Εισαγγελείς και κυβερνητικές ευθύνες

Όταν ακούμε για φοροδιαφυγή, διαφυγόντα έσοδα κ.λπ., το μυαλό μας αυτόματα πηγαίνει στον περιπτερά της γειτονιάς που δεν κόβει απόδειξη.  Εντάξει, κλέβει ο Μήτσος και κακώς, αλλά αν 10.000 Μήτσοι σουφρώσουν 1.000 ευρώ, μας κάνει 10 εκατομμύρια.  Όταν όμως σκάει η Proton Bank, έχουμε με το καλημέρα ζημιά 1 δις.  Αυτό το απλοϊκό παράδειγμα γνώριζαν άψογα οι τεχνικοί σύμβουλοι της Τρόικας, οι οποίοι απαίτησαν το διορισμό οικονομικών εισαγγελέων, με αποκλειστικό σκοπό τη διερεύνηση δύσοσμων υποθέσεων στις παρυφές της εγχώριας ελίτ, υποθέσεων

που κρύβουν απώλειες πολλών δις από τα κρατικά ταμεία.

Τι ερευνούσαν οι παραιτηθέντες εισαγγελείς;

Την υπόθεση της Proton BankΤις μίζες των υποβρυχίωνΤην εμπλοκή πολιτικών και συγγενικών τους προσώπων σε εκείνη την περίεργη υπόθεση με τα CDSΤη δύσοσμη υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ σχετικά με το αν το έλλειμμα φούσκωσε από μόνο του ή υποβοηθήθηκεΤο “4-4-2″ και άλλες υποθέσεις προστίμων κ.λπ. που σχετίζονται με κυκλώματα εντός του υπουργείου οικονομικών.

Από τα παραπάνω αντιλαμβάνεστε ότι η ενασχόληση με τους συγκεκριμένους ανθρώπους δεν πρέπει να ήταν ότι πιο ευχάριστο για την κυβέρνηση και ειδικότερα για τον υπουργό οικονομικών.

Πριν λίγο καιρό με δύο αναρτήσεις σχετικά με την υπόθεση της Proton, το antinews είχε ζητήσει απαντήσεις από τον κ. Βενιζέλο για πολύ συγκεκριμένα ερωτήματα.  Φαίνεται πως κάτι ανάλογο θα είχαν να ρωτήσουν και οι εισαγγελείς, μόνο που αντί για τις αναμενόμενες από καιρό απαντήσεις που σχετίζονται με την αποψίλωση του ΤΕΚΕ (του ταμείου που εγγυάται τις καταθέσεις μας), μας ήρθε ως κεραυνός εν αιθρία ή παραίτηση των αρμοδίων.

Βέβαια ο κ. Αντιπρόεδρος δεν είναι χθεσινός.  Γνωρίζει πολύ καλά πώς παίζεται το παιχνίδι και έχοντας τη δυνατότητα να νομοθετεί έχει ήδη έτοιμο ένα σχέδιο νόμου που θα στέλνει αυτούς τους ενοχλητικούς τύπους σπίτι τους , για να μάθουν να μη φυτρώνουν εκεί που δεν τους σπέρνουν.  Δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Βενιζέλος νομοθετεί για τον εαυτό του.  Πριν λίγους μήνες είχε φροντίσει να απαλλάξει προληπτικά την αφεντιά του από τυχόν ποινικές ευθύνες που έχουν προκύψει από το θεάρεστο έργο του στο υπουργείο οικονομικών, ενώ επίσης φρόντισε και την αλλαγή των κανονισμών προκειμένου να χρηματοδοτεί απρόσκοπτα τις χρεοκοπημένες τράπεζες με χρήματα των φορολογουμένων, κάτι που ήδη μας κόστισε 1δις και κάτι ψιλά, λόγω των αστοχιών της Proton και της Aspis.

Στο άκουσμα και μόνο της ιδιότητας ‘’οικονομικός εισαγγελέας’’, φανταζόμασταν έναν όροφο γκρίζων γραφείων στην πλατεία συντάγματος με γραμματείς, φαρισαίους και παρατρεχάμενους και καμιά δεκαριά ειδικούς συμβούλους να σερφάρουν νυχθημερόν στο διαδίκτυο προς άγραν πληροφοριών.  Α, ναι και καμία δεκαριά τηλεφωνήτριες να κανονίζουν ραντεβού, αυτοψίες, ανακρίσεις και όλα τα σχετικά.

Για μια ακόμα φορά η ρημάδα η πραγματικότητα μας διέψευσε και μας έδωσε ακόμα ένα γερό μάθημα.  Γιατί η κυβέρνηση εκτιμώντας το δύσκολο έργο των συγκεκριμένων στελεχών, τους παραχώρησε ένα γραφείο, χωρίς υπολογιστή, χωρίς

Keywords
Τυχαία Θέματα