Απορρίπτει τη διεξαγωγή νέας ψηφοφορίας ο Μεντβέντεφ

Το αίτημα των διαδηλωτών για διεξαγωγή νέας ψηφοφορίας μετά τις καταγγελίες για νοθεία στις βουλευτικές εκλογές της 4ης Δεκεμβρίου απέρριψε ο Ρώσος πρόεδρος.

«Δεν υποστηρίζω καμία από τις δηλώσεις ή τις εκκλήσεις που έγιναν στις συγκεντρώσεις», ξεκαθάρισε o Ντμίτρι Μεντβέντεφ, αναφερόμενος στις χθεσινές

διαδηλώσεις που συγκέντρωσαν δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους στους δρόμους στη Μόσχα.

Μεταξύ των αιτημάτων των διαδηλωτών περιλαμβανόταν επίσης η αποφυλάκιση όλων των πολιτικών κρατουμένων και η παραίτηση των εκλογικών αξιωματούχων, ιδίως του Βλαντίμιρ Τσούροφ, επικεφαλής της εκλογικής επιτροπής.

Ωστόσο, ο Μεντβέντεφ ανέφερε πως έδωσε εντολή να γίνει αναθεώρηση όλων των εκθέσεων από τα εκλογικά τμήματα προκειμένου να διαπιστωθεί αν ήταν σύμφωνες με την εκλογική νομοθεσία.

Σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα, η Ενωμένη Ρωσία, το κόμμα του Μεντβέντεφ και του πρωθυπουργού Βλαντίμιρ Πούτιν, κέρδισε λίγο κάτω από το 50% στις βουλευτικές εκλογές της 4ης Δεκεμβρίου, ποσοστό αρκετό για να διατηρήσει τον έλεγχο της κυβέρνησης, αλλά σημαντικά μειωμένο σε σύγκριση με την υποστήριξη που απολάμβανε προηγουμένως.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε πάντως σήμερα πως σέβεται τις απόψεις των διαδηλωτών. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει τη γνώμη του, όσο το κάνει ειρηνικά και σέβεται το νόμο, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Πούτιν, Ντμίτρι Πέσκοφ.

«Σεβόμαστε τις απόψεις των διαδηλωτών, ακούμε αυτό που λέγεται και θα συνεχίσουμε να τους ακούμε», πρόσθεσε.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γερμανικό πρακτορείo

Keywords
Τυχαία Θέματα