«Αθώος» δηλώνει ο Πιστόριους

«Αθώος» δηλώνει ο παραολυμπιονίκης Όσκαρ Πιστόριους, αρνούμενος ότι δολοφόνησε την σύντροφό του, μετά την επίσημη απαγγελία κατηγορίας για ανθρωποκτονία από το δικαστήριο και την εισήγηση των εισαγγελέων για «φόνο εκ προμελέτης». «Η φερόμενη δολοφονία αμφισβητείται σθεναρά» αναφέρει ανακοίνωση που εξέδωσε η οικογένεια του Πιστόριους

μετά την ακροαματική διαδικασία.

Ο Πιστόριους προσπαθούσε να κρύψει το πρόσωπό του πίσω από μία κουκούλα και ένα τετράδιο, φθάνοντας στην αίθουσα του δικαστηρίου στην Πρετόρια. Όταν άκουσε τις επίσημες κατηγορίες, ξέσπασε σε κλάματα. Οι συγγενείς του επιχειρούσαν να τον πλησιάσουν καθώς σηκώθηκε για να βγει από την δικαστική αίθουσα, όπου βρισκόταν και δεκάδες δημοσιογράφοι.

Όπως έγινε γνωστό, η εξέταση της αίτησης για αποφυλάκιση αναβλήθηκε μέχρι την επόμενη Τρίτη. O Πιστόριους θα παραμείνει μέχρι τότε σε κράτηση στο αστυνομικό τμήμα της Πρετόριας και όχι στη φυλακή, ως είθισται σε ανάλογες περιπτώσεις.

Ο 26χρονος αθλητής με τα τεχνητά μέλη, γνωστός και ως «blade runner» κατηγορείται ότι δολοφόνησε την σύντροφό του, Ρίβα Στέενκαμπ, στο σπίτι του, στην Πρετόρια της Ν. Αφρικής. Πολλά τοπικά ΜΜΕ, αναφέρουν ότι ο Πιστόριους φέρεται να πυροβόλησε την 29χρονη τέσσερις φορές, μέσα από την πόρτα του μπάνιου. Αρκετά κανάλια απέσυραν τις διαφημίσεις του, αλλά πολλοί χορηγοί του ανακοίνωσαν ότι θα περιμένουν την απόφαση του δικαστηρίου προτού προχωρήσουν σε άλλες κινήσεις. Οι χορηγίες του Πιστόριους από μεγάλες εταιρείες φτάνουν τα 2 εκατ. το χρόνο.

Ανάμικτες ήταν και οι αντιδράσεις στα social media από άτομα που τον γνωρίζουν. Η μητέρα μιας κοπέλας δήλωσε χαρούμενη «που ευτυχώς η κόρη της απαλλάχτηκε απ’ αυτόν τον άνθρωπο», ενώ μια πρώην σύντροφός του επιμένει ότι επί πέντε χρόνια που έβγαιναν δεν της πείραξε «ούτε το μικρό της δαχτυλάκι».

guardian

Keywords
Τυχαία Θέματα