Δε θα σωθούν μόνο στα Πυρηναία, θα σωθούν και στον Κιρκιντζέ!

Εκτός από το γαλλικό χωριό Bugarach υφίσταται και ένα άλλο χωριουδάκι το οποίο σύμφωνα με τους ρέκτες των προφητειών των Μάγια θα αποτελέσει ασφαλές καταφύγιο στο σημερινό τέλος του κόσμου: το τουρκικό χωριό Şirince, κατά τους Έλληνες ο Κιρκιντζές της Διδώς Σωτηρίου ή η «Ορεινή Έφεσος», στην ευρύτερη περιοχή της Σμύρνης και κοντά στην Έφεσο, ένα χωριό με κυρίως ελληνικό πληθυσμό

πριν την Συνθήκη της Λωζάνης, το οποίο διατηρεί την ελληνική αρχιτεκτονική του ορεινού χωριού.

Το χωριουδάκι των εξακοσίων κατοίκων υφίσταται τον τελευταίο καιρό ραγδαίες αλλαγές, αφού πολλές χιλιάδες άνθρωποι βρίσκονται ήδη εκεί για να διασφαλίσουν την σωτηρία τους, ενώ οι κλίνες πολλαπλασιάστηκαν, με τιμές που φτάνουν στα 3.000 Ευρώ (!) την βραδιά για αυτήν την εβδομάδα, για ένα ραντζάκι που εξασφαλίζει σωτηρία από τον Αρμαγεδδώνα… (Άλλες πηγές μιλούν και για 10.000).

Οι περισσότεροι κάτοικοι και κάτοχοι ξενώνων έχουν ήδη γίνει ζάμπλουτοι και πιθανότατα δεν θα ξαναεργαστούν στην ζωή τους, αφού περίεργοι άνθρωποι απ’ όλην την υφήλιο προτίθενται να δώσουν ασύλληπτα ποσά για να διασφαλίσουν την σωτηρία τους. Ένας από τους κατόχους ξενώνα, ο Ahmet Kocak, δηλώνει: «Είναι εξαιρετικό γεγονός για το χωριό μας, πρέπει να το κάνουμε πιο συχνά».

Σύμφωνα με τον τουρκικό τύπο, μεταξύ πολλών άλλων διασήμων έχει καταφύγει εκεί η χήρα του προέδρου Turgut Özal, Semra Özal με τα παιδιά και τα εγγόνια της. Το βράδυ της Παρασκευής θα διοργανωθεί πάρτυ για τους επιζήσαντες, με μενού όπως «Σούπα της Αποκαλύψεως», «Κεμπάπ του Παραδείσου», «Πιλάφι του Αιωνίου Πυρός», «Επιδόρπιο Απαγορευμένου Καρπού». Αμερικανός, στέλεχος πολυεθνικής, δηλώνει: «Αξίζω 100 εκατομμύρια δολάρια. Και μία πιθανότητα στις χιλιάδες να υπάρχει, δεν μπορώ να το διακινδυνεύσω».

Οι τουρκικές αρχές αναγκάστηκαν να απαγορεύσουν την είσοδο στο χωριό μετά τις 18 Δεκεμβρίου, λόγω κοσμοσυρροής – ήδη έχουν ξεπεράσει τους 60.000 οι επισκέπτες. Όσο κι αν έψαξα, δεν κατάφερα να βρω πώς στο καλό συσχετίζεται ο Κιρκιντζές με την προφητεία των Μάγια, πώς προέκυψε αυτός ο συσχετισμός και η υπόσχεση ότι θα σωθεί κανείς εκεί…

Αστυάναξ Καυσοκαλυβίτης

Keywords
Τυχαία Θέματα