«Χωρίς μεσάζοντες» αλλά με brand name

Αποφασισμένοι να προχωρήσουν ακόμη περισσότερο το «κίνημα χωρίς μεσάζοντες» είναι οι εθελοντικές ομάδες που το ξεκίνησαν. Συστήνουν πανελλαδική οργάνωση με στόχο ακόμη χαμηλότερες τιμές για τους καταναλωτές και δημιουργούν προϊόντα με δικό τους… brand name. Πλέον, όλα τα προϊόντα που διατίθενται μέσω της συγκεκριμένης κίνησης θα φέρουν αυτοκόλλητο στη συσκευασία που θα αναγράφει «Χωρίς μεσάζοντες» και οι δύο λέξεις θα χωρίζονται από ένα «Χ» μέσα σε πορτοκαλί κύκλο. Οι σημαντικές αποφάσεις θα ληφθούν μεθαύριο κατά τη διάρκεια της πανελλαδικής συνάντησης των πρωτοβουλιών «Χωρίς

μεσάζοντες» που θα πραγματοποιηθεί στην Κατερίνη.

Η δραστήρια Ομάδα Εθελοντικής Δράσης Πιερίας έπιασε ήδη δουλειά και μεθαύριο, λίγο πριν από την πανελλαδική συνάντηση, θα διανείμει 7,5 τόνους ελληνικής φακής Φαρσάλων ποικιλίας «Αθηνά», έναντι 1,5 ευρώ το κιλό. Η διάθεση θα γίνει στο χώρο της εμποροπανήγυρης της Κατερίνης. Μοναδική περίπτωση να αναβληθεί είναι να επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις της ΕΜΥ για ισχυρές καταιγίδες.

Στην πανελλαδική συνάντηση, η οποία θα φιλοξενηθεί στο συνεδριακό κέντρο «ΕΚΑΒΗ» της Κατερίνης, θα συμμετάσχουν συνολικά 36 εθελοντικές οργανώσεις από όλη τη χώρα και πιο συγκεκριμένα από: Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Ιτέα, Καβάλα, Βόλο, Καρδίτσα, Κεφαλλονιά, Κατερίνη, Πολύκαστρο, Πάτρα, Λάρισα, Αμφιλοχία, Πύργο, Βέροια, Επίδαυρο και Κομοτηνή.  Σύμφωνα με το προσχέδιο του μνημονίου συνεργασίας και αλληλεγγύης που θα υπογράψουν οι εθελοντικές ομάδες των παραπάνω περιοχών, βασικοί στόχοι τους είναι «να παρεμβαίνουν στη διαδικασία της διάθεσης προϊόντων, μέσα στα πλαίσια του νόμου, με σκοπό την επίτευξη της χαμηλότερης δυνατής τιμής διάθεσης των προϊόντων στους καταναλωτές, σε συνδυασμό με την παροχή της καλύτερης δυνατής ποιότητας, και να συνεργάζονται μεταξύ τους με σκοπό την εξασφάλιση στους καταναλωτές των δύο πιο πάνω παραγόντων: φθηνότερη τιμή πώλησης – καλύτερη ποιότητα. Τα παραπάνω θα πραγματοποιούνται υλοποιώντας δράσεις που θα ωθούν τους παραγωγούς στη διάθεση των προϊόντων τους απευθείας στους καταναλωτές».

Ο εκπρόσωπος της Ομάδας Εθελοντικής Δράσης Πιερίας, Ηλίας Τσολακίδης, δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για την υιοθέτηση brand name και πλέον όλα τα προϊόντα που θα διαθέτουν θα φέρουν ετικέτα «Χωρίς μεσάζοντες». Εκτός από τις φακές που θα διατεθούν μεθαύριο, η Ομάδα Εθελοντικής Δράσης Πιερίας έχει παραγγείλει 100 τόνους ελληνικού αλευριού σε συσκευασίες των δέκα κιλών, έναντι 60 λεπτών του ευρώ ανά κιλό. Η συσκευασία θα φέρει την ετικέτα «Χωρίς μεσάζοντες». «Το ίδιο θα κάνουμε σε ό,τι προϊόν αποφασίσουμε να διαθέσουμε. Είτε αυτό είναι πράσινο σαπούνι, είτε λάδι, είτε ελιές, είτε τυρί», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στο μεταξύ, πέρυσι μπορεί να το «κίνημα χωρίς μεσάζοντες» να προχωρούσε χέρι χέρι με τους πατατοπαραγωγούς, φέτος όμως είναι πολύ πιθανόν να χωριστούν οι δρόμοι τους. Οι εθελοντικές ομάδες που υλοποίησαν το περίφημο «κίνημα» βρίσκονται σε ρήξη με τους μέχρι πρόσφατα βασικούς «συνεργάτες» τους, δηλαδή τους πατατοπαρ

Keywords
Τυχαία Θέματα