Χρηματοδότης του Σαρκοζί ο Καντάφι;

Ο Καντάφι χρηματοδότησε την άνοδο του Nicolas Sarkozy στο προεδρικό αξίωμα, σύμφωνα με τον γαλλικό ιστότοπο Mediapart, που ισχυρίζεται ότι διαθέτει έγγραφα, βάσει των οποίων το 2007  ο Λίβυος ηγέτης   πρόσφερε $66 εκατ. στον προεκλογικό αγώνα του Sarkozy.

Ο γιος του Καντάφι Saif-al Islam

είχε ισχυριστεί κάτι παρόμοιο πριν από έναν χρόνο, απειλώντας μάλιστα να ξεσκεπάσει τον Γάλλο πρόεδρο. Όπως είχε πει, «ζητάμε από αυτόν τον παλιάτσο να επιστρέψει τα χρήματα στον λαό μας… μας έχει απογοητεύσει».

Ο Sarkozy ήταν ένας από τους πιο φανατικούς υπέρ της στρατιωτικής επέμβασης για την ανατροπή του καθεστώτος Καντάφι, αν και λίγο μετά την εκλογή του στο προεδρικό αξίωμα,  είχε φιλοξενήσει τον Λίβυο ηγέτη στο Παρίσι, αποκαλώντας τον μάλιστα «αδελφό».

Ο Sarkozy, που θέλει διακαώς να επανεκλεγεί τον επόμενο μήνα, χαρακτήρισε τις κατηγορίες περί χρηματοδότησης του από τον Καντάφι ως «αποτρόπαιες».

Όπως λέει, «όταν κάποιοι επικαλούνται τον νεκρό Καντάφι, ή τον υπόδικο γιο του, τότε δεν έχουν καμιά αξιοπιστία», προσθέτοντας πως αν όντως πήρε χρήματα από τον Καντάφι, τότε «είναι όντως αγνώμων».

S.A.

telegraph.co.uk

english.alarabiya.net

Keywords
Τυχαία Θέματα