Επιμένει στο "Βαρντάσκα" για ονομασία των Σκοπίων ο Π. Καμμένος

Έναν "επίσημο χάρτη της Γιουγκοσλαβίας του 1937" όπου τα σημερινά Σκόπια αναγράφονται ως Βαρντάσκα, ανάρτησε στον επίσημο λογαριασμό του στο twitter ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και επικεφαλής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος,

ως επίρρωση των πρόσφατων λεγομένων του.


Panos Kammenos@PanosKammenos

Επίσημος χάρτης της Γιουγκοσλαβίας του 1937 με τα Σκόπια Βαρντάσκα

11:50 AM - Jan 16, 2018

3030 Replies5454 Retweets8686 likes

Υπενθυμίζεται ό,τι ο κυβερνητικός εταίρος του κ. Τσίπρα, έχει επανειλημμένως εκφράσει την αντίθεσή του στη χρήση του όρου "Μακεδονία", και αντ' αυτού έχει προτείνει τη χρήση σλαβικών όρων, όπως το "Βαρντάσκα".

Ειδικότερα, όπως είχε δηλώσει κατά την ομιλία του στο Εθνικό Συμβούλιο του κόμματός του, την προηγούμενη εβδομάδα "δεν υποχωρούμε στον ελληνικό όρο "Μακεδονία" και βεβαίως ο ελληνικός όρος "Μακεδονία" είναι και το "new Μακεδονία" και το "upper Μακεδονία" και το "κάτω Μακεδονία". Επίσης υπογράμμισε ότι "η Μακεδονία είναι η μία και ελληνική όπως την περιέγραψε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ως Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας".

Ο κ. Καμμένος είπε ότι οι ΑΝΕΛ επιθυμούν λύση "και θα κάνουμε τα πάντα για να τους πείσουμε. Αλλά υπάρχουν σλαβικοί όροι που μπορούν να χρησιμοποιήσουν και τους οποίους αποδεχόμαστε, όπως το "Βαρντάρσκα" και το οποίο ουσιαστικά είναι ο γεωγραφικός προσδιορισμός τον οποίον είχαν πριν αρχίσουν οι ιστορικές ανατροπές".

capital.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα
Επιμένει, Βαρντάσκα, Σκοπίων, Καμμένος,epimenei, varntaska, skopion, kammenos