Δεν μπορεί ο κόσμος να είναι στα κάγκελα και ο βουλευτής να συζητά στο Κοινοβούλιο

19:31 3/7/2011 - Πηγή: Antinews
Η Βουλή ως εξωκοινωνικό στοιχείοΗ πολιτική δεν γίνεται στο κενό. Και στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αποφάσεις χωρίς κόστος. Δεν μπορεί ο κόσμος να είναι στα κάγκελα και ο βουλευτής να συζητά στο Κοινοβούλιο για το «άρθρο τάδε παράγραφο δείνα». Δεν μπορεί να ασχολείται με το ελάχιστο, όταν ο πολίτης χάνει το μείζον. Και είναι πρόβλημα της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας όταν για 40 μέρες σε μουτζώνουν χιλιάδες πολίτες να θεωρείς ότι «δεν τρέχει κάστανο».Ο Τσώνης που εγκλωβίσθηκε στη Λαμία,
η Περλεπέ που δέχθηκε χειρόγραφα σημειώματα στη Χαλκίδα, η Ροδούλα Ζήση που έμεινε μία νύχτα στο γραφείο της στο Βόλο γιατί φοβόταν, ο Βαρβαρίγος στη Ζάκυνθο ας καταλάβουν ότι είναι εκπρόσωποι του λαού και όχι της συνείδησής τους. Στη Βουλή δεν τους έστειλε η συνείδησή τους, αλλά ο λαός τα αισθήματα του οποίου προσέβαλαν επί 20 μήνες με το μνημόνιο, τη νέα φτώχεια, το μεσοπρόθεσμο, τον εφαρμοστικό, το γενικευμένο ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου. Ο Κουρουπλής είπε ότι μίλησε με τα παιδιά του για να καταψηφίσει το μνημόνιοΠετσάλνικος και ο Κακλαμάνης είναι έμπειροι πολιτικοί και ξέρουν τι θα αντιμετωπίσουν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ όταν πάνε στις επαρχίες τους. Γι’ αυτό πήραν τα μέτρα τους από την Πέμπτη και από την Παρασκευή.
Ξεκίνησαν μία προσπάθεια ψυχολογικής συσπείρωσης των 155. Πήραν την τρίχα και την έκαναν τριχιά, στοχοποιώντας τον ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την ανακοίνωση της οργάνωσης της Μαγνησίας που έλεγε ότι είναι εγκληματική η ψήφος στο μεσοπρόθεσμο – πιο σκληρή για τους βουλευτές ήταν η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης, γιατί εκεί ήταν ο Αθανασιάδης και ο πρώην αιρετικός Κουκουλόπουλος.Διέσπειραν στην ολομέλεια υπουργούς, όπως ο Μωραϊτης και ο Αηδόνης, σε ρόλο «κάτσε κάτω κουλοχέρη» πίσω από τον ΣΥΡΙΖΑ. Ξεκίνησε ο Κακλαμάνης με ένα οξύτατο «δεκάρικο» λόγο. Και συνέχισε ο Πετσάλνικος ζητώντας από τους βουλευτές να αποφασίσουν, ως δικαστές και δικαζόμενοι, εκείνοι – όχι ο λαός ή ένας τρίτος παράγοντας – αν έχουν δίκιο. Η αυτοδικαίωση («ουκ ειμί ώσπερ οι λοιποί των ανθρώπων») ήταν ένα από τα χαρακτηριστικά των Φαρισαίων…Το κοινωνικό και πολιτικό πρόβλημα των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ δεν είναι ότι ο (βολικός) ΣΥΡΙΖΑ τους στήνει επεισόδια. Δεν είναι καν ότι αντιμετώπισαν ως εσωκομματικό τους θέμα την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου και του εφαρμοστικού νόμου. Το πρόβλημά τους είναι ότι βρίσκονται σε πορεία σύγκρουσης με την κοινωνία. Κ. Δ.
Keywords
Τυχαία Θέματα