Εδώ και τώρα να αποκαλυφθούν τα ονόματα

Όλη αυτή η υπόθεση με την παραίτηση των εισαγγελέων για το οικονομικό έγκλημα, μυρίζει απ’ όπου κι αν την πιάσεις. Είτε ο κ. Πεπόνης με τον κ. Μουζακίτη δέχθηκαν πιέσεις για να κάνουν τα στραβά μάτια, είτε δεν άρεσε σε κάποιους η δουλειά που έκαναν και ο Βενιζέλος θέλησε να τους βάλει «καπέλο» κάποιον αντεισαγγελέα Αρείου Πάγου.

Η πλάκα είναι ότι πολύ σύντομα ο κ. Βενιζέλος και οι εμπνευστές της νομοθετικής ρύθμισης θα την πάρουν

πίσω ώστε να εκτονωθεί η κατάσταση στη Δικαιοσύνη.

Σ’ αυτό βάζουμε και στοίχημα και να δείτε που σε λίγες ημέρες θα γράφουμε για την κωλοτούμπα του κ. Βενιζέλου. Διότι κι όσα υποστήριξαν στην κοινή ανακοίνωσή τους με τον Μ. Παπαϊωάννου είναι προσχηματικά. Είπαν για παράδειγμα ότι δε μπορεί δύο ανεισαγγελείς Εφετών να διατάσσουν ανωτέρους τους στην Ελλάδα (!!!).

Ξέχασαν να πουν όμως ότι ήδη υπάρχει εποπτεύων για το οικονομικό έγκλημα, ο Ν. Παντελής, ο οποίος είναι αντεισαγγελέας Αρείου Πάγου; Γιατί λοιπόν ήθελαν κι άλλον δικαστικό;

Επίσης, δεν είπαν ότι και η ΕΥΠ έχει διοικητή αντεισαγγελέα Εφετών και διατάσσει ανωτέρους τους σε διάφορες υποθέσεις, όμως, κανείς δεν εθίγη όταν η δουλειά που πρέπει να γίνει, γίνεται καλά.

Πρόσχημα ήταν λοιπόν η νομοθετική ρύθμιση και κρύβονται άλλα πίσω από την υπόθεση. Ο αρχαιότερος αεροπαγίτης, Φ. Μακρής, αποτελεί εγγύηση για να αποκαλυφθεί η αλήθεια.

Ωστόσο, θα πρέπει να πούμε το εξής για τους κ. Πεπόνη και Μουζακίτη. Καλή η δουλειά τους, κατακριτέες οι παρεμβάσεις στο έργο τους ή η έλλειψη υλικοτεχνικής υποδομής.

Μπράβο τους επίσης που αποφάσισαν να κάνουν την ηρωική έξοδο χωρίς να φοβηθούν Βενιζέλους και άλλους.

Όμως, θα πρέπει ΕΔΩ και ΤΩΡΑ να αποκαλύψουν ονόματα. Να πουν τα πάντα κι αν έχουν αποδείξεις να τις βγάλουν στη φόρα. Άλλο να λέει ένας απλός πολίτης διάφορα κι άλλο ανώτεροι δικαστικοί. Θα πρέπει να δώσουν ονοματεπώνυμα, όσο ψηλά κι αν βρίσκονται. Διότι οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη έχουν δώσει στους ανωτέρους τους δύο ονόματα γνωστά τα οποία είχαν κάνει παρεμβάσεις στη δουλειά τους.

Ας μάθει λοιπόν ο ελληνικός λαός τα πάντα. Όχι άλλες κουρτίνες πίσω από τα σκάνδαλα, αν θέλουμε να γίνουμε σοβαρό κράτος.

Διότι αν δεν υπάρξει αυτή τη φορά επιχείρηση «καθαρά χέρια» τότε είμαστε άξιοι της μοίρας μας, κι ας μας κάνουν κουμάντο οι διάφοροι Ράιχενμπαχ.

Keywords
Τυχαία Θέματα