Είπε κανείς ότι η επαναδιαπραγμάτευση θα είναι εύκολη;

Τις τελευταίες ώρες γινόμαστε μάρτυρες μιας πολιτικής καταιγίδας, που έρχεται ως συνέπεια της τακτικής Σαμαρά να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους, αρνούμενος να σηκώσει μόνος αυτός, όλες τις αστοχίες και τα εγκλήματα των δύο τελευταίων ετών.

Παρακολουθούμε λοιπόν με ενδιαφέρον να σκορπίζει το ΛΑΟΣ, μετά την επίσημη διαφοροποίηση των δύο κορυφαίων στελεχών του, και το ΠΑΣΟΚ να πνέει τα λοίσθια,

καθώς δελφίνοι, ομάδες, κόβες και παρέες προσπαθούν να διασώσουν ότι έχει απομείνει από το ζοφερό πολιτικό τους μέλλον.

Ο κ. Σαμαράς αμφισβητήθηκε έντονα αυτές τις μέρες.  Από εχθρούς και φίλους.  Εμφανίσθηκε να συνθλίβει προσωπικές αρχές και κόκκινες γραμμές, χάριν των αξιώσεων της τρόικας.

Πόσο βάση έχουν οι αιτιάσεις αυτές; Ας δούμε τα πράγματα χωρίς τους διαστρεβλωτικούς φακούς της συστημικής προπαγάνδας

Ο Σαμαράς, αμέσως μετά το φιάσκο του δημοψηφίσματος, προχώρησε αναγκαστικά σε μια διαπραγμάτευση με φόντο τους ωμούς εκβιασμούς της Τρόικας περί της 6ης δόσης και μάλιστα υπό την επίσημη απειλή της αποπομπής από το ευρώ.

Στη συνέχεια, αφού απήλλαξε τη χώρα από τον κ. Παπανδρέου και αφού άφησε ελεύθερο το δίδυμο ΠαπαδήμουΒενιζέλου να δοκιμαστεί και να αποδείξει την ανεπάρκειά του, αναδείχθηκε σε πρόσωπο κλειδί, παίρνοντας σιγά – σιγά πάνω του το βάρος των συνομιλιών.

Σήμερα, για όσους δεν το έχουν ακόμα καταλάβει, ο Σαμαράς αναδεικνύεται σιγά σιγά και μέσα από τακτικούς χειρισμούς στον μοναδικό συνομιλητή της Τρόικα – η επαναδιαπραγμάτευση άρχισε στην σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών.

Και μόνο το γεγονός ότι καθαρίζει το πολιτικό πεδίο και ο Σαμαράς αναδεικνύεται στο μοναδικό συνομιλητή των διαπραγματευτών δίνει από μόνο του μια μεγάλη ελπίδα.

Κανείς δεν λέει ότι τα πράγματα είναι δύσκολο. Κανείς δεν υποστηρίζει ότι η ΝΔ δεν υφίσταται κόστος, έστω και προσωρινό. Είπε όμως κανείς ποτέ ότι η επαναδιαπραγμάτευση θα είναι εύκολη; Είπε κανείς ποτέ ότι μόλις του δανειστές δουν τον Σαμαρά στο τιμόνι της χώρας θα παραδοθούν αμαχητί;

Δεν απομένουν παρά οι εκλογές για να πάρει ισχυρή λαϊκή εντολή ο αρχηγός της ΝΔ για να διαπραγματευθεί ο ίδιος άμεσα με τους δανειστές χωρίς την μεσολάβηση των φερέφωνων της Τρόικα.

Keywords
Τυχαία Θέματα