“Ειρήνη ημίν” στους μουσουλμάνους με διαφήμιση από Ομπάμα και Χίλαρι

Η Ουάσινγκτον αγόρασε διαφημιστικό χρόνο σε πακιστανικά τηλεοπτικά δίκτυα  για να μεταδώσει σποτάκια με στόχο να κατευνάσει τον θυμό των μουσουλμάνων, που ξέσπασε μετά την επίμαχη ταινία «Η αθωότητα των μουσουλμάνων». Όπως ανέφερε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Βικτόρια Νούλαντ, οι ΗΠΑ θα δαπανήσουν 70.000 δολάρια για τη μετάδοση μιας διαφήμισης σε επτά πακιστανικά κανάλια, στην οποία αποκηρύσσουν την ταινία που γυρίστηκε στην Καλιφόρνια. Τη διαφήμιση

αναμένεται να δουν περί τα 90 εκατ. Πακιστανοί, ενώ μερικοί σταθμοί προσφέρθηκαν να την προβάλουν δωρεάν.

«Μετά την προβολή αυτής της ταινίας πολλοί, συμπεριλαμβανομένου του Πακιστάν, διερωτήθηκαν αν αντικατοπτρίζει τις απόψεις της αμερικανικής κυβέρνησης. Θεωρούμε ότι η μετάδοση διαφημίσεων είναι ο καλύτερος τρόπος για να φτάσει το μήνυμα σε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους στο Πακιστάν» υπογράμμισε η Νούλαντ.

Τα σποτάκια διαρκούν 30 δευτερόλεπτα και περιλαμβάνουν αποσπάσματα από ομιλίες του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα και της υπουργού Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον μετά τις αιματηρές αντι-αμερικανικές διαδηλώσεις που ξεκίνησαν στις 11 Σεπτεμβρίου. Σε ένα απόσπασμα, ο Ομπάμα δηλώνει ότι «οι ΗΠΑ είναι μια χώρα που σέβεται όλες τις θρησκείες» και ότι η κυβέρνησή του «απορρίπτει τις προσπάθειες ορισμένων να κακολογήσουν τις θρησκευτικές πεποιθήσεις των άλλων ανθρώπων», ενώ η Κλίντον τονίζει ότι «οι ΗΠΑ δεν έχουν καμία σχέση με αυτό το βίντεο».

Βίντεο: http://www.youtube.com/watch?v=RostqHkiYDg

Keywords
Τυχαία Θέματα