Έχει εχθρούς ο Σωκράτης Κόκκαλης;

Ένα ερώτημα πλανάται τις τελευταίες ώρες στα ακριβά στέκια των νοτίων προαστίων αλλά και στα βόρεια. Έχει εχθρούς ο Σωκράτης Κόκκαλης; Και είναι ένα ερώτημα που σχετίζεται με τη φωτιά που πήρε το υπερπολυτελές σκάφος στου στη μαρίνα του Αγίου Κοσμά.

Η 40μετρη θαλαμηγός BUX που έχει οργώσει τις θάλασσες και είναι μόνιμο «χάζι» για τους θαμώνες της Μυκόνου κάθε καλοκαίρι, υπέστη ζημιές από τη φωτιά που εκδηλώθηκε στις 06.50 προχθές στο μηχανοστάσιο.

Να είναι ένα τυχαίο

γεγονός ή υπάρχουν σκοτεινά κίνητρα που σχετίζονται με το παρελθόν του Κόκκαλη στα επιχειρηματικά της χώρας; Είναι πράγματι ένα θέμα που συζητιέται, όπως και για το ποιος τόλμησε (αν συμβαίνει το σενάριο του εμπρησμού) να βάλει φωτιά στον μεγαλοπαράγοντα που κάποτε, λένε οι κακές γλώσσες, κυβερνούσε στο παρασκήνιο τη χώρα.

Μεγάλες φουρτούνες λοιπόν για τον Σωκράτη όπως τον λένε στο λιμάνι, αν και υπάρχει κι άλλο όνομα που χρησιμοποιούνταν και στα αρχεία της Στάζι για τα οποία το Antinews έχει γράψει πολλά. Ο Κόκκαλης είναι αυτό που λέμε η διαπλοκή προσωποποιημένη. Όσο κι αν αποχώρησε τα τελευταία χρόνια και δεν φαίνεται στο προσκήνιο, η προηγούμενη περίοδος από τις αρχές του 1990 και μετά θα μείνει στην ιστορία ως το μεγαλύτερο πολιτικο-επιχειρηματικό «πάρε – δώσε».

Όμως, ο εθνικός προμηθευτής που κίνησε τα νήματα για δεκαετίες αποσύρθηκε ξαφνικά, δεν εμφανίζεται πουθενά παρά μόνο για να στηρίξει το γιο του Πέτρο στο δήμο Πειραιά, ενώ ακούστηκε ότι μπορεί να είναι ξανά πρόεδρος του Ολυμπιακού γιατί ο Μαρινάκης πρέπει να την… κάνει με ελαφρά πηδηματάκια λόγω των γνωστών δικαστικών εμπλοκών. Ο δραστήριος Σωκράτης που δεν τον έχουν καταβάλει τα χρόνια του, διεκδίκησε τον ΟΠΑΠ και τον Ιππόδρομο αλλά έφαγε πόρτα και στα δύο γιατί προφανώς ήθελε να τα φάει τζάμπα.

Λέγεται ότι διαθέτει μια τεράστια περιουσία που φυσικά δεν έχει στην Ελλάδα. Λέγεται επίσης ότι έγινε… Συριζαίος τα τελευταία χρόνια και ανήκει στο λεγόμενο επιχειρηματικό λόμπι της δραχμής. Όπως και να έχει το πράγμα, η φωτιά στη θαλαμηγό των εκατοντάδων εκατομμυρίων τον επανέφερε στο προσκήνιο θυμίζοντας τις εποχές που έλυνε κι έδενε και τον έτρεμαν όλοι.

Ο μέγας νταραβεριτζής της μεταπολίτευσης δεν θα έχει και μεγάλο πρόβλημα να αποκαταστήσει το γιοτ. Με τόσα δις στους λογαριασμούς θα ζήσουν και τα τρισέγγονα. Ας είναι καλά οι μπίζνες με το δημόσιο για περισσότερα από 20 χρόνια. Σιγά μην κάψει μια φωτίτσα τον Σωκράτη. Εδώ γλίτωσε τις πυρκαγιές που έκαιγαν τα πάντα… εδώ θα κωλώσει;

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα