Ας κλείσουν την Βουλή για να μην ξεφτελίζονται άλλο

11:09 4/4/2012 - Πηγή: Antinews

Όλα αυτά τα κωμικοτραγικά που συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες στη Βουλή τα έχουμε θίξει από τους πρώτους εδώ στο antinews. Κάθε καρυδιάς καρύδι βο(υ)λευτής, κυρίως από το ΠΑΣΟΚ, προσπάθησε να περάσει τα δικά του ρουσφέτια σε έναν ορυμαγδό τροπολογιών που ντροπιάζουν το δημοκρατικό μας πολίτευμα.

Νομίζαμε ότι η οικονομική κρίση, η κατάρρευση της χώρας θα έβαζε στη θέση τους πολιτικάντηδες

παλαιάς και νέας κοπής, αλλά φαίνεται ότι αντιστέκονται κάποιοι θύλακες της αισχρής και διεφθαρμένης μεταπολιτευτικής περιόδου. Αυτής που γαλουχήθηκε από τα… διδάγματα του Ανδρέα Παπανδρέου και του Κώστα Μητσοτάκη οι οποίοι δίδαξαν την πολιτική της πελατείας και των ρουσφετιών.

Αυτά που συμβαίνουν στη Βουλή είναι όμως και μια δεινή ήττα για τον Λουκά Παπαδήμο ο οποίος μοιάζει με τροχονόμο που απλά βάζει σε σειρά τις τροπολογίες που περνούν από την είσοδο του Κοινοβουλίου. Τι κι αν εξέδωσε notam να μην κατατίθενται τέτοιες τροπολογίες της ντροπής και της νύχτας, τι έδωσε εντολή να σταματήσει το όργιο ρουσφετολογίας, οι υπουργοί έκαναν ότι δεν άκουσαν τίποτε. Φανταστείτε, λίγα μέτρα από το Μαξίμου είναι η Βουλή και ο Παπαδήμος έβλεπε τις τροπολογίες να περνούν. Τι θα γίνει άραγε τώρα που θα επισκεφθεί για κανένα διήμερο την Κύπρο; Μήπως πουλήσει κανείς τον Παρθενώνα και ο πρωθυπουργός δεν το πάρει χαμπάρι;

Για να μην πούμε για τον πρώην αντιπρόεδρο κ. Βενιζέλο. Αυτός ασχολείται κατά πως φαίνεται με το πώς θα βρει υποψηφίους αφού τα ποντίκια φεύγουν το ένα μετά το άλλο από το καράβι.

Όλα τα ντροπιαστικά φαινόμενα που διαδραματίζονται αποδεικνύουν, επίσης, την αποτυχία του εγχειρήματος της κυβέρνησης με τεχνοκράτη πρωθυπουργό και τα μεγάλα κόμματα να στηρίζουν. Οι κυβερνήσεις τέτοιας μορφής με κάποιον Παπαδήμο μπροστάρη δεν έχουν καμιά τύχη κι αυτό φαίνεται από την αθλιότητα των ημερών. Όσο κι αν κάποιοι προσπαθούν να μας πείσουν ότι οι κυβερνήσεις συνεργασίας είναι για το καλό όλων μας, αποδεικνύεται ότι περισσότερο καταστροφή φέρνουν παρά κάτι καλό.

Ο Παπαδήμος έχει χάσει τη μπάλα, είναι φανερό. Το χειρότερο, όμως, είναι ότι κάποιοι μέσα σ’ αυτή την ακυβερνησία επιχειρούν να την εκμεταλλευτούν. Είναι δυνατόν δύο φορές ο Βορίδης να κάνει… μάγκες τον Ροντούλη και τον Πρωτόπαπα;

Είναι δυνατόν να βγαίνει ο Ραγκούσης και να λέει ότι ντρέπεται για το πολιτικό σύστημα;

Είναι δυνατόν ο Πεταλωτής και ο Σηφουνάκης να κάνουν… μάγκες τους βουλευτές του ΛΑΟΣ που βρήκαν την ευκαιρία να κάνουν μπάχαλο τη Βουλή διότι η κυβέρνηση είναι για γέλια;

Η Ελλάδα δεν έχει καιρό για χάσιμο, αλλά κάποιοι υπονομεύουν την όποια ελπίδα υπάρχει. Κι ύστερα, υπάρχουν ορισμένοι που πιστεύουν ότι πρέπει να αναβληθούν οι πρόωρες κάλπες..

Keywords
Τυχαία Θέματα