Εκβιάζει τον Τσίπρα ο Βαρουφάκης;

Πέρασε στα ψιλά μια φράση του Γιάνη Βαρουφάκη από τη χθεσινή ομιλία του. Κάποιοι δεν την κατάλαβαν, κάποιοι θα σκέφτηκαν: «Ε, αφού το λέει ο Βαρουφάκης, ας μη δώσουμε σημασία. Καμιά μπαρούφα από τις γνωστές θα είναι».

Ωστόσο, και με βάση τις πληροφορίες που δημοσιεύσαμε στο antinews προ ημερών για ένα ενδεχόμενο «κόμμα Βαρουφάκη», έχει σημασία να σκεφτεί κανείς τι εννοούσε ο υπουργός όταν έλεγε ότι: «Ως υπουργός Οικονομικών θα αρνηθώ να βάλω την υπογραφή μου σε ένα πακέτο, το οποίο από πλευράς μακροδυναμικής δεν είναι δυναμικά συνεπές. Τα νούμερα αυτά δεν δένουν μεταξύ τους. Αν βάλω την υπογραφή μου θα είμαι άλλος ένας υπουργός οικονομικών που υπογράφει ένα μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής, το οποίο γνωρίζει ότι δεν βγαίνει και μαθηματικά δηλαδή δεν βγαίνει».

Δεν το λέει ο Λαφαζάνης ούτε κανένας περίεργος αριστεριστής. Το λέει ο υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας, αυτός που έκανε τόσο καιρό τις διαπραγματεύσεις.

Κάποιοι λένε ότι ήταν μια ακόμη αποστροφή του λόγου ενός ανθρώπου που θα μπορούσε να έχει το... ακαταλόγιστο. Άλλωστε, τόσες φορές έχει πει πράγματα που μετά τα διέψευσε, ένα ακόμη δεν είναι και τίποτε σπουδαίο.

Ωστόσο, οι πληροφορίες μας λένε ότι ο Βαρουφάκης είναι εξαιρετικά χολωμένος με το γεγονός ότι ο Τσίπρας τον αποδόμησε και ουσιαστικά τον έχει κάνει στην άκρη. Μη έχοντας την ευθύνη της διαπραγμάτευσης, η όποια συμφωνία έρθει στη Βουλή δεν θα είναι «δικό του παιδί», λέει ο Βαρουφάκης, επομένως δύσκολα θα την ψηφίσει.

Αν αυτό δεν είναι εκβιασμός κατά του Τσίπρα και της κυβέρνησης αυτό τότε τι είναι; Και αν δεν είναι «μπαϊράκι» πώς αλλιώς να χαρακτηριστεί;

Ο Βαρουφάκης, όπως και πολλοί άλλοι, ετοιμάζουν τη δική τους ατζέντα, σχεδιάζουν το πολιτικό τους μέλλον. Σιγά μην περιμένουν πότε θα βουλιάξει το καράβι.

Αλλά από την άλλη ο πρωθυπουργός αν είχε τα κότσια θα τον είχε πετάξει έξω από την κυβέρνηση. Είχε τη μεγάλη ευκαιρία να ξεκαθαρίσει το κόμμα του από τον απίθανο αυτόν τύπο και να προχωρήσει σε μια διαπραγμάτευση με το μικρότερο δυνατό κόστος.

Όμως, ο πρωθυπουργός θέλει και τον Βαρουφάκη ολάκερο και τη συμφωνία... χορτάτη. Είναι ένα δείγμα της κατάστασης που επικρατεί στην κυβέρνηση και ποιοι κυβερνούν αυτή τη χώρα.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα