Χρειάζονται περισσότερες διαφωνίες και συγκρούσεις στη ΝΔ

18:09 8/4/2012 - Πηγή: Antinews

Δεν θα παραδοξολογήσω, αλλά ό,τι κι αν λένε μερικοί τα πράγματα αρχίζουν και πάνε καλά στη ΝΔ. Γιατί πάνε καλά; Επειδή εν όψει εκλογών, οι οποίες ως γνωστόν λειτουργούν ως μηχάνημα ακτινοβολίας και τους αποκαλύπτουν όλους, τελείωσε επιτέλους αυτή η πολιτική και ιδεολογική αποτελμάτωση που ΦΑΙΝΟΤΑΝ να επικρατεί στην Συγγρού και τον κομματικό μηχανισμό τους τελευταίους μήνες. Και ξέσπασε και δημοσίως η ιδεολογική διαπάλη που μαίνεται στο κόμμα από το Νοέμβριο του 2009

Επειδή όλα αυτά που ακούτε και διαβάζετε για “συγκρούσεις” και “καβγάδες” στην Συγγρού δεν αποτελούν παρά μια άλλη εκδήλωση

αυτού που βλέπουμε να συμβαίνει κι εδώ στα σχόλια του antinews: Της αγωνίας όλων για το μέλλον αυτής της παράταξης τώρα που γκρεμίζονται όλα, της αναπόφευκτης πάλης με το παλιό από την οποία θα γεννηθεί το νέο. Αλλά αυτό είναι πολιτική υγεία. Δεν είναι ιδεολογική και πολιτική αποτελμάτωση και σήψη που παρατηρούμε σε άλλους.

Δυστυχώς τα ΜΜΕ και ο Τύπος δεν μπορούν να το αντιληφθούν αυτό ή να το εκφράσουν, είτε επειδή δεν διαθέτουν τα πολιτικά και ιδεολογικά εργαλεία, είτε επειδή άλλες είναι οι βουλές και οι προθέσεις τους

Παράδειγμα: Αν εγώ εργαζόμουν σε εφημερίδα και έγραφα για την χθεσινή συγκέντρωση στο Αιγάλεω δύο πράγματα θα αναδείκνυα:

Πρώτον ότι ο Σαμαράς μίλησε όσο μπορούσε λιγότερο για τη ΝΔ. Αντιθέτως υπερθεμάτισε την ευρωπαϊκή κληρονομία του Κωνσταντίνου Καραμανλή και έδειξε με όλους τους τρόπους ότι είναι αποφασισμένος να τα αλλάξει όλα. Άλλωστε, δεν μπορεί να κάνει διαφορετικά. Η “ΝΔ” δεν “πουλάει”. Μόνο το brand name “Σαμαράς”.

Δεύτερον, επιτέθηκε στην διαπλοκή και στους ξένους και ντόπιους προστάτες του δημόσιου βίου τονίζοντας ότι αυτοί δεν θέλουν την αυτοδυναμία της ΝΔ.

Τρίτον, στις θέσεις των “επισήμων” δεν ήταν χθες βουλευτές, ούτε γραμματείς και φαρισαίοι. Ήταν μόνο νεολαίοι. Μια άκρως συμβολική κίνηση με την οποία ο Σαμαράς στέλνει το εξής μήνυμα στην βάση: “Εγώ είμαι υποχρεωμένος να τηρήσω ισορροπίες στις εκλογικές λίστες. Η βάση όμως πρέπει να ψηφίσει μόνο τους άξιους”

Και φυσικά θα ασκούσα κριτική: Όπως, για παράδειγμα, στο γεγονός ότι η συγκέντρωση έπρεπε να είναι ανοικτή και στην κεντρική πλατεία του Αιγάλεω που θα γέμιζε. Και για το ότι ο Σαμαράς πρέπει να ξεπεράσει επιτέλους τον συντηρητισμό που επιδεικνύει στο θέμα αυτό και να αποκτήσει έναν … image maker. Δεν βγαίνουν όλα στην τηλεόραση, χωρίς την κατάλληλη σκηνοθεσία. Για “εικόνα” μιλάμε και όχι μόνο για πολιτικό λόγο.

Τι βλέπουμε όμως στα σημερινά δημοσιεύματα των καθεστωτικών εφημερίδων για τη ΝΔ και τον Σαμαρά; “Αποκλειστικά” ρεπορτάζ με επιθέσεις σε συγκεκριμένα πρόσωπα και φαβοριτισμό για άλλα, αναλύσεις της ΝΔ που αναπαράγουν αυτά που λένε οι διάφοροι “Λούληδες” επί χρόνια και μια πλήρη αδυναμία κατανόησης όσων συμβαίνουν, για να το πω κομψά κι ευγενικά.

Βλέπουμε επίσης μια εμμονή θα την έλεγα εναντίον του Γιώργου Μουρούτη, αναπληρωτή εκπροσώπου της ΝΔ και στενού συνεργάτη του προέδρου της. Η οποία, όλως τυχαίως ασφαλώς,

Keywords
Τυχαία Θέματα