχει επιδοθεί ο κ.Σαμαράς, βαφτίζοντάς το success story. Και συνεχίζει λέγοντας πως “σε ότι με αφορά ο μόνος γνώμονας των αποφάσεών μου είναι το μακροπρόθεσμο συμφέρον του ελληνικού λαού. Η ψήφος μου είναι ακόμη ένα σαφές μήνυμα προς την τρόικα ότι δεν ξεπουλάμε, δεν χαρίζουμε την περιουσία του ελληνικού λαού και τις φοβερές «αναπτυξιακές» ιδέες τους να τις εφαρμόσουν πρώτα στις δικές τους χώρες”.

Στο ΠΑΣΟΚ έπαθαν απανωτά εγκεφαλικά αλλά ταραχή υπήρξε και στην κυβέρνηση αφού η τροπολογία πέρασε με μόλις 51 υπέρ και 44 κατά και φυσικά την κ. Τζάκρη.

Από την Ιπποκράτους της… τράβηξαν τα αυτιά και σε νέα διευκρινιστική δήλωσή της δεν αναφέρθηκε καθόλου στον πρωθυπουργό, όμως, το θέμα συνεχίζει να είναι σοβαρό. Αν και η «επανάστασή» της κράτησε μόλις λίγες ώρες η βουλευτής τονίζει: «Η συζήτηση στη Βουλή που αφορούσε και στην τροπολογία για την ΕΥΔΑΠ, όπου είχα γραφτεί για να μιλήσω, διεκόπη λόγω της διεξαγωγής ονομαστικής ψηφοφορίας. Διαφωνώ με τους όρους τους οποίους πραγματοποιείται η συγκεκριμένη αποκρατικοποίηση και γι’ αυτό το λόγο ψήφισα “παρούσα”». Όλα τα υπόλοιπα τα ξέχασε.

Όμως, το θέμα είναι τι θα γίνει από εδώ και πέρα. Θα διακυβεύεται το μέλλον της κυβέρνησης ανάλογα με τις ορέξεις της κ. Τζάκρη; Ελεος. Όταν ήταν μέλος της κυβέρνησης και ψήφιζε τα μνημόνια δεν ήξερε τι έκανε; Τώρα θυμήθηκε να το παίξει Πασιονάρια;

Το ΠΑΣΟΚ έχει πολύ μεγάλο πρόβλημα καθώς δεν μπορεί να διαγράψει τους βουλευτές του, όσο κι αν αυτοί βάλλουν κατά της κυβέρνησης. Κι ενώ όλοι αυτοί οι «πράσινοι» πολιτικάντηδες που επί χρόνια διέλυαν τη χώρα, τώρα έγιναν ξαφνικά Τσε Γκεβάρα και Εβίτες Περόν, η κυβέρνηση κρέμεται σε μια κλωστή. Μέχρι πόσο θα πάμε σ’ αυτό το κλίμα κανείς δεν ξέρει. Όμως, θα πρέπει όλοι όσοι αποφάσισαν να σηκώσουν αντάρτικο, είτε από το ΠΑΣΟΚ είτε από τη ΝΔ, να αναλάβουν και τις ευθύνες τους. Θέλουν να ρίξουν την κυβέρνηση, ας το κάνουν τώρα. Ας μας αδειάσουν τη γωνιά και ο καθένας να κριθεί από το λαό. Αλλιώς οι τσαμπουκάδες είναι απλά για τα μάτια του κόσμου.

Keywords
Τυχαία Θέματα