Ειδικά γυαλιά κρατούν μακριά τον πειρασμό

Ο θρησκευτικός φανατισμός δεν έχει όρια. Και πολλές φορές πάει κόντρα στην φύση του ανθρώπου.

Και δεν είναι μόνο οι Μουσουλμάνοι με τους Ταλιμπάν τους, ή οι διάφορες φονταμενταλιστικές χριστιανικές σέχτες και αιρέσεις που το παρακάνουν. Τα ίδια κάνουν και οι Εβραίοι.

Έτσι, η τελευταία «μόδα» των υπερσυντηρητικών ορθόδοξων Εβραίων, που αποφεύγουν τις επαφές (ακόμη και οπτικές) με το αδύναμο φύλο είναι κάτι ειδικά γυαλιά που θολώνουν την όραση.

Φορώντας τα, οι «ευσεβείς» άνδρες δεν μπορούν να δουν τις απρεπώς ντυμένες γυναίκες.

Στην προσπάθεια που κάνουν

να ζουν ενάρετα, οι συγκεκριμένοι Εβραίοι εφαρμόζουν τον πλήρη διαχωρισμό των δυο φύλων στα ΜΜΜ, στα πεζοδρόμια και σε όλους τους δημόσιους χώρους στις γειτονιές όπου ζουν. Η ερμηνεία τους αναφορικά με τον ιουδαϊκό νόμο τους απαγορεύει την επαφή με γυναίκες που δεν είναι παντρεμένες. Έτσι, για να μην πέσουν σε οποιονδήποτε πειρασμό, αποφεύγουν ακόμη και να τις κοιτάξουν.

Οι συντηρητικοί Εβραίοι έχουν οργανώσει και ανεπίσημες ομάδες περιπολίας, που ελέγχουν την ηθική, και που τώρα πουλάνε ειδικά γυαλιά όρασης, τα οποία όμως αντί να την διευκολύνουν την δυσκολεύουν, θολώνοντας την θέα.

Τα εν λόγω γυαλιά προσφέρουν ορατότητα για μερικά μέτρα, για να μην εμποδίζεται η κίνηση, αλλά οτιδήποτε πιο πέρα φαίνεται θαμπό (ειδικά οι γυναίκες).

Για όσους εξ αυτών τολμούν να απομακρυνθούν από τις γειτονιές τους, εκτός από τα γυαλιά, επίσης πωλούνται και ειδικές κουκούλες, που εμποδίζουν την περιμετρική όραση.

Δεν είναι γνωστό πόσα ζευγάρια γυαλιά έχουν πουληθεί μέχρι σήμερα, πάντως η τιμή τους είναι μόλις $6.

S.A. (A.P)

Keywords
Τυχαία Θέματα