ΔΝΤ: αναθεώρησε προς τα κάτω τις προβλέψεις του για την παγκόσμια οικονομία

Χειρότερες είναι οι προβλέψεις του ΔΝΤ για την παγκόσμια οικονομία , σύμφωνα με νέα έκθεση που αποκαλύπτει η γερμανική εφημερίδα Handeslblatt. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το ΔΝΤ αναθεωρεί προς τα κάτω τις προβλέψεις του περασμένου Ιουλίου, όσον αφορά τον διεθνή ρυθμό ανάπτυξης στο 3,3% για το 2012, δηλαδή χειρότερα κατά 0,1%. Για το 2013 προβλέπει ανάπτυξη στο 3,6%, δηλαδή χειρότερα

κατά 0,3%, ενώ για την ευρωζώνη βλέπει ύφεση 0,4% το 2012 και αδύναμη ανάπτυξη 0,2% το 2013.

Η ζοφερή προοπτική του ΔΝΤ συμβαδίζει με τις προβλέψεις άλλων οικονομολόγων. Η Κριστίν Λαγκάρντ, γενική διευθύντρια του Ταμείου, επιβεβαίωσε τον περασμένο μήνα ότι οι προβλέψεις του, που θα παρουσιαστούν την επόμενη Τρίτη στη νέα, διετή έκδοση του World Economic Outlook, θα είναι αναθεωρημένες προς τα κάτω. «Συνεχίζουμε να προβάλουμε μια σταδιακή ανάκαμψη, αλλά η παγκόσμια ανάπτυξη θα είναι πιθανώς λίγο πιο αδύναμη από ό, τι είχαμε προβλέψει ακόμα και τον Ιούλιο και οι προβλέψεις μας κινήθηκαν προς τα κάτω κατά τη διάρκεια των τελευταίων 12 μηνών» είχε δηλώσει πρόσφατα η Λαγκάρντ. Επίσης, κατηγόρησε για την ασθενέστερη προοπτική την οικονομική αβεβαιότητα και την επιβράδυνση στις αναδυόμενες αγορές. Σύμφωνα με την Handelsblatt, το ΔΝΤ αναμένει τώρα να αναπτυχθεί η κινεζική οικονομία κατά 8,2% το επόμενο έτος, ενώ η προηγούμενη εκτίμηση έφτανε το 8,4%. Το ταμείο αναθεωρεί επίσης προς τα κάτω τις προβλέψεις του για την ανάπτυξη στην Ινδία και τη Βραζιλία.
Οι προβλέψεις του World Economic Outlook, που συνήθως κυκλοφορούν εν όψει συναντήσεων του ΔΝΤ, συχνά διαρρέουν πριν από τη δημοσίευσή τους. Η επόμενη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο Τόκιο την επόμενη εβδομάδα.
Το ΔΝΤ αρνήθηκε να σχολιάσει σχετικά με την έκθεση.

http://www.ft.com/intl/cms/s/0/e7c968a6-0ed9-11e2-9343-00144feabdc0.html#axzz28boMa5FX

Keywords
Τυχαία Θέματα