Ενώπιον του ανακριτή ο Άκης Τσοχατζόπουλος

Αφού πέρασε το Πάσχα του στο κρατητήριο, ο Άκης Τσοχατζόπουλος περνά την πόρτα του ανακριτή για να απολογηθεί για το σκάνδαλο που συγκλονίζει τη χώρα, που όμως ήταν γνωστό εδώ και χρόνια.

Ο Άκης πάει στον ανακριτή με λίγες πιθανότητες να μείνει ελεύθερος και με περισσότερες περιπτώσεις να προφυλακιστεί αφού τα αδικήματα της σύστασης συμμορίας για ξέπλυμα μαύρου χρήματος

είναι σοβαρά και ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ παραγεγραμμένα.

Οι δικηγόροι του πρώην υπουργού θα κινηθούν σε δύο κατευθύνσεις, με νομικά και πολιτικά επιχειρήματα. Πρώτα – πρώτα θα υποστηρίξουν ότι δεν μπορεί να απολογηθεί σήμερα καθώς η δικογραφία είναι τεράστια.

Επίσης θα υποστηρίξουν ότι δε μπορούν να απολογηθούν για τους TOR M1 καθώς είναι μια υπόθεση για την οποία δεν είχαν ενημερωθεί, στην πορεία προέκυψε. Θα πουν επίσης ότι αφού η έρευνα της Βουλής δεν έδειξε κάτι δεν υπάρχει θέμα.

Εδώ μάλλον έχουν άδικο αφού και στην υπόθεση του Βατοπεδίου η Βουλή έκανε τους συμψηφισμούς της αλλά υπόθεση υπήρξε και ασκήθηκαν στη συνέχεια διώξεις.

Επίσης, θα πουν ότι δεν μπορεί να διώκεται ένας πρώην υπουργός για αδικήματα που σε κάθε περίπτωση έχουν παραγραφεί με βάση την κείμενη νομοθεσία και το συνταγματικό πλαίσιο. Αλλά είπαμε, μπορεί η παθητική δωροδοκία να έχει παραγραφεί, το ξέπλυμα όμως είναι απαράγραπτο

Παράλληλα, οι συνήγοροι του κ.Τσοχατζόπουλου αναρωτιούνται γιατί αποφασίστηκε να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για έναν άνθρωπο που τους τελευταίους 20 μήνες όποτε εκλήθη από τις ανακριτικές Αρχές έσπευσε να καταθέσει, σε ανακριτές και εισαγγελείς. Αρα θα ζητήσουν την αποφυλάκισή του μέχρι να απολογηθεί.

Πέρα από όλα αυτά, όμως, βασική υπεραπιστική γραμμή θα είναι ότι η απόφαση για τα εξοπλιστικά ελήφθη ομόφωνα από το ΚΥΣΕΑ, επομένως πρέπει να κληθούν να καταθέσουν οι κ. Σημίτης και Παπανδρέου.

Δε γνωρίζουμε αν όλο το σύστημα ΠΑΣΟΚ είχε γνώση του κυκλώματος με τις μίζες που αποκαλύπτει το πόρισμα των εισαγγελέων. Πιθανότατα οι δύο πρώην πρωθυπουργοί να μη γνώριζαν τίποτε και να υπέγραφαν τις εισηγήσεις. Ετσι γίνεται άλλωστε από κάθε υπουργό Αμυνας.

Εκείνο που ξέρουμε, όμως, είναι ότι η υπόθεση Τσοχατζόπουλου αποδομεί για ακόμη μια φορά τις διάφορες πασοκικές φωνές που ακόμη και σήμερα λένε ότι η διακυβέρνηση Σημίτη ήταν ότι καλύτερο είχε να επιδείξει η Μεταπολίτευση. Ότι τότε νοικοκυρεύτηκε η οικονομία, μπήκε η χώρα σε τάξη, εισήλθε στην ΟΝΕ κι άλλα εντυπωσιακά επιτεύγματα με τα οποία μας έχουν παραφουσκώσει.

Μην ξεχνάμε τα διάφορα ντελίβερι μπόις του εκσυγχρονισμού, τις πληρωμένες πένες που έγραφαν και συνεχίζουν να γράφουν για το εκσυγχρονιστικό θαύμα της Ελλάδας. Μάλιστα, ουκ ολίγες φορές μας παρουσιάζουν το Σημίτη ως την εναλλακτική λύση της χώρας. Απλά να θυμίσουμε κάτι:

Τσοχατζόπουλος, Τσουκάτος, Μαντέλης. Είναι τα τρία ονόματα που έχουν εμπλακεί –και με αποδείξεις- σε σκάνδαλα. Ο Ακης είναι προφυλακισμένος για μίζες σχετικά με τα όπλα. Ο Μαντέλης κατηγορήθηκε για ξέπλυμα χρήματος ο δε Τσουκάτος και το 1 εκατ. ευρώ, μπορεί να την έχ

Keywords
Τυχαία Θέματα