Επιταχύνει η κυβέρνηση

11:29 3/5/2013 - Πηγή: Antinews

Πίεση προς τους υπουργούς για μέγιστη δυνατή απόδοση, θα ασκήσει μέσα στις επόμενες εβδομάδες ο πρωθυπουργός. Ο Αντώνης Σαμαράς θέλει να επιβλέψει όλες τις επιμέρους δραστηριότητες των υπουργών και των κομματικών οργάνων (λόγω και του επικείμενου συνεδρίου), προκειμένου να επιτύχει τη «μέγιστη δυνατή απόδοση».

Ο πρωθυπουργός, φέρεται αποφασισμένος να προσεγγίσει τους περισσότερους στόχους που έθεσε η κυβέρνησή του και θα ασκήσει «προσωπική πίεση» ώστε να μην υπάρξουν αποκλίσεις και βρεθεί προ δυσάρεστων εκπλήξεων

στον έλεγχο της τρόικας στα μέσα Ιουνίου.

Ήδη, άρχισε να «παρακολουθεί ασφυκτικά» τους περισσότερους υπουργούς και δεν ήταν τυχαία ακόμα και η αυτονόητη παρέμβασή του, προ ημερών να τους ζητήσει να είναι στα γραφεία τους, την Μεγάλη Πέμπτη.

Βασικός μοχλός του πρωθυπουργικού έλεγχου είναι η οικονομική πολιτική με κατεύθυνση την εφαρμογή των συμφωνηθέντων με την τρόικα, ενώ κοινός παρονομαστής των «πρωθυπουργικών οχλήσεων» προς τους υπουργούς είναι «τα καθημερινά προβλήματα».

Αυτό θα γίνει πιο έντονο μετά το Πάσχα, αφού πλέον δεν υπάρχει ούτε λεπτό για χάσιμο, ενώ ο πρωθυπουργός δεν θέλει να χαλάσει το καλό κλίμα που διαμορφώνεται στις αγορές, όπως λέει, για την ελληνική οικονομία, όπως αποτυπώνεται και στις αναφορές των μεγάλων διεθνών οίκων.

Παράλληλα, ο Αντ. Σαμαράς θέλει να αποκτήσουν ουσιαστικό περιεχόμενο και οι προσυνεδριακές διαδικασίες από εδώ και πέρα και έως το συνέδριο που θα γίνει στα τέλη Ιουνίου. Σε αυτή την ύψιστη κομματική διαδικασία δίνει μεγάλη σημασία, διότι εκτός από τις αλλαγές που θα υπάρξουν, συμπίπτει και με τη συμπλήρωση ενός έτους από την ανάδειξή του στην πρωθυπουργία.

Ο Αντ. Σαμαράς, όπως είναι αυτονόητο, ενδιαφέρεται να παρουσιάσει τα αποτελέσματα της κυβέρνησής του αλλά και την πορεία της κομματικής ανασύνταξης ενώπιον ενός οργάνου στο οποίο θα μετέχει η κοινωνική βάση της παράταξης.

Από εκεί, θα δοθεί το σύνθημα για το «νέο ξεκίνημα», αφού όπως λένε στο Μέγαρο Μαξίμου, υπάρχουν πλέον οι προϋποθέσεις για μεγάλες και ριζικές αλλαγές και στον κομματικό μηχανισμό.

Ο Αντ. Σαμαράς επί της ουσίας το επόμενο διάστημα δεν θα μείνει στον απολογισμό αλλά θα παρουσιάσει και το πρόγραμμα που έχει κατά νου ως το «ορόσημο» των ευρωεκλογών το Μάιο του 2014, που κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά, εάν δεν θα στηθούν και βουλευτικές κάλπες.

Βάσει του σχεδίου που έχουν καταρτίσει οι συνεργάτες του Αντ. Σαμαρά, οι κομματικές δραστηριότητες των επόμενων εβδομάδων θα πυκνώσουν και θα συνεδριάσουν και όλα τα όργανα του κόμματος.

Η άποψη του κ. Σαμαρά είναι ότι πρέπει να αναβαθμιστεί η κομματική δραστηριότητα, προκειμένου να μετατραπεί η οργάνωση της ΝΔ σε «εμπροσθοφυλακή» και να ενταθούν οι ρυθμοί της ανασυγκρότησης.

Ένα ακόμα θέμα που απασχολεί έντονα τον πρωθυπουργό είναι η ανάδειξη του κυβερνητικού έργου σε συνδυασμό με τις δυνατότητες που έχει τόσο το κόμμα όσο και η κυβέρνηση να προβάλουν τις δραστηριότητες των επιμέρους τομέων.

Μάρκος Αυρήλιος

Keywords
Τυχαία Θέματα