Επικοινωνία Σαμαρά με Λαγκάρντ και Ντράγκι

Η επαναδιαπραγμάτευση άρχισε, όσο και εάν κάποιοι επιμένουν ότι παραπέμφθηκε στις ελληνικές καλένδες. Ο Σαμαράς ανέλαβε προσωπικά, μακριά από εγχώρια επικοινωνιακά παιχνίδια να διαμορφώσει τις κατάλληλες συνθήκες για να διεκδικήσει το δίκαιο αίτημα που ενισχύθηκε με το αποτέλεσμα των εκλογών για επαναδιαπραγμάτευση, συνομιλώντας με Λαγκάρντ και Ντράγκι και συμφωνώντας να συναντηθούν τις προσεχείς εβδομάδες.

Το απόγευμα της Παρασκευής ο Πρωθυπουργός είχε τηλεφωνική επικοινωνία με

την γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ, λίγα εικοσιτετράωρα πριν από την προγραμματισμένη επίσκεψη των χαμηλόβαθμων υπαλλήλων της τρόικας στην Αθήνα.

Η επικοινωνία του Σαμαρά απευθείας με τη Λαγκάρντ ενίσχυσε το επιχείρημα του Μεγάρου Μαξίμου ότι η επαναδιαπραγμάτευση θα γίνει στο ανώτατο πολιτικό επίπεδο με πρωταγωνιστή τον ίδιο τον Πρωθυπουργό και μακριά από τακτικισμούς εσωτερικής κατανάλωσης.

Η συζήτηση του Σαμαρά με τη Λαγκάρντ για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις δείχνει ότι κάτι αλλάζει σε σχέση με το παρελθόν και πως ο Πρωθυπουργός θα παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο, και όχι όπως στο παρελθόν ο προκάτοχός του Γιώργος Παπανδρέου, που περιοριζόταν σε ρόλο κομπάρσου.

Την ιδιαίτερη σημασία της για το ελληνικό αίτημα είχε και η τηλεφωνική επικοινωνία του Πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι, ένα πρόσωπο που γνωρίζει καλά και έχουν ταυτόσημες απόψεις για την ενίσχυση της ανάπτυξης στην ευρωζώνη.

Keywords
Τυχαία Θέματα