Αστυνομικός της γειτονιάς εναντίον … Χρυσαυγίτη της γειτονιάς

Κατακόρυφα μειώθηκαν, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., οι εισροές παράνομων μεταναστών από την περιοχή του Έβρου, μετά την εφαρμογή της επιχείρησης «Ξένιος Ζευς».

Από τα σχετικά στοιχεία προκύπτει χαρακτηριστικά ότι ενώ στις 2 Αυγούστου από την περιοχή του Έβρου εισήλθαν στη χώρα μας 447 παράνομοι μετανάστες, τις τελευταίες δυο ημέρες (8-9 Αυγούστου) ο αριθμός αυτός μειώθηκε κατακόρυφα, σε 12 και 15 άτομα, αντίστοιχα, τονίζει η ΕΛ.ΑΣ., επισημαίνοντας ότι αυτό επετεύχθη χωρίς να έχουν αναπτυχθεί ακόμα στο σύνολό τους όλα τα μέσα για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης (αστυνομικοί σκύλοι,

πλωτά μέσα κ.λπ.)..

Στη δημοσιότητα εν τω μεταξύ δόθηκε βίντεο από τη χθεσινή επιχείρηση για τον εντοπισμό και σύλληψη παράνομων μεταναστών στο Σταθμό Λαρίσης

Στο πλαίσιο της επιχείρησης στο Σταθμό Λαρίσης συνελήφθησαν συνολικά 75 παράνομοι μετανάστες. Από νωρίς οι αστυνομικοί είχαν αποκλείσει τις εξόδους του σταθμού και αμέσως μετά την άφιξη της αμαξοστοιχίας που εκτελεί το δρομολόγιο Έβρος – ΘεσσαλονίκηΑθήνα, προχώρησαν στις συλλήψεις των παράνομων μεταναστών.

Μία διαφορετική εκδοχή της εν λόγω επιχείρησης έδωσε ωστόσο η Χρυσή Αυγή. «Τα ΜΑΤ», υποστηρίζει, «περίμεναν ένα τρένο γεμάτο λαθρομετανάστες στο Σταθμό Λαρίσης, οι τελευταίοι όμως είχαν ενημερωθεί για το μπλόκο και είχαν κατέβει στην Οινόη».

Το τι συνέβη στην πραγματικότητα το βλέπετε στο βίντεο. Είναι προφανές ότι η Χρυσή Αυγή “στριμώχνεται”  από την δραστηριοποίηση της αστυνομίας εναντίον των μεταναστών και χάνει έδαφος. Γι αυτό και αντιδρά όπως όπως τον τελευταίο καιρό.

Αν δεν υπήρχαν οι παράνομοι μετανάστες, θα έπρεπε να τους εφεύρει…

Κανείς δεν λέει ότι με την επιχείρηση “Ξένιος Ζευς” λύθηκε, ή θα λυθεί, το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης. Αλλά ακόμα και για τον πιο κακόπιστο είναι ενθαρρυντική η συντονισμένη προσπάθεια αντιμετώπισης της λαθρομετανάστευσης που ξεκίνησε αυτή η κυβέρνηση.

Το επόμενο βήμα είναι σαφές, κατά την γνώμη μας: Ο αστυνομικός της γειτονιάς να αντικαταστήσει τον … Χρυσαυγίτη της γειτονιάς. Να μοιρασθούν οι αριθμοί των κινητών τηλεφώνων των αστυνομικών περιπόλων σε όλους τους κατοίκους των ευπαθών περιοχών, όπως έχει εξαγγελθεί άλλωστε.

Να δούμε τότε ποιους θα επιλέγουν οι γέροι και οι γερόντισσες για να τους συνοδεύουν στα … ΑΤΜ.

Keywords
Τυχαία Θέματα