Διαπλεκόμενα συμφέροντα στον ΟΛΠ;

 «Τορπιλίζει» τα σχέδια για δημιουργία νέου λιμανιού κρουαζιέρας στο Φαληρικό Δέλτα η διοίκηση του ΟΛΠ και επιτίθεται σε όσους προωθούν την υλοποίηση της συγκεκριμένης πρότασης, κάνοντας λόγο για «διαπλεκόμενα συμφέροντα τα οποία δεν έχουν ουδεμία σχέση με το χώρο της ναυτιλίας».

Το θέμα της κατασκευής λιμανιού κρουαζιέρας στο Δέλτα του Φαλήρου τάραξε τα νερά στον Πειραιά, καθώς επανήλθε εντελώς αιφνιδιαστικά από τη διοίκηση της Ένωσης

Εφοπλιστών Κρουαζιέρας και Φορέων Ναυτιλίας στη διάρκεια συνάντησης με το νέο γενικό γραμματέα Λιμένων Κ. Μουτζούρη.

Ήδη ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΠ Α.Ε. Γιώργος Ανωμερίτης απέστειλε επιστολή προς την Ένωση, στην οποία εξηγεί τους λόγους που δεν μπορεί να υλοποιηθεί το έργο της κατασκευής νέου λιμανιού κρουαζιέρας στο Φαληρικό Δέλτα. Μάλιστα, καλεί την Ένωση να παρουσιάσει στοιχεία και μελέτες για το συγκεκριμένο έργο, για το οποίο, όπως εκτιμά ο ίδιος, απαιτούνται υψηλές επενδύσεις άνω των 2-4 δισ. ευρώ. Αντιθέτως, όπως σημειώνει, «η μέχρι τώρα συζήτηση έχει καταλήξει ότι το κύριο λιμάνι κρουαζιέρας θα είναι ο Πειραιάς, ο οποίος «έχει σχεδιάσει, ωριμάσει και εκτελεί έργα 420 εκατ. ευρώ με πλήρη έγκριση των αρμόδιων κυβερνητικών οργάνων (ΕΣΑΛ), της Περιφέρειας Αττικής της Διοίκησης, της Γενικής Συνέλευσης και των μετόχων του ΟΛΠ Α.Ε.».

Keywords
Τυχαία Θέματα