Έλεος με τις αγιογραφίες του Τσίπρα για το ντιμπέιτ των Βρυξελλών

(Ανανεωμένο) - Είναι πολύ εύκολο να βγάλει κανείς νικητές και ηττημένους από το –ο θεός να το πει- ντιμπέιτ. Και είναι ακόμη πιο εύκολο να πει κανείς ότι ο Αλέξης Τσίπρας ήταν ο μεγάλος νικητής και ότι κέρδισε τις εντυπώσεις. Άλλωστε, όταν έχεις αντιπάλους σαν τους χθεσινούς ακόμη και τίποτε να μην πεις ή να μην κάνεις είσαι ο νικητής.

Έχεις απέναντί σου τον Σουλτς. Σκεφτείτε: Είναι Γερμανός… σοσιαλιστής. Που στην προηγούμενη θητεία του δεν έκανε τίποτε για να αντιμετωπίσει

την κρίση, αντιθέτως έγινε σκυλάκι της Μέρκελ.

Έχεις τον Γιούνκερ τον οποίο οι Έλληνες τον βλέπουν ως εχθρό. Ένα πρόσωπο που πανευρωπαϊκά συμβολίζει τη συντήρηση και είναι ένας γηραιός εκπρόσωπος της… Γηραιάς Ηπείρου.

Έχεις τον Φέρχοφσταντ ο οποίος έχει χιούμορ, έχει άποψη, είναι φάτσα που λένε και οι νέοι. Όμως, είναι μια φάτσα μεταξύ σπασίκλα στο σχολείο και τρελού επιστήμονα.

Κι έχεις και την Σκα Κέλερ, άλλη Γερμανίδα αυτή, που είναι φρέσκο πρόσωπο, λέει κάποιες «πράσινες» ατάκες, αλλά τις έχουμε ακούσει και από την Τίνα Μπιρμπίλη.

Επομένως, ο νευρικός, ο επιθετικός και αυτός που λέει αυτά που πιστεύει, ακόμη κι αν είναι ανοησίες, είναι εύκολο να κερδίσει τις εντυπώσεις.

Ωστόσο, επειδή έχουμε ακούσει πολλά… κουλά από το πρωί κι έχουμε διαβάσει και τα κομματικά έντυπα και sites του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να αποκαταστήσουμε και κάποιες αλήθειες. Και πρώτη και κυριότερη ότι ο Τσίπρας έγινε μέσα σε μια νύχτα μεγάλος ευρωπαίος ηγέτης. Έλεος ρε παιδιά. Τι ηγέτης. Μια κάλπικη λίρα είναι που έχει δύο όψεις. Πάει στο εξωτερικό και δεν τολμάει να μιλήσει για μνημόνια που θα σκίσει και για μονομερή διαγραφή χρέους κι έρχεται στην Ελλάδα και φοράει το μπλουζάκι του Τσε Γκεβάρα και βγαίνει στο βουνό.

Άκουσε κανείς από το στόμα του χθες ότι θα καταργήσει τα μνημόνια; Άκουσε κανείς ότι το ευρώ δεν είναι φετίχ; Άκουσε κανείς ότι θα επαναφέρει όλους του μισθούς στα προ κρίσης επίπεδα και θα διορίσει τους πάντες; Όχι βέβαια, διότι χρειάζονται χρήματα, και αυτά τα δίνουν οι Ευρωπαϊκές κυβερνήσεις. Με το αζημίωτο βεβαίως αλλά τα δίνουν.

Από την άλλη ο κ. Τσίπρας σε μια από τις ερωτήσεις που έγιναν απάντησε σαν… Παπανδρέου. Είπε ότι ο ευρωπαϊκός νότος είναι διεφθαρμένος. Θυμίζουμε ότι ο κ. Παπανδρέου είχε πει ότι κυβερνά μια διεφθαρμένη χώρα.

Από πού κι ως που κύριε Τσίπρα βγαίνετε σε παγκόσμια τηλεοπτική μετάδοση και λέτε ότι οι χώρες του Νότου είναι διεφθαρμένες. Τότε οι χώρες του Βορά τι είναι; Ο κ. Γιούνκερ δεν έχασε τον πρωθυπουργικό θώκο για υποθέσεις διαφθοράς; Η Κέλερ και ο Σουλτς δεν είναι Γερμανοί, από τους πλέον διεφθαρμένους λαούς της Ευρώπης; Ξέχασε ο Τσίπρας την Siemens, την Ferostaal κλπ. Πώς δέχεται την προσβολή που μας απευθύνουν όλοι οι υπόλοιποι; Αυτή είναι η… πατριωτική του στάση;

Συνεχώς αναφερόταν ο κ. Τσίπρας στο έλλειμμα δημοκρατίας που έχει η Ευρώπη. Κοίτα ποιος μιλάει για δημοκρατία; Ο αρχηγός κόμματος που επιτρέπει σε στελέχη του να μιλάνε για λιντσαρίσματα και κρεμάλες; Ο αρχηγός κόμματος που συνομιλεί με… ψεκασμένους; Ο αρχηγός κόμματος που αμφισβητεί την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής, που ψηφίζει «παρών» σε άρσεις ασυλίας; Που εκφράζει αμφιβολίες για το κατηγορητήριο και όλη τη δουλειά που έχουν κάνει οι δικαστές; Κι όλα αυτά τα κάνει για να μην αποδώσει τα εύσημα σε μια… δεξιά κυβέρνηση που τα ’βαλε με την ακροδεξιά;

Θέλει να μας μιλήσει ο κ. Τσίπρας για δημοκρατία; Τον ακούσατε χθες να αποδοκιμάζει τους μπαχαλάκηδες και τους τρομοκράτες; Τον ακούσατε να αποδοκιμάζει όλους εκείνους που έστηναν και στήνουν επεισόδια και αντισυγκεντρώσεις σε βάρος πολιτικών αντιπάλων; Όχι βέβαια, γιατί ήταν ο Τσίπρας εξωτερικού.

Έλλειμμα δημοκρατίας βλέπει ο κ. Τσίπρας στο κόμμα του το οποίος αγκάλιασε Πασόκους που κατέστρεψαν τη χώρα;

Οι υποστηρικτές του ΣΥΡΙΖΑ λένε ότι κέρδισε τις εντυπώσεις γιατί δύο φορές ζήτησε να μάθει τι έγινε στις Κάννες και ο Γιούνκερ δεν του απάντησε. Να μας εξηγήσει ο κ. Τσίπρας τελικά τι θέλει; Διότι τότε αποδοκίμαζε την πρόθεση του Παπανδρέου να πάει σε δημοψήφισμα χαρακτηρίζοντάς το ως φτηνό αντιδημοκρατικό τέχνασμα. Σήμερα που ζητάει ο ίδιος δημοψηφίσματα για τα κρίσιμα θέματα δεν κάνει φθηνή πολιτική;

Για να καταλάβει κανείς ότι στο κεφάλι του επικρατεί θολούρα έχει φτάσει στο σημείο να θεωρεί καλή την κυβέρνηση Παπανδρέου κι όχι η κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας διότι όπως υποστηρίζει την επέβαλαν οι ξένοι. Τότε γιατί δεν συνεχίζαμε με τον Παπανδρέου πρωθυπουργό αφού του αρέσει τόσο πολύ του κ. Τσίπρα;

Γελάμε πολύ με τους όψιμους οπαδούς του Τσίπρα, τα γνωστά και «τσιπράκια» που είδαν στο πρόσωπο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ έναν μεγάλο ηγέτη. Στο χωριό μου αυτόν που είναι ψεύτης, ανίκανος, αμόρφωτος και λίγος τον χαρακτηρίζουν «τενεκέ ξεγάνωτο». Όσο και να βάλεις χρυσόσκονη στον ξεγάνωτο τενεκέ δεν αλλάζει.

Έλεος λοιπόν με τις αγιογραφίες που στήθηκαν από χθες και με τους χαρακτηρισμούς ότι ο Τσίπρας είναι «πατριώτης γιατί μίλησε για την Ελλάδα και τα προβλήματά της στο εξωτερικό». Όχι και πατριώτης ο Τσίπρας που μέχρι σήμερα δεν έχασε απολύτως τίποτε, δεν θυσίασε απολύτως τίποτε και αντιθέτως είναι αυτός που ποντάρει στη δυστυχία της Ελλάδας για να ανέβει τα σκαλιά της εξουσίας;

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα