Απύθμενη αλαζονεία

18:25 4/5/2024 - Πηγή: Antinews

Του Νίκου Γ. Μερτζάνη

Η πολιτική κυριαρχία της Ν.Δ. μετά το εκλογικό αποτέλεσμα της κάλπης του 2023 τελικά οδήγησε σε αυτό που όλοι απεύχονταν. Στην αλαζονική συμπεριφορά στελεχών και υπουργών της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη. Είναι καθημερινά πλέον τα παραδείγματα υπουργών που ξεφεύγουν στις δηλώσεις τους, βουλευτών που μοιάζουν να γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια τις όποιες φωνές κριτικής ή τις αντιδράσεις των ψηφοφόρων τους. Υπάρχει μια ατμόσφαιρα του στιλ «δεν σας βλέπουμε, δεν υπάρχετε», που είναι εμφανής ακόμη και στα βλέμματα των αξιωματούχων. Υπάρχει, φυσικά, και η καραμέλα

της τοξικότητας, την οποία χρησιμοποιούν υπουργοί, βουλευτές, στελέχη, ως απάντηση  απέναντι σε κάθε φωνή κριτικής, οπότε το γλυκό δένει τέλεια.

Η αλαζονεία, κυρίως των κυβερνητικών στελεχών, αρχίζει από τη σχεδόν διαστροφική παράκαμψη της πραγματικότητας που επιχειρούν, λόγω έλλειψης σοβαρών επιχειρημάτων, και φτάνει μέχρι και τον απόλυτο βιασμό της αλήθειας.

Τελευταίο παράδειγμα, η υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως, η οποία σε κάθε τηλεοπτική της εμφάνιση επιχειρεί να δώσει νέες ερμηνείες σε λέξεις όπως αυτή της διάρρηξης. Επιμένει στην έκφραση «φερόμενη διάρρηξη», την ώρα που έχει αποδειχθεί ότι υπάρχει παραβίαση της πόρτας, του προσωπικού γραφείου του διευθυντή της Διεύθυνσης Εκλογών του ΥΠΕΣ, η οποία μάλιστα έγινε την ίδια ημέρα που παραδόθηκε το πόρισμα του εσωτερικού ελέγχου για το σκάνδαλο των διαρροών προσωπικών δεδομένων αποδήμων εκλογέων στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

Η κυρία Κεραμέως, σε φιλικό μάλιστα τηλεοπτικά περιβάλλον, επέμεινε ότι είναι φερόμενη η διάρρηξη και ότι δεν είναι Αστυνομία για να γνωρίζει αν έχει γίνει διάρρηξη. Πόρτα παραβιασμένη, η Αστυνομία έχει επιληφθεί, αλλά η διάρρηξη «φερόμενη». Το προχώρησε ένα βήμα παραπέρα η υπουργός Εσωτερικών, λέγοντας ότι η ΕΛ.ΑΣ. δεν έχει βγάλει πόρισμα, οπότε δεν ξέρει αν υπάρχει διάρρηξη.

Ούτε σε κωμική σειρά

Η ευκολία με την οποία «πέφτουν» στον δημόσιο διάλογο εκφράσεις και επιχειρήματα που δεν στέκουν ούτε σε κωμική σειρά αποδεικνύει ότι αυτοί που αερολογούν θεωρούν πως δεν έχουν καμία υποχρέωση να απαντήσουν, τη στιγμή, μάλιστα, που δεν πιέζονται όσο χρειάζεται. Απαξιωτική στάση για ένα σοβαρό ζήτημα, το αδιάβλητο της εκλογικής διαδικασίας, για το οποίο εκφράζουν φοβίες όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Όσο εξοργιστικά ακούγονται αυτά που εκστόμισε η κυρία Κεραμέως για να πετάξει την μπάλα στην εξέδρα, όσον αφορά όσα περίεργα συμβαίνουν στο υπουργείο της, η αλαζονεία χτυπάει κόκκινο όταν ανοίγει το στόμα του ο Άδωνις Γεωργιάδης. Κάθε του λέξη μπορεί να εκνευρίσει ακόμη και τον πιο ήρεμο άνθρωπο, αλλά, όταν αρχίζει και παραθέτει (ο Θεός να τα κάνει) επιχειρήματα, ο υπουργός Υγείας είναι τόσο αλαζόνας που δεν διστάζει να προσβάλλει ολόκληρους κλάδους: «Αντί να κάνετε αυτά τα καφριλίκια, αν θέλει ένας από εσάς να έρθει να μιλήσει, πολύ ευχαρίστως. Είναι ευπρόσδεκτος. Αν έχετε τα κότσια, διαλέξτε έναν και ελάτε εδώ στο βήμα. Σήμερα έχετε έρθει εδώ να διαμαρτυρηθείτε και να φωνάζετε σαν τους κάφρους, σε τι πράγμα; Στα εγκαίνια του νέου κτιρίου του ΕΚΑΒ. Και δεν ντρέπεστε. Δεν σας φοβόμαστε καθόλου, είστε μία χούφτα και δεν εκπροσωπείτε κανέναν στην Ελλάδα. Ανθρωπάκια ασήμαντα που το μόνο που ξέρουν να κάνουν είναι να φωνάζουν. Αντί να φωνάζετε όλη μέρα, κάντε και καμιά δουλειά».

Αυτές οι φράσεις βγήκαν από το στόμα του Άδωνη Γεωργιάδη εναντίον των συγκεντρωμένων γιατρών και νοσηλευτών που διαμαρτύρονταν για την κατάντια του ΕΣΥ. Καμιά ντροπή, κανένας σεβασμός. Απλή και καθαρή αλαζονεία.

The post Απύθμενη αλαζονεία appeared first on antinews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα