Χαράς ευαγγέλια για τα “κουρασμένα παλικαριά”

09:37 4/5/2012 - Πηγή: Antinews

Εκτός από το Viagra και τα διάφορα γενόσημά του, μια άλλη μόδα που τελευταία άρχισε να επικρατεί ανάμεσα στα «κουρασμένα παλικάρια», είναι και κάποια νέα φάρμακα, σχεδιασμένα να βοηθούν την μηχανή … να πάρει μπροστά.

Πρόκειται για τους λεγόμενους  ενισχυτές των επιπέδων της τεστοστερόνης, που κατασκευάζουν οι φαρμακοβιομηχανίες Eli Lilly, και  Abbott, και που είναι πλέον τόσο δημοφιλείς και ανάρπαστοι, σε βαθμό

που οι γιατροί ανησυχούν πως τα παίρνουν και πολλοί άνδρες που δεν έχουν κάποιο ιατρικό πρόβλημα, με κίνδυνο να υποστούν άσχημες αρνητικές παρενέργειες.

Από το 2006 και μετά, η συνταγογράφηση αυτού του είδους της θεραπείας, που προσφέρεται μέσω ένεσης, αυτοκόλλητου πατς, ακόμη και ζελέ μασχάλης, διπλασιάστηκε. Ο τζίρος των πωλήσεων των εν λόγω φαρμάκων αναμένεται να αγγίξει τα $5 δισ έως το 2017!

Αυτοί που τα παίρνουν είναι κυρίως άνδρες, που έχουν χαμηλά επίπεδα τεστοστερόνης, της ανδρικής δηλαδή ορμόνης, η οποία έχει τη τάση να μειώνεται μετά τα 30 χρόνια ηλικίας. Στην Αμερική, οι άνδρες με το πρόβλημα αυτό υπολογίζονται στα 14 περίπου εκατομμύρια.

Το πρόβλημα όμως που προκύπτει είναι ότι αν και τα φάρμακα αυτά καταφέρνουν να ανεβάσουν και πάλι την τεστοστερόνη, άρα και την χαμένη σεξουαλική ορμή, εν τούτοις μπορούν να προκαλέσουν και διάφορα αρνητικά, όπως είναι  η θρόμβωση, ο καρκίνος του προστάτη, η βλάβη στο συκώτι, και τέλος ο εθισμός σε αυτά.

Όλα αυτά όμως δεν δείχνουν να ανησυχούν όλους εκείνους, που παίρνοντας τα συγκεκριμένα φάρμακα, βρήκαν την υγειά τους.

Όπως λέει ένας 43χρονος: «Είναι σαν να έχω κάνει συμφωνία με τον διάβολο. Βελτιώθηκε όμως η ζωή μου. Αισθάνομαι ξανά σαν 20αρης»!

bloomberg.com

S.A.

Keywords
Τυχαία Θέματα