Εθνικός εγκληματίας

Τι μας λέει από την αρχή της κρίσης στην Ουκρανία ο Μητσοτάκης;

Ότι η Ελλάδα στέκεται στη σωστή πλευρά της ιστορίας.

Κοινώς, γινόμαστε πιόνια των Αμερικανών λόγω της διαμάχης τους με τη Ρωσία.

Κι αίφνης τα σπάμε εντελώς με τον Πούτιν.

Παράλληλα, στέλνουμε όπλα στους Ουκρανούς αποστρατιωτικοποιώντας τα νησιά μας και μετατρέπουμε την Ελλάδα σε θέατρο

πολέμου επιτρέποντας στους «συμμάχους» να χρησιμοποιούν την Αλεξανδρούπολη ως προκεχωρημένο φυλάκιό τους.

Στο μεταξύ, ο Μητσοτάκης για να δικαιολογήσει το πάρτι αισχροκέρδειας των ολιγαρχών της ενέργειας που διέλυσε και συνεχίζει να διαλύει νοικοκυριά και επιχειρήσεις, φορτώνει όλο το φταίξιμο στον Πούτιν.

Διαβεβαιώνοντάς μας ότι θα απαλλαγούμε από το ρωσικό φυσικό αέριο, η Ελλάδα θα γίνει ενεργειακός κόμβος, θα πρωταγωνιστήσει στην πράσινη μετάβαση και άλλα τέτοια όμορφα.

Έλα όμως που η μητσοτακική πομφόλυγα έσκασε και δη με πάταγο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την «Καθημερινή», η συμμετοχή του ρωσικού φυσικού αερίου το 9μηνο του 2023 στην ελληνική αγορά έφθασε σε επίπεδα προ της εισβολής στην Ουκρανία, ενώ τον μήνα Σεπτέμβριο σημείωσε ιστορικό ρεκόρ, αγγίζοντας το 72%.

Σημειώνοντας μεταξύ άλλων, ότι «στο επτάμηνο του 2023 οι εισαγωγές LNG από τη Ρωσία στην Ευρώπη αυξήθηκαν κατά 40% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2021, πριν δηλαδή τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία».

Και παραθέτει και μια δήλωση οργής του Τζόναθαν Νορόνχα-Καντ, ανώτερου αξιωματούχου της Global Witness, στους F.T. για τα τεκταινόμενα: «Είναι σοκαριστικό το γεγονός ότι οι χώρες της Ε.Ε. έχουν εργαστεί τόσο σκληρά για να απογαλακτιστούν από το ρωσικό αέριο που διοχετεύεται μέσω αγωγών, μόνο για να το αντικαταστήσουν με το αντίστοιχο μέσω πλοίων».

Όπερ μεθερμηνευόμενον εστί… οι ολιγάρχες να παρτάρουν κι ας ψωμολυσσάει ο λαός.

Στην εξίσωση βάλτε και τον κίνδυνο να δεχτούμε τρομοκρατικό χτύπημα από τη Χαμάς, επειδή είμαστε πια… άντρο των «άπιστων». 

Με τις ευλογίες της Ρωσίας και της Τουρκίας… βεβαίως, βεβαίως.

Πρόκειται πλέον για έγκλημα καθοσιώσεως.

The post Εθνικός εγκληματίας appeared first on antinews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα