Επίσκεψη Τζαβάρα στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης

15:14 7/8/2012 - Πηγή: Antinews

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού Κώστας Τζαβάρας επισκέφθηκε  τους χώρους του πρώην εργοστασίου Φιξ όπου κατασκευάζεται το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης και ενημερώθηκε για την πορεία των εργασιών.

Κατά την επίσκεψη εξέφρασε την ικανοποίησή του για τους ρυθμούς υλοποίησης του έργου, τον άριστο συντονισμό των προσπαθειών μεταξύ του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΜΣΤ και των εκπροσώπων της αναδόχου εταιρείας

ώστε το έργο να παραδοθεί εντός των προθεσμιών που προβλέπει η σύμβαση , αλλά και για την υψηλή ποιότητα του επιπέδου των εργασιών. Στον Αναπληρωτή Υπουργό ετέθησαν ζητήματα που σχετίζονται με τη λειτουργία της εργολαβικής σύμβασης, τα οποία μπορούν να επιλυθούν κατόπιν συνεννόησης με το Υπουργείο και την εταιρία ΜΕΤΡΟ ΑΕ..

Σε δηλώσεις του ο Αναπληρωτής Υπουργός τόνισε ότι «πρόκειται για ένα έργο-κόσμημα, το οποίο θα αναβαθμίσει την πρωτεύουσα και θα της δώσει τη δυνατότητα να ενισχύσει τη θέση της ως πολιτιστικού και τουριστικού προορισμού, όλους τους μήνες του χρόνου».
Ο κ. Κώστας Τζαβάρας ενημερώθηκε για τις εργασίες που είναι σε εξέλιξη από τον Πρόεδρο του Δ.Σ του ΕΜΣΤ καθηγητή κ. Νίκο Αλιβιζάτο, τον Περιφερειάρχη της αναδόχου εταιρίας ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ κ. Πάνο Μαλαμίτση και το Διευθυντή του έργου κ. Γιάννη Καραμανίδη, τους Εργοταξιάρχες κυρίους Μίμη Λεβή και Θανάση Γιάνναρη, τις Αρχιτέκτονες Νικολέτα Λαχανά και Παμέλα Βάσσου, τους υπεύθυνους για τα Η/Μ κ.κ. Δημήτρη Κουτσογιαννάκη και Δήμο Φούτση καθώς και από τον εκπρόσωπο της επιβλέπουσας εταιρίας Ελληνοτεχνική ΑΕ κ. Νίκο Πανδή.

Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης ο Αναπληρωτής Υπουργός δεσμεύτηκε να συγκαλέσει σύσκεψη με όλους τους παράγοντες του έργου, το τελευταίο δεκαήμερο του Αυγούστου, προκειμένου να συζητηθούν επιμέρους ζητήματα και να ληφθούν οι αποφάσεις που θα διευκολύνουν την έγκαιρη αλλά και με τους βέλτιστους όρους ολοκλήρωση της κατασκευής του.

Keywords
Τυχαία Θέματα