Από τα Χριστούγεννα στο Πάσχα αν έχουν απομείνει πέντε μέτρα κάνε ένα «μπραφ» να προσγειωθείς!

17:47 4/1/2024 - Πηγή: Antinews

Του Κώστα Πρώιμου

Με την προσμονή της γέννησης του θεανθρώπου κατά τις προηγούμενες μέρες ζωντάνεψε και η Ελπίδα. Χιλιάδες μικρομεσαίες και μικρές επιχειρήσεις, από τον θρυλικό εναπομείναντα παπουτσή της γειτονιάς, το κουρείο, τα ηρωικά μπακαλικάκια που επιμένουν (ευτυχώς) να χαλάνε τη μόστρα και τη μανέστρα των υπεραγορών και να εξυπηρετούν τις μικρές συνοικίες, διατηρούσαν τις όσες πιθανότητές τους για να ρεφάρουν από ένα κακό φθινόπωρο ενόψει της εορταστικής περιόδου. Όσο και αν προσπαθούν τα φιλοκυβερνητικά μέσα επικοινωνίας με «καραστημένα» και στρεβλωμένα ως προς την ορθότητα του

περιεχομένου τους ρεπορτάζ να αποβλακώσουν τους απανταχού Έλληνες πολίτες διαβεβαιώνοντάς τους πως η αγορά και το εμπόριο πήραν φωτιά από τις πωλήσεις, η πραγματικότητα φωλιάζει αμείλικτα στα ταμεία και στις τσέπες της συντριπτικής πλειοψηφίας των επαγγελματιών. Που, ακόμη και σήμερα – ενώ σε λίγα εικοσιτετράωρα θα προσγειωθούμε όλοι ανωμάλως ο καθένας στη μικρογραφία της καθημερινότητάς του – πολλοί δε μπορούν να αποδεχτούν τις πενιχρές εισπράξεις που έπιασαν στα χέρια τους και δη κατά την τρέχουσα εορταστική περίοδο.

Από την Αργοναυπλία μέχρι την Τρίπολη, την Κόρινθο, αλλά και την εμπορική «καρδιά» της Αθήνας, η αλήθεια και όχι η εικονική πραγματικότητα ως παράμετρος του δημοσιογραφικού ψεύδους που παρουσιάζουν – θες δε θες – πολλοί τηλεοπτικοί σταθμοί είναι αν μη τι άλλο αποκαρδιωτική.

Για να διαπιστώσει κάποιος τι συμβαίνει στη χώρα αρκεί να διαβεί στα εμπορικά σημεία και να συνομιλήσει με τους κατά τόπους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται σε διαφόρους κλάδους όπως της καφεστίασης, του εμπορίου γενικότερα αλλά και της ένδυσης. Δεδομένου πως οι συνδικαλιστές στην πλειοψηφία τους ως επικεφαλής των Ομοσπονδιών αλλά και των θεσμικών Συλλόγων τους έχουν καταπιεί το αμίλητο νερό τα τελευταία χρόνια, μη φανταστείτε πως μετά την έλευση των γιορτών θα διαβάσετε σχετικά δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία θα περιγράφεται ή θα αποτυπώνεται από επίσημα και εξουσιοδοτημένα χείλη το τέλμα που βίωσε τα Χριστούγεννα του 2023 η αγορά εν γένει.

Ωστόσο, η παραπλάνηση με την αδερφούλα της την παραπληροφόρηση ως αχτύπητο δίδυμο θα φέρουν αποτέλεσμα μιας και απευθύνονται στους αποβλακωμένους του καναπέ, καθώς με στιγμιότυπα από νυχτερινά κέντρα ή δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς που ήταν επόμενο να ασφυκτιούν τέτοιες γιορτινές μέρες θα καλύψουν βιαίως και ατάκτως επικοινωνιακά όλη την οικονομική και κοινωνική μαυρίλα που επικυριάρχησε από άκρη σε άκρη στη χώρα μας.

Βάσει συγκεκριμένης φιλοσοφικής αντίληψης ως απόρροια μιας εκ των υπαρχουσών κοσμοθεωριών η Ελπίδα ήταν το τελευταίο κακό που ξεπήδησε από το Κουτί της Πανδώρας και η εμφάνισή της συνήθως ξεγελά και υπνωτίζει γιατί αναβάλει κάθε δράση στο εδώ και τώρα. Διότι όταν απλώς ελπίζεις χωρίς ταυτόχρονα να δρας ή να αντιδράς, τα αποτελέσματα τις περισσότερες φορές είναι απελπιστικά! Όσες μικρές επιχειρήσεις αντέξουν το πραγματικά εφιαλτικό τετράμηνο που θα ακολουθήσει αναμένοντας ωστόσο με τους ιδιοκτήτες τους σε πολιτική απραγία ότι με την Ανάσταση του θεανθρώπου θα έχει σηματοδοτηθεί και η οικονομική τους ανάταση στις αρχές του Μαΐου, πιθανότατα οι προσδοκίες τους να «μεταμορφωθούν» σε ευσεβείς πόθους και συνεπώς να διαψευστούν με τραγικό τρόπο.

Εξάλλου, αν το πιάσουμε το όλο ζήτημα υπό την οπτική του γνωστού ανέκδοτου με τα εφεδρικά αλεξίπτωτα που δεν ανοίγουν κατά τη ραγδαία πτώση ενώ έχουν απομείνει πέντε μέτρα πριν την πρόσκρουση στο έδαφος, θα κάνουμε ένα «μπραφ» κατά τους πολιτικούς «ειδήμονες» που εν προκειμένω μας συμβουλεύουν από τον ασύρματο εν τέλει για να προσγειωθούμε…

The post Από τα Χριστούγεννα στο Πάσχα αν έχουν απομείνει πέντε μέτρα κάνε ένα «μπραφ» να προσγειωθείς! appeared first on antinews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα