Έρχεται το μαύρο 2012!

Οι προβλέψεις για το 2012 είναι όλες αρνητικές. Η παγκόσμια συναίνεση, ακόμη και μεταξύ των «ορθόδοξων» οικονομολόγων είναι απαισιόδοξη, όσον αφορά στην οικονομία.

Αρχίζοντας από το νέο έτος, οδεύουμε σε μια χειρότερη κατάσταση απ αυτήν που ζήσαμε στο διάστημα 2008-2009. Με λιγότερους πόρους, περισσότερο χρέος, και αυξανόμενες λαϊκές αντιδράσεις όσον αφορά στην διάσωση του καπιταλιστικού συστήματος, οι κυβερνήσεις μάλλον δεν θα μπορέσουν να σώσουν την κατάσταση.

Πολλοί από τους θεσμούς, και από τις

οικονομικές σχέσεις που προκάλεσαν την επέκταση του καπιταλιστικού συστήματος εδώ και 30 χρόνια, σήμερα βρίσκονται σε κατάσταση αποσύνθεσης. Οι ατμομηχανές της παγκόσμιας ανάπτυξης, οι ΗΠΑ και η ΕΕ, έχουν εξαντλήσει τη δυναμική τους, και βρίσκονται σε παρακμή.

Τα νέα κέντρα της ανάπτυξης, η Κίνα, η Ρωσία, η Ινδία, κ.ά. που εδώ και μια δεκαετία τροφοδοτούν την παγκόσμια οικονομία, έχουν φτάσει στα όριά τους, και η επιβράδυνση θα είναι άμεση.

Η κρίση γονάτισε την ΕΕ, και η ένωση αυτή μάλλον θα μετεξελιχτεί σε μια σειρά από πολυμερείς και διμερείς εμπορικές και επενδυτικές συνεργασίες.

Η Γερμανία, η Γαλλία, και η Σκανδιναβία θα προσπαθήσουν να αντισταθούν στη φθορά. Η Αγγλία, και πιο συγκεκριμένα το Σίτυ του Λονδίνου, απομονωμένη, θα μπει σε φάση αρνητικής ανάπτυξης, με τους τραπεζίτες της να ψάχνουν για ευκαιρίες στις χώρες του Περσικού Κόλπου.

Η Ανατολική και η Κεντρική Ευρώπη, ειδικά η Πολωνία και η Τσεχία, θα αναπτύξουν τις σχέσεις τους με την Γερμανία, αλλά και αυτές θα υποστούν τις αρνητικές επιπτώσεις της χωλαίνουσας παγκόσμιας οικονομίας.

Η Νότια Ευρώπη (Ελλάδα, Ισπανία, Ιταλία, και Πορτογαλία) θα μπουν σε βαθιά κρίση, λόγω του μεγάλου χρέους, και της λιτότητας, που θα οδηγήσουν σε τεράστιες περικοπές εισοδημάτων, και διάλυση του κοινωνικού κράτους.

Η τερατώδης ανεργία θα εντείνει τις κοινωνικές πιέσεις, και θα οδηγήσει σε κοινωνικές συγκρούσεις και εξεγέρσεις.

Η διάλυση της ΕΕ είναι αναπόφευκτη. Το ευρώ θα καταργηθεί, και θα αντικατασταθεί από υποτιμημένε εθνικά νομίσματα, και προστατευτισμό.

Ο εθνικισμός θα κυριαρχήσει παντού.

Οι τράπεζες του Βορρά θα υποστούν τεράστιες απώλειες από τα δάνειά τους προς τις χώρες του Νότου.

Θα χρειαστούν μαζικές διασώσεις, που όμως θα εντείνουν την αντίθεση μεταξύ Γερμανίας και Γαλλίας, και μεταξύ των φορολογουμένων και των τραπεζιτών.

Ο συνδικαλισμός και ο δεξιός λαϊκισμός (νεοφασισμός) θα εντείνουν με την σειρά τους τις ταξικές, και εθνικές  συγκρούσεις.

Η σε κατάθλιψη ευρισκόμενη, αποσυντονισμένη Ευρώπη, θα διστάσει να εμπλακεί σε οποιαδήποτε αμερικανοκίνητη και εμπνευσμένη από τους Σιωνιστές περιπέτεια στο Ιράν. Θα αντιδράσει ακόμη και στη διαμάχη που φέρεται να ξεκινά η Ουάσιγκτον απέναντι στην Ρωσία.

Η Κίνα θα αντιμετωπίσει την παγκόσμια ύφεση του 2012 με διάφορες εναλλακτικές λύσεις. Μπορεί να στραφεί προς την παραγωγή αγαθών και υπηρεσιών για την εσωτερική της αγορά, αυξάνοντας τα εισοδήματα, και ισοσκελίζοντας έτ

Keywords
Τυχαία Θέματα