Διαβάστε την ομιλία του Γιώργου στο υπουργικό και θα καταλάβετε

00:31 7/6/2011 - Πηγή: Antinews
Λίγα μέτρα από την αίθουσα που συνεδρίαζε το υπουργικό συμβούλιοΛίγο πριν τα μεσάνυχτα της Δευτέρας η «κυβέρνηση νύχτας» ή βαθιά νυχτωμένη κατά τους επικριτές της, ολοκλήρωσε το υπουργικό συμβούλιο. Οι περίπου 8 ώρες συνεδρίασης δείχνουν και τον χαρακτήρα αυτής της κυβέρνησης. Αργά, αργά και χωρίς αποτέλεσμα. Διότι, σίγουρα δεν είναι αποτέλεσμα να βγαίνουν και να λένε ότι δε θα πάνε σε εκλογές κι ότι διερευνούν την περίπτωση του δημοψηφίσματος.
Ο κόσμος στο Σύνταγμα μόλις το άκουσε αυτό σίγουρα θα γέλασε και ο κάθε πικραμένος.Σημασία έχει ότι ο πρωθυπουργός για ακόμη μια φορά με την ομιλία του επιβεβαίωσε ότι δεν πατάει στον χώμα αυτής της χώρας, δεν έχει αίσθηση που βρίσκεται. Χιλιάδες λέξεις χωρίς νόημα, μόνο με ένα αίσθημα ικανοποίησης για το έργο(;; !!) που έχουν επιτελέσει. Το πιο αστείο είναι το σημείο που λέει ότι επειδή σπατάλησαν πολύ χρόνο για να σώσουν την Ελλάδα από τη χρεοκοπία, δεν έδωσαν πολύ σημασία στην κοινωνική δικαιοσύνη.Εν πάση περιπτώσει, όποιος έχει το κουράγιο να διαβάσει τα βασικά σημεία της ομιλίας του θα καταλάβει την τρικυμία εν κρανίω και το αίσθημα του πανικού για το τέλος που έρχεται. Διαβάστε και θα καταλάβετε:«Όλοι ξέρουμε καλά την μεγάλη δυσκολία την οποία διαχειριζόμαστε. Στρατηγική επιλογή μας ήταν και παραμένει να κάνουμε κάθε τι που να διασφαλίζει την κάθε ελληνική οικογένεια από τις ολέθριες συνέπειες μιας ενδεχόμενης χρεοκοπίας της χώρας μας.
Ξέρουμε ότι, κληρονομήσαμε αυτή την κατάσταση.
Αυτή η Κυβέρνηση δεν την δημιούργησε. Την διαχειρίζεται.
Και αυτή την χρεοκοπία την έχουμε αποφύγει μέχρι σήμερα.
Παραμένει για μας διακύβευμα και πρώτο μας μέλημα.
Δεύτερη στρατηγική μας επιλογή, που δεν θα υπήρχε καν ως ερώτημα – αλλά λόγω του τεράστιου βάρους του χρέους, των ενδογενών αδυναμιών και της Ελλάδας και της Ευρωζώνης – τέθηκε, είναι η παραμονή μας στο ΕΥΡΩ.
Θεωρήσαμε και θεωρούμε κατάκτηση της χώρας μας τη συμμετοχή στον σκληρό πυρήνα της ΕΕ.
Για λόγους οικονομικούς, πολιτικούς, σιγουριάς για την κάθε ελληνική οικογένεια, μέχρι και εθνικής ασφάλειας.
Τρίτη μας επιλογή – αλλά και βασική μας δέσμευση και προεκλογικό πρόγραμμα – αποτελεί η σε βάθος αλλαγή ενός συστήματος, πολιτικού, οικονομικού, θεσμικού, που παρήκμασε εδώ και καιρό.
Εμείς έχουμε κάνει βήματα αλλαγών που καμία άλλη κυβέρνηση κατά την διάρκεια της μεταπολίτευσης δεν έχει καταφέρει.Εχθρός μας η ανομία, η ατιμωρησία, η έλλειψη αίσθησης δικαίου, η ανισότητα, η αδιαφάνεια, η αναξιοκρατία, η διαφθορά και τελικά ένα ολόκληρο πλέγμα πρακτικών και νοοτροπιών που διόγκωσαν το πελατειακό, κοστοβόρο και αναποτελεσματικό κράτος.
Αυτά παραμένουν και αυτούς τους στόχους υπηρετούμε προς όφελος της ασφάλειας και σιγουριάς του πολίτη.
Αν χρειάζεται να κάνουμε την αυτοκριτική μας είναι ότι αφιερώσαμε – αναγκαστικά βέβαια – πολύ χρόνο να σώσουμε την Ελλάδα από την χρεοκοπία, να διαπραγματευόμαστε σκληρά και βέβαια αποτελεσματικά για να εγγυηθούμε ασφάλεια για την ελληνική οικονομία αλλά και την κάθε οικογένεια
Keywords
Τυχαία Θέματα