Από το Πεκίνο στις ΗΠΑ με τρένο

17:58 9/5/2014 - Πηγή: Antinews

Το σχέδιό της παρουσίασε η Κίνα, να συνδέσει τον κόσμο με σιδηροδρομικές γραμμές υψηλής ταχύτητας, συμπεριλαμβανομένης μιας υποβρύχιας σύνδεσης στις ΗΠΑ που θα τρέχει με 13.000 χιλιόμετρα. Η γραμμή «από την Κίνα στη Ρωσία και στις Ηνωμένες Πολιτείες» που πρότεινε η Κινεζική Ακαδημία Μηχανικών, θα ξεκινά από το βόρειο ανατολικό τμήμα της Κίνας, θα ταξιδεύει μέσα από τη Σιβηρία, από τον Βερίγγειο Πορθμό στην Αλάσκα και προς τα κάτω μέσω του Καναδά, πριν

φτάσει στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τους Times του Πεκίνου.

Άλλες σχεδιαζόμενες γραμμές - η κατασκευή των οποίων φέρεται να έχει ήδη ξεκινήσει στην Κίνα - είναι μια σύνδεση με το Λονδίνο μέσω Παρισιού, Βερολίνου και Μόσχας, μαζί με ένα δεύτερο δρομολόγιο προς την Ευρώπη που θα ακολουθεί τον δρόμο του μεταξιού για να φτάσει ως τη Γερμανία μέσω του Ιράν και της Τουρκίας. Προς το παρόν, οι διεθνείς σταθμοί των γραμμών είναι υπό διαπραγμάτευση, αναφέρει η κρατική εφημερίδα.

Μια τέταρτη πανασιατική γραμμή, που θα συνδέει την Κίνα με τη Σιγκαπούρη μέσω του Βιετνάμ, Καμπότζης, Ταϊλάνδης και Μαλαισίας, φέρεται να είναι ήδη υπό κατασκευή. Υπάρχουν επίσης προτάσεις για γραμμές που θα εκτείνονται από την Κίνα στην Αφρική και είναι αυτή τη στιγμή σε στάδιο προετοιμασίας, προσθέτει η εφημερίδα. Η πιο φιλόδοξη δομικά πρόταση είναι η σύνδεση ΗΠΑ-Κίνας, η οποία θα απαιτήσει περίπου 200 χιλιόμετρα από σήραγγες για να διασχίσει το χάσμα μεταξύ της Ρωσίας και της Αλάσκας - τέσσερις φορές περισσότερο από το μήκος της σήραγγας της Μάγχης. Εάν ολοκληρωθεί, θα γίνει η μεγαλύτερη υποθαλάσσια σήραγγα του κόσμου και θα είναι ένα άνευ προηγουμένου επίτευγμα της μηχανικής.
«Αυτή τη στιγμή είμαστε ήδη σε συζητήσεις. Η Ρωσία το σκέφτεται εδώ και πολλά χρόνια» δήλωσε ο Γουάνγκ Μενγκ-σου, εμπειρογνώμονας από την Κινεζική Ακαδημία Μηχανικών. Το τρένο θα ταξιδεύει με 220 μίλια την ώρα, ενώ ολόκληρο το ταξίδι θα χρειάζεται δύο ημέρες. Σε σχετικό δημοσίευμα, η κρατική αγγλόφωνη εφημερίδα China Dailyυποστήριξε ότι η Κίνα διαθέτει ήδη την τεχνολογία στο χώρο, δεδομένου ότι θα την χρησιμοποιήσει για τη σύνδεση της χώρας με την Ταϊβάν, με υποβρύχια τρένο υψηλής ταχύτητας που απαιτεί μια σήραγγα μήκους 150 χιλιομέτρων. Ωστόσο, ούτε οι λεπτομέρειες αυτού του σχεδίου έχουν οριστικοποιηθεί ακόμα.

http://www.independent.co.uk/life-style/gadgets-and-tech/news/beijing-to-the-us-by-train-china-outlines-plans-to-connect-world-by-high-speed-rail-network-9342749.html

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα