Ελπίδες για … αναίμακτη λύση της κρίσης στην G8

Παρά το γεγονός ότι δεν έχουμε και μεγάλη εμπιστοσύνη στους πλούσιους που κάθε λίγο και λιγάκι συνεδριάζουν και μεταξύ τυριού και αχλαδιού αποφασίζουν για τις τύχες του κόσμου, οφείλουμε να στρέψουμε το βλέμμα μας στη Σύνοδο G-8 που γίνεται στις ΗΠΑ.

Η Ελλάδα κατά κύριο λόγο και η Ισπανία στη συνέχεια βρίσκονται στο κυρίως μενού της Συνόδου αφού μια κρίση στην Ευρωζώνη που θα γίνει ανεξέλεγκτη, θα οδηγήσει σε παγκόσμια οικονομική κρίση. Κι αυτό δεν το θέλουν ούτε

ο Ομπάμα, ούτε και οι Κινέζοι.

Όλο το Σαββατοκύριακο οι ηγέτες των ισχυρότερων χωρών θα αναζητούν λύσεις και η Ελλάδα θα είναι στην πρώτη γραμμή των συζητήσεων. Ίσως να δημιουργηθούν ελπίδες για επίλυση της ελληνικής κρίσης με πιο… αναίμακτο τρόπο για τους Έλληνες.

Οι πρώτες δηλώσεις είναι σχετικά ενθαρρυντικές καθώς οι συνομιλία Ομπάμα με Ολάντ έβγαλε μια σχετική απομόνωση της Μέρκελ. Όπως είπε ο Αμερικανός πρόεδρος, συμφώνησαν με τον Γάλλο ότι η επίλυση του ελληνικού προβλήματος είναι παγκόσμιο ζήτημα.

Ο Ολάντ είχε κατ΄ιδίαν συνομιλία με τον Αμερικανό πρόεδρο και αμέσως μετά δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι πρέπει να γίνουν τα πάντα ώστε η Ελλάδα να μπορέσει να παραμείνει στη ζώνη του ευρώενώ τάχθηκε υπέρ της ενίσχυσης της ανάπτυξης.  Από την πλευρά του ο Ομπάμα δήλωσε:

«Ο πρόεδρος Ολάντ και εγώ συμφωνήσαμε ότι είναι ένα ζήτημα ιδιαίτερης σημασίας, όχι μόνο για τους λαούς της Ευρώπης, αλλά επίσης και για την παγκόσμια οικονομία».

Διαφορετικό ήταν το μήκος κύματος που κινήθηκε ο Ντ. Κάμερον ο οποίος δήλωσε:« «Χρειάζεται αποφασιστική δράση από την Ευρωζώνη για την ισχυροποίηση του ευρώ και για την Ελλάδα», για να συμπληρώσει ότι «οι Έλληνες πρέπει να αποφασίσουν εάν θέλουν να παραμείνουν στη ζώνη του ευρώ».

Οι πληροφορίες από τις ΗΠΑ κάνουν λόγο για συμφωνία Ομπάμα – Ολαντ σε μια κοινή προσπάθεια να πείσουν τη Μέρκελ ότι η πολιτική της σκληρής λιτότητας θα οδηγήσει σε παγκόσμια ύφεση. Θα της ζητήσουν να χαλαρώσει τα μέτρα κατά της Ελλάδας και να προχωρήσουν τα μέτρα ανάπτυξης ώστε να μην υπάρξει κάποιο «ατύχημα» που θα έβαζε σε περιπέτειες όλη την ευρωζώνη. Σχετικό δημοσίευμα υπάρχει στους Times όπου  αναφέρεται ότι ο Ομπάμα θα προσπαθήσει να εξηγήσει -ξανά- στη Μέρκελ ότι η κατάσταση που έχει επιβληθεί από τη Γερμανία στην Ευρώπη,απειλεί με παγκόσμια ύφεση!

Ισως, η Σύνοδος  G-8 να είναι η τελευταία ελπίδα ώστε να δοθεί στην Ελλάδα μια ευκαιρία να ξεπεράσει τα προβλήματά της εντός του ευρώ και χωρίς να υπάρξει ανεξέλεγκτη χρεοκοπία.

Η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία, κι αν αυτή είναι να την φέρει μια Αμερικανο-γαλλική συμμαχία κατά του Τέταρτου Ράιχ  της Μέρκελ, τότε καλοδεχούμενη.

Ενημέρωση

Την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ  στηρίζουν οι G8 στο ανακοινωθέν τους, υπογραμμίζοντας πάντως πως η χώρα μας πρέπει να τηρήσει στις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει.

«Επιβεβαιώνουμε πως επιθυμούμε την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη με την παράλληλη τήρηση των δεσμεύσεών της» αναφέρεται στο ανακοινωθέν.

Οι οχτώ πλουσιότε

Keywords
Τυχαία Θέματα