Ένα όνομα, μια ιστορία δεν ξεπουλιούνται για τρία δισ.

Βγήκε ο Αντώνης Σαμαράς και σε ομιλία του συνέδεσε τη συμφωνία για το Μακεδονικό με την περικοπή στις συντάξεις. Είπε πάνω – κάτω ότι η κυβέρνηση ξεπούλησε το όνομα της Μακεδονίας και πήρε ως αντάλλαγμα να μην περικοπούν οι συντάξεις.

Αμέσως έπεσε πανικός στο πολιτικό σύστημα. Τα troll των 0,60 ευρώ έπεσαν να τον φάνε. Ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ειδική ανακοίνωση για να του θυμίσει ότι ηττήθηκε δυο φορές κι ότι δεν είναι ούτε πρωθυπουργός, ούτε πρόεδρος

της ΝΔ. Χαμός για κάτι που όλος ο ελληνικός λαός γνωρίζει.

Κι αν δεν το ξέρει σίγουρα το υποπτεύεται ή το έχει διαβάσει. Βεβαίως, έχει άλλη βαρύτητα να το λέει ένας πρώην πρωθυπουργός, αλλά τελικά έχει απόλυτο δίκιο. Μπορείς να κατηγορήσεις τον Σαμαρά και το περιβάλλον του ότι υποτίμησε τον Τσίπρα. Ότι έκανε τραγικά λάθη το 2014 και τους έστρωσε το χαλί της εξουσίας.

Όμως στην προκειμένη περίπτωση έχει απόλυτο δίκιο. Στην υπόθεση των διαπραγματεύσεων είναι φανερό ότι έχει γίνει μια συναλλαγή. Ένα πάρε – δώσε με τους Σκοπιανούς, μόνο που το πάρε για την Ελλάδα είναι δυσανάλογο με αυτό που έδωσε.

Ένα όνομα, μια ιστορία δεν ξεπουλιούνται για τρία δισ. ευρώ. Κανείς συνταξιούχος δεν θα ήθελε να ταυτιστεί το 100άρικο που θα χάσει αυτός με το γεγονός ότι μια χώρα με το έτσι θέλω θα ονομάζεται Μακεδονία και οι κάτοικοί της Μακεδόνες.

Κανείς σοβαρός Έλληνας πολίτης δεν θα ήθελε να είναι αυτός κερδισμένος με αντάλλαγμα το ξεπούλημα της ιστορίας μας.

Υπάρχουν, όμως, κι αυτοί που μεθόδευσαν αυτή τη συναλλαγή. Είναι η κυβέρνηση με αρχηγό τον Τσίπρα που ξεκίνησαν τις διαπραγματεύσεις ξέροντας από την αρχή ότι θα ξεπουλήσουν και την ίδια τους τη μάνα. Έδωσαν το Μακεδονία του Ίλιντεν αφήνοντας ακόμη και τους Σκοπιανούς άναυδους με την… αποφασιστικότητα που είχαν να τελειώνουν μια ώρα αρχύτερα. Δεν θα είχαν επομένως πρόβλημα να δώσουν όνομα, ταυτότητα και εθνότητα.

Για την κυβέρνηση το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η παραμονή στην εξουσία. Είναι να δώσουν συντάξεις, επιδόματα, χιλιάρικα για να “αγοράσουν” μ’ αυτά την εξουσία. Ακόμη κι αν ξεπουλήσουν τα πάντα.

Όμως, στην υπόθεση της Μακεδονίας δεν θα έπρεπε να εκπλαγούμε. Μας είχαν προϊδεάσει, γνωρίζαμε τις απόψεις τους, ουδέποτε έκρυψαν την απέχθειά τους για την πατρίδα. Και τους ψηφίσαμε αν και ξέραμε. Κι αυτό είναι έγκλημα.

Όμως, και πάλι δεν πρέπει να εκπλησσόμαστε όταν κάποιος λέει ότι οι συντάξεις δίνονται ως αντάλλαγμα, ως τα αργύρια της προδοσίας από τους σύγχρονους Ιούδες.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα