Εμπρηστικές βόμβες σε σπίτια πέντε δημοσιογράφων

Δημοσιογράφους έβαλαν στο στόχαστρο οι μπαχαλάκηδες και με απανωτές εμπρηστικές επιθέσεις συμβολικού χαρακτήρα επιχειρούν προφανώς να σταματήσουν να μιλάνε για τις… βίλες των οργίων. Πρόκειται για δημοσιογράφους που δουλεύουν σε τηλεοπτικά κανάλια.

Και στις πέντε περιπτώσεις οι άγνωστοι τοποθέτησαν αυτοσχέδιους εμπρηστικούς μηχανισμούς που αποτελούνταν από δυο γκαζάκια και από τις εκρήξεις προκλήθηκαν μικρές υλικές ζημιές.

Οι επιθέσεις έγιναν στις πολυκατοικίες που διαμένουν οι δημοσιογράφοι Αντώνης Σκυλλάκος, Αντώνης Λιάρος, Πέτρος Καρσιώτης και Χρήστος Κώνστας.

Επίσης και σε σπίτι που διέμενε παλιά ο Γ. Οικονομέας. Ξεκίνησαν στις 3,40 στο Κολωνάκι και συνεχίστηκαν στις 4.08 στην Αγία Παρασκευή, στις 4.15 σε Πεντέλη και Μαρούσι και στις 4.45 στον Αλιμο.

Προφανώς οι δημοσιογράφοι, όχι μόνο οι παραπάνω, δεν είναι άμοιροι ευθυνών για τα όσα περνά η χώρα. Προφανώς είναι ενταγμένοι στο σύστημα και υπηρετούν το σύστημα με κάθε τρόπο.

Όμως, οι τρομοκρατικές ενέργειες από κάποια άρρωστα μυαλά που νομίζουν ότι έτσι θα αλλάξει ο κόσμος, κάνει πολύ μεγαλύτερο κακό από τους δημοσιογράφους «παπαγαλάκια».

Άλλωστε, θα μπορούσαν να υπήρχαν θύματα, περαστικοί ή ακόμη και μέλη των οικογενειών των δημοσιογράφων.

Κάποιοι προσπαθούν να πυροδοτήσουν μια διαρκή ένταση στην κοινωνία. Και μάλιστα καλύπτονται από άθλιους προστάτες εκλεγμένους βουλευτές όπως ο κ. Διαμαντόπουλος του ΣΥΡΙΖΑ που δηλώνει αλληλέγγυος με τους κουκουλοφόρους. Μια τρομοκρατημένη κοινωνία είναι πολύ χειρότερη από μια φτωχή. Καλώς ή κακώς τη φτώχεια μπορεί κάποιος να την παλέψει.

Την τυφλή βία, την τρομοκρατία των απόψεων και της ελεύθερης βούλησης δεν μπορεί κανείς να την αντιμετωπίσει. Άλλωστε, όσοι κινούνται στο σκοτάδι είναι περισσότερο θρασύδειλοι από τους κοινούς κακοποιούς.

Και αν σήμερα κάποιοι επικροτήσουν τους κουκουλοφόρους που χτυπάνε «ξεπουλημένους» δημοσιογράφους, αύριο θα χτυπήσουν επιχειρηματίες, εμπόρους ή ακόμη και απλούς εργαζόμενους που έχουν δουλειά ενώ άλλοι δεν έχουν. Όταν η βία χτυπά την πόρτα, δεν κοιτάζει σπίτια και ανθρώπους.

Keywords
Τυχαία Θέματα