Ένα δάκρυ κύλησε στο πρόσωπο του Σωκράτη Κόκκαλη για τον ΟΠΑΠ

Ένα δάκρυ κύλησε στο πρόσωπο του Σωκράτη Κόκκαλη. Με βαριά καρδιά, όπως μας πληροφορεί η εφημερίδα του κ. Δελατόλλα «Το Ποντίκι», ο επικεφαλής της Intralot και εθνικός προμηθευτής επί δεκαετίες, ανακοίνωσε ότι δε θα διεκδικήσει τον ΟΠΑΠ και αφήνει τους υπόλοιπους να παίξουν «ποδόσφαιρο» και «στοίχημα».

Με επιστολή, όπως αναφέρει η εφημερίδα, ο σοφός Σωκράτης έκανε πέτρα την καρδιά και δηλώνει ότι δεν πρόκειται να διεκδικήσει τον Οργανισμό, αποσύρεται δηλαδή από τη διαδικασία η οποία

έχει πάρει συνεχείς παρατάσεις κι ως εκ τούτου δεν θα χρησιμοποιήσει ως εγγύηση τη νέα σύμβαση που εγκρίθηκε από τον ΟΠΑΠ το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Ο κ. Κόκκαλης θα παραμείνει δηλαδή ο τεχνολογικός πάροχος για τα επόμενα πέντε χρόνια με μια σύμβαση που θα το αποφέρει περί τα 109 εκατ. ευρώ. Και με τη… γενναιοδωρία που τον διακρίνει, εγκαταλείπει τη μάχη και αφήνει στους υπόλοιπους παίκτες ελεύθερο το γήπεδο.

Όμως, όσοι έχουν λίγο μυαλό και βλέπουν πίσω από τις γραμμές θα αναρωτηθούν, για παράδειγμα, γιατί ο νικητής του διαγωνισμού θα πρέπει να «φορτωθεί» για πέντε χρόνια τον Κόκκαλη; Μήπως υπάρχει και άλλου είδους συνεννόηση;

Άλλωστε, ποιος μας λέει ότι ύστερα από την πενταετία η εταιρεία του κ. Κόκκαλη δε θα έχει φτιάξει έτσι το σύστημα υποστήριξης των τερματικών ώστε και πάλι ο ΟΠΑΠ να τον έχει ανάγκη; Να διαιωνιστεί δηλαδή μια κατάσταση στην οποία ο γενναιόδωρος Σωκράτης Κόκκαλης να είναι το ουσιαστικό αφεντικό, όποιος κι αν είναι ο νικητής του διαγωνισμού;

Πάντως η Intralot με ανακοίνωσή της διαψεύδει ότι έχει αποσυρθεί από τη διεκδίκηση του 33% του ΟΠΑΠ Α.Ε. από το ΤΑΙΠΕΔ.

Στο μεταξύ, βγήκε στο φως της δημοσιότητας εξώδικο – φωτιά από την εταιρεία Emma-Delta (στο οποίο μετέχουν ο όμιλος Μελισσανίδη και το επενδυτικό Fund PPF, μέσω του Jiri Smejc) σχετικά με τους χειρισμούς του ΟΠΑΠ για τη σύμβαση με την Intralot.

Το εξώδικο είναι ενδεικτικό του «πολέμου» που έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ημέρες για τα… μάτια του Κόκκαλη. Η κοινοπραξία που διεκδικεί τον Οργανισμό προειδοποιεί τη διοίκηση του ΟΠΑΠ ότι υπάρχουν σοβαροί λόγοι ακυρότητας της γενικής συνέλευσης κι ότι δεν πρόκειται να απαλλαχθεί των ευθυνών της «για την αθέμιτη και ανήθικη προικοδότηση του Τεχνολογικού παρόχου» (δηλαδή της Intralot), αλλά και για τις υπέρογκες δεσμεύσεις που δημιουργεί αδιαφανώς «για τον οποιοδήποτε αγοραστή του ΟΠΑΠ».

Στο εξώδικο γίνεται λόγος για «εσωτερική πληροφόρηση ενός εκ των υποψηφίων, οικονομικό πλεονέκτημα υπέρ του ιδίου υποψηφίου αμέσως ή εμμέσως, διαρκής πλεονεκτική θέση του ιδίου, ακόμη και αν επιλεγεί άλλος υποψήφιος αγοραστής λόγω του οικονομικού αντικειμένου και της διάρκειας της σύμβασης».

Keywords
Τυχαία Θέματα