Ας μην κάνουν όνειρα οι διάφοροι Φίληδες περί συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ

Το νέο δεδομένο στην πολιτική σκηνή της χώρας είναι αυτό το… αλληθώρισμα του ΣΥΡΙΖΑ προς το ΠΑΣΟΚ. Το ίδιο ΠΑΣΟΚ που ο Τσίπρας μέχρι πρότινος έβριζε ως το παλαιό, το κατεστημένο, αυτό που έφερε τα μνημόνια που συνεργάστηκε με τον κακό Σαμαρά.

Πόσες

και πόσες φορές δεν είδαμε τον πρωθυπουργό να καταφέρεται με ανοίκιες εκφράσεις κατά της Φώφης ή του Βενιζέλου. Η αντιπαράθεση έχει πιάσει κόκκινο ανάμεσα στο παλαιό ΠΑΣΟΚ της Χαριλάου Τρικούπη και το νέο της Κουμουνδούρου.

Προς τι λοιπόν η επίθεση φιλίας του Φίλη που προφανώς δεν το σκέπτεται μόνος του αλλά του είπαν να τα πει; Προς τι η επίθεση προς το συνεταιράκι τον Πάνο που επί δύο χρόνια έκανε το «γιουσουφάκι» του Αλέξη και τώρα ο… πασάς έχει άλλα σχέδια;

Ίσως να μην είναι τόσο τυχαία όλα αυτά. Την επόμενη ημέρα σκέφτεται ο Τσίπρας, πώς θα διασωθεί από τη λαίλαπα της κάλπης, όποτε έρθει αυτή.

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βουλιάζει κι ότι οι ΑΝΕΛ είναι για τα μπάζα. Δείχνουν επίσης ότι ο κόσμος πιστεύει ότι έφαγε τα ψωμιά της η ερμαφρόδιτη συμμαχία αριστερών λαϊκιστών και ακροδεξιών λαϊκιστών. Κι επειδή ο Καμμένος είναι σίγουρο ότι καταλαβαίνει πως δεν έχει πολύ μέλλον είναι σίγουρο ότι θα αναζητήσει μια άλλη στέγη πολιτική. Ακόμη και τον Μητσοτάκη που βρίζει θα προσεγγίσει προκειμένου να βρει μια θεσούλα στη Βουλή.

Ο Τσίπρας τι θα κάνει; Ειδικά από τη στιγμή που το εκλογικό σύστημα που ψήφισε ενδεχομένως να στερήσει την αυτοδυναμία από τη ΝΔ;

Το πρώτο που επιδιώκει είναι να σταματήσει κάθε σενάριο νέας συνεργασίας ΝΔ με ΠΑΣΟΚ, όπως το 2012. Θέλει με κάθε τρόπο να αποτρέψει ένα νέο συνασπισμό που ουσιαστικά θα μπορεί να κυβερνήσει κι αυτός να κοιτάζει σαν χαζός από τα έδρανα της αντιπολίτευσης.

Έχει επίσης ελπίδες ενός καλού εκλογικού αποτελέσματος που θα του έδινε τη δυνατότητα να πάρει την εντολή και να κυβερνήσει με το ΠΑΣΟΚ της Φώφης. Πιστεύει ότι η επαναφορά στο λαό ενός διλήμματος που θα λέει «εμείς με το ΠΑΣΟΚ εναντίον της νεοφιλελεύθερης και επαράτου Δεξιάς» θα περάσει εύκολα στον κόσμο. Ένα νέο αφήγημα αναζητά ο Τσίπρας μετά τους αστείους εναγκαλισμούς με τον ακομβίωτο στρατηγό. Υπάρχουν άλλωστε πολλοί… προξενητές που κάνουν παιχνίδι. Άνθρωποι σαν τον Λαλιώτη π.χ. ή τους Πασόκους του ΣΥΡΙΖΑ, τον Σπίρτζη, τον Κουρουμπλή κ.λπ.

Τώρα που δεν υπάρχουν πλέον διαχωριστικές γραμμές, τώρα που ο σκοπός αγιάζει τα μέσα και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε πρόβλημα να συμμαχήσει και με τη Χρυσή Αυγή που λέει ο λόγος, ήρθε η ώρα της προσέγγισης με το ΠΑΣΟΚ. «Ψαράς» είναι ο Φίλης και ρίχνει άδεια να πιάσει γεμάτα.

Θα πέσει το ΠΑΣΟΚ στην παγίδα; Είναι η Φώφη τόσο έξυπνη ώστε να μην αφήσει τον Αλέξη να την μετατρέψει σε υποχείριό του;

Άραγε ο ισχυρός πόλος που λέγεται Βενιζέλος τι θα πράξει που ακούει Τσίπρας και βγάζει σπυράκια; Είναι σίγουρο ότι δεν πρόκειται να αποδεχθεί τέτοια συμμαχία και θα σηκωθεί να φύγει παίρνοντας κόσμο μαζί του.

Τέλος, καλώς ή κακώς το ΠΑΣΟΚ πλήρωσε περισσότερο απ΄ όλα τα κόμματα την κρίση. Λοιδωρήθηκε όσο κανένα κόμμα και ειδικά ο ΣΥΡΙΖΑ το εξευτέλισε με κάθε τρόπο. Ακόμη και όταν ήταν στην εξουσία πόσες φορές οι πασόκοι βουλευτές και υπουργοί δεν δέχθηκαν προπηλακισμούς από τους Συριζαίους;

Όσοι, λοιπόν έχουν απομείνει στο ΠΑΣΟΚ είναι εξοργισμένοι με τους ψεύτες της αριστεράς. Και δεν πρόκειται να δεχθεί η βάση του κόμματος μια συμμαχία με τον υπέρτατο εχθρό. Ο οποίος δεν είναι πλέον ο Μητσοτάκης αλλά ο Τσίπρας.

Ας μην κάνουν όνειρα οι διάφοροι Φίληδες περί συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ. Θα τους κράξουν μέχρι και οι εξωγήινοι στους 7 νέους πλανήτες. Το ζήτημα είναι να φύγει αυτή η κυβέρνηση που καταστρέφει την πατρίδα. Κι όχι να σωθούν ορισμένοι «άρρωστοι» με την πολιτική.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα