Έρχεται το Ιππικό;

Του Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη

Αδέρφια, το ‘γραψε εδώ στο Antinews  ο However, πιο κομψά, καθ’ ότι σοβαρός και γραμματιζούμενος στα οικονομικά («Ο τελευταίος χορός του Σαμαρά με την Τρόϊκα»), το ‘γραψα κι εγώ πιο λιμανιώτικα, καθ’ ότι ολίγον αλητήριος («Η ώρα της αλήθειας»): Το ΔΝΤ λέει πως δεν είναι βιώσιμο το χρέος και χτυπάει την καμπάνα σε Αλαμανούς και λοιπούς συγγενείς, να κουρέψουν με τ’

αλυσοπρίονο τα ομόλογα της ΕΚΤ και των άλλων κεντρικών τραπεζών και ν’ αλλάξουν η συνταγή, άλλως θ’ αποχωρήσει κι η Τρόϊκα θα μείνει χάσικη, με δυο αλόγατα στην ανηφόρα.

Τώρα βγήκε κι ο Ομπάμα κι έριξε κι αυτός μια κατραπακιά. Δεν το είπε περιφραστικώς, της το κάρφωσε της Αγκέλας ολόϊσα στο κούτελο, όπως οι παλιοί κιμπάρηδες το χιλιάρικο στους κλαριτζήδες και στα γερά μπουζούκια. Παραγγελιά.

Είπε πως άμα της εκλογή του, θα επιληφθεί και θα στείλει την Frau Kanzler και τα ομόλογα στο μπαρμπέρη, γιατί πολύ τις παίξαμε τις λίλιζες και την μακριά γαϊδούρα, κοτζάμ Γηραιά Ήπειρος.

Λένε μερικοί πως ο μαυρούλης το ‘πε για κατανάλωση. Να μαζέψει ψήφους από τους μπρούκληδες και τ’ άλλα ελληνάκια κι από βδομάδα να σφυρίζει κλέφτικα, αφήνοντας μας στην κακή μας μοίρα.

Λοιπόν, δεν πιστεύω πως είναι έτσι.

Οι Αμερικάνοι, θυμίζω, νιώσανε πρώτοι την πικρή γεύση των χαοτικών εξελίξεων της κρίσης, γιατί από εκεί ξεκίνησε. Μετά την έκρηξη της φούσκας των δανείων των ακινήτων, άρχισε ένα τσουνάμι, που έφερε πρώτα εκεί ύφεση κι άνοδο της ανεργίας, όσο εμείς ψηφίζαμε, λόγω πολιτικής πάρεσης, το ψηλό παιδί από τη Μινεσότα, που το κράζουν σε ταβέρνες, σούσι μπαρ, σουβλατζίδικα κι όπου τον συναπαντήσουν Έλληνες.

Τα αμερικανάκια όμως, που εμείς τα κοροϊδεύουμε αλλά έχουν σοβαρή χώρα κι αληθινή ελίτ, όχι «προοδευτικούς» βλαχογιάπηδες, κόψανε χρήμα, το ρίξανε στην αγορά, πήραν κι άλλα μέτρα, πάντα στην αντίθετη πορεία από την υφεσιακή και στραγγαλιστική συνταγή της χώρας του βουρστ και του ξυνολάχανου. Ρευστότητα κι ανάπτυξη.

Εμείς κάνουμε το σκατό μας παξιμάδι και περιμένουμε την ανάπτυξη να πέσει με την βροχή και σε λίγο, από ρευστό, όλους μαζί να μας γυρίσεις ανάποδα δεν θα μαζεύουμε ψιλά ούτε για χαμομήλι. Θα πέσουν μόνο τα κλειδιά κι από κάποιον μπαγάσα το στικάκι που ‘χασε ο Παπακωνσταντίνου.

Ο Ομπάμα αδέρφια, οι Αμερικάνοι, όλοι, από το Νιου Τζέρσεϊ, που ‘ναι ο μπάρμπας μου ο Αντώνης, ως την Καλιφόρνια με τις ψηλοκάπουλες, έχουν κι αυτοί το δικό τους πρόγραμμα ανάκαμψης της οικονομίας τους και δεν τα πάνε άσχημα.

Δεν θέλουν λοιπόν η πεισματική εμμονή της Γερμανίας στο λάθος, να ανατινάξει εμάς και να την πληρώσουν κι οι Αμερικανοί. Γιατί εσείς, οι αναγνώστες του Antinews, οι πιο ενημερωμένοι σε όλο το ελληνικό διαδίκτυο, ξέρετε πως τυχόν κλατάρισμα του Ρωμέϊκου κι έξοδος μας από το Ευρώ, πέραν της δική μας ελεύθερης πτώσης στην άβυσσο, θα σημαίνει τρισεκατομμύρια ζημιές πρώτα για τους Γάλλους και τους Γερμανούς αλλά και για τους Αμερικανούς και τους Κινέζους.

Οι Γιάνκηδες λοιπόν και το ΔΝΤ δεν είναι πονόψυχοι. Απλά

Keywords
Τυχαία Θέματα