Δεσμεύθηκαν λογαριασμοί, μετοχές και ακίνητα 121 φοροφυγάδων

16:45 6/9/2012 - Πηγή: Antinews

Τι έγινε ρε παιδιά; Αν καταλάβαμε καλά από την ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών άρχισε στην Ελλάδα να εφαρμόζεται ο νόμος και να δεσμεύονται καταθέσεις και περιουσίες όσων φοροδιαφεύγουν.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το ΣΔΟΕ προχώρησε σε δεσμεύσεις τραπεζικών λογαριασμών, μετοχών και ακινήτων 121 φυσικών προσώπων και εταιρειών που ενέχονται σε υποθέσεις φοροδιαφυγής.

Πρόκειται για ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν το τελευταίο διάστημα

και αφορούσαν τη δράση φυσικών προσώπων και εταιρειών τα προηγούμενα οικονομικά έτη, όπου και διαπιστώθηκε μεγάλης έκτασης φοροδιαφυγή είτε από εικονικά τιμολόγια είτε από μη έκδοση παραστατικών και μη απόδοση ΦΠΑ.

Στους τραπεζικούς λογαριασμούς που ανοίχθηκαν εντοπίστηκαν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ καθώς και ξένο συνάλλαγμα, τα οποία και δεσμεύτηκαν υπέρ του δημοσίου, ενώ εκκρεμεί το άνοιγμα και άλλων λογαριασμών που σχετίζονται με τις υποθέσεις.

Επίσης, κατασχέθηκαν ως προϊόντα φοροδιαφυγής πολυτελή ακίνητα, μετοχές στα χρηματιστήρια της Αθήνας και της Νέας Υόρκης καθώς και επενδύσεις σε ασφαλιστικές εταιρείες.

Η υπόθεση, ενέχει και πολιτικές διαστάσεις, αφού κάποιοι τόλμησαν να εφαρμόσουν το νόμο και να άρουν τις αδικίες που είχαν αποτέλεσμα οι επιχειρηματίες και οι επώνυμοι να έχουν ασυλία σε αντίθεση με τους μισθοσυντήρητους και τους συνταξιούχους που κινδυνεύουν να τους κατασχεθεί το πενιχρό τους εισόδημα επειδή δεν μπορούν να πληρώσουν την εφορία.

Το θέμα σίγουρα δεν πρέπει να μείνει εδώ, αλλά αντίθετα να ενταθούν και να επεκταθούν και σε ακόμα μεγαλύτερα «ψάρια» που ενώ είναι υπόδικοι η τεράστια περιουσία τους μένει ανέγγιχτη.

Keywords
Τυχαία Θέματα