Έχασαν με το σχέδιο Ανάν και την Μπακογιάννη, θα χάσουν και τώρα…

του Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη

Ο διεθνής καπιταλισμός τη γλίτωσε από τον … Λένιν. Η Οκτωβριανή Επανάσταση τελείωσε άδοξα με το αποτυχημένο πραξικόπημα, που έφερε στην εξουσία τον οινόφλυγα Γέλτσιν. Ο Μάο πέθανε κι οι επίγονοι του φοράνε κουστούμια και κάνουν μπίζνες. Ο Τσε έγινε μπλουζάκια κι ο Φιντέλ οικουρεί με την κόκκινη φόρμα του μετά την αποχώρηση του από τα αξιώματα.

Πάνω λοιπόν που στην Τριμερή, στην Μπίλντεμπεργκ και τους ουρανοξύστες των Επτά Αδελφών πάνε να πάρουν μια ανάσα, ήρθε το μεγάλο χτύπημα. Ο Γιώργος, που φεύγει για να μείνει, από το βήμα της Βουλής

των Ελλήνων επιτέθηκε στην συντηρητική Ευρώπη, στο διεθνές χρηματοπιστωτικό κεφάλαιο και στις σκοτεινές δυνάμεις που τον πολέμησαν. Έγραφα για πλάκα πριν είκοσι μέρες «να δείτε που ο Γιώργος θα γίνει και αντιμνημονιακός» και δεν πρόλαβε να κρυώσει το πληκτρολόγιο. Ο αρχηγός του Δρούτσα και της Τίνας, με τη μεταφρασμένη συνείδηση, ο καλύτερος φίλος του Πακιστανού, εγκαλεί τους εκπροσώπους του διεθνούς καπιταλισμού που δεν κράτησαν σημειώσεις απ’ όσα   βαρυσήμαντα είπε ο πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς στην Ντωβίλ. «Δεν με άκουσαν», είπε. Γιώργο μου, δεν έχουν ακόμη φτάσει εκεί. Ακόμη μελετούν τις σημειώσεις τους από τους άλλους μεγάλους συντρόφους σου στην Διεθνή σας, του Μοαμάρ Καντάφι και του Χόσνι Μουμπάρακ.

Τελικά αποδεκνύεται ότι η πολιτική του ΠΑΣΟΚ τα τελευταία δυο χρόνια δεν ήταν παρά ένας μεγαλοφυής ελιγμός τακτικής του αδερφού του «μεταμφιεσμένου Έλληνα με την αμερικάνικη καρδιά». Κατάπιε συντάξεις, επιδόματα, δικαιώματα, θέσεις εργασίας, την ρευστότητα της αγοράς, το ηθικό των Ελλήνων, μας οδήγησε με μεγάλες δρασκελιές προς τα πίσω, στην εποχή πριν την εξέγερση των σφαγείων του Σικάγο. Όμως, αδέρφια, αυτό δεν ήταν παρά προπέτασμα καπνού, σοσιαλιστικά καπνογόνα, πίσω από τα οποία ο Κόκκινος Γιώργος ετοίμαζε την επίθεση του στους εκπροσώπους του διεθνούς καπιταλισμού, στην συντηρητική Ευρώπη της Μέρκελ και του Σαρκοζί, στον Αντώνη Σαμαρά και στον …Καραμανλή, γιατί, λέει, καθυστέρησε να πάρει μέτρα!

Λοιπόν έχω πια γερή πρεσβυωπία κι απέκτησα και λίγο αστιγματισμό, δεν βλέπω όπως παλιά. Βοηθήστε με όμως εσείς οι νεότεροι, πείτε μου, εκείνος ο τύπος με το μουστάκι, ο ψηλός με την καράφλα, που έμπαινε μπροστά αγκαζέ με τους συνδικαλιστές, όταν ο Καραμανλής προσπαθούσε να περάσει το πολύ πιο ήπιο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, ήταν άλλος; Αυτός που κατήγγειλε λάβρος την συμφωνία με τους κινέζους για το λιμάνι του Πειραιά, αυτός που υποσχόταν προεκλογικά και αυξήσεις, γιατί «λεφτά υπάρχουν», ήταν συνωνυμία;

Σε τούτη δω τη χώρα δεν βαριέσαι ποτέ. Συμβαίνουν τα πιο τρελά πράγματα. Να, ο Γιώργος μπήκε στον τηλεφωνικό θάλαμο με την κολλητή φόρμα του Μπάτμαν – δρομέα και το αεροπλανικό γυαλί και βγήκε με την φαιοπράσινη στολή εκστρατείας του Τσε. Τα σκληρά λευκά κολλάρα του καπιταλισμού δεν κράτησαν σημειώσεις, είμαι σίγουρος όμως πως ο χαλκέντερος εβδομηντάρης πια Τζων Γκληζ, η ψυχή των θρυλικών Μόντυ Πάϋθονς, δεν χάνει λέξη.

Ένα από τα προβλήματα της Πατ

Keywords
Τυχαία Θέματα