Αποφυλάκιση Μαρτίνη: Κάτι περίεργες συμπτώσεις

Πριν από μερικές εβδομάδες γίναμε μάρτυρες μιας επιχείρησης σπίλωσης της Νέας Δημοκρατίας και συγκεκριμένων στελεχών της που συνδέονται με το Ερρίκος Ντυνάν. Στήθηκε μέχρι και επιτροπή της Βουλής όπου καθημερινά ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε… πάρτι αποκαλύψεων με πρώτο βιολί τον πρώην επικεφαλής το Ντινάν, Ανδρέα Μαρτίνη.

Ο εν λόγω κύριος ήταν προφυλακισμένος για υπόθεση δωροδοκίας

από την Hospitalia International και για μια δεύτερη υπόθεση για απιστία στην υπηρεσία για την νοσηλεία στο «Ερρίκος Ντυνάν». Η τελευταία αυτή υπόθεση αφορά στα δωρεάν νοσήλια γνωστών πολιτικών, ανθρώπων των ΜΜΕ κ.α με αποτέλεσμα το «Ερρίκος Ντυνάν» να υποστεί ζημία ύψους 1,75 εκατ. ευρώ.

Για τα εκατομμύρια με τα οποία του καταλογίζεται πως είχε δωροδοκηθεί από την εταιρία Hospitalia International για την επιλογή της, το 1998, σε προμήθεια νοσοκομειακού και ξενοδοχειακού εξοπλισμού, είχε υποστηρίξει πως τα χρήματα ήταν νόμιμα και προέρχονταν από περιουσιακά στοιχεία της συζύγου του.

Όλο τον περασμένο Ιούνιο ο Μαρτίνης, λοιπόν, έκανε παρέλαση στην Εξεταστική επιτροπή της Βουλής καταγγέλλοντας τις προηγούμενες κυβερνήσεις για το… ξεπούλημα όπως είπε του νοσοκομείου. Ειδικά για τον Άδωνι επεφύλασσε πολλές «αποκαλύψεις» χωρίς όμως αποδείξεις. Τη δουλειά του την έκανε μια χαρά, έφτιαξε πρωτοσέλιδα για τα πληρωμένα πιστόλια του ΣΥΡΙΖΑ και ξαναγύρισε στη φυλακή…

Αμ δε, σήμερα αποφασίστηκε η αποφυλάκισή του για… λόγους υγείας.

Οι δικαστικοί λειτουργοί, προχώρησαν στην αποφυλάκιση κρίνοντας πως έπειτα από 15 μήνες παραμονής του στις φυλακές Κορυδαλλού, δεν είναι ύποπτος φυγής. Επίσης, έκριναν πως αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας.

Ο Αν. Μαρτίνης είχε υποβάλει τη σχετική αίτησή του, μέσω του συνηγόρου του Θ. Μαντά, στις 31 Ιουλίου, αμέσως μετά την συμπληρωματική του απολογία για τις δυο υποθέσεις που κατηγορείται. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, κατά τη διάρκεια αυτής της απολογίας, ο κατηγορούμενος έδειξε διάθεση συνεργασίας με τις ανακριτικές αρχές.

Προφανώς αυτή… η διάθεση συνεργασίας ήταν το εισιτήριο εξόδου από τη φυλακή. Τα συμπεράσματα δικά σας.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα