Ετοιμάζονται 11.000.000 υπεύθυνες δηλώσεις για τον Όλι

Έτσι έφυγε ο Μπερλουσκόνι, όχι σαν τους δικούς μας τους ξενέρωτους διαδηλωτές

Ψήφος εμπιστοσύνης ή ψήφος ανοχής;  Δεν έχει ιδιαίτερη σημασία, φτάνει να μην είναι ψήφος «ενοχής».

Ο Καμμένος μπορεί να ανεξαρτητοποιηθεί πριν την ψηφοφορία και να επανενταχθεί στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ κάποια στιγμή στο μέλλον. Έτσι δεν θα υπάρχει λόγος διαγραφής του.

Ενδεχομένως χρήσιμο θα ήταν να σκεφθεί

και την περίπτωση το ΠΑΣΟΚ να κυβερνά τόσα χρόνια ακριβώς γιατί δεν έκανε ο καθένας του κεφαλιού του. Όπως και το γεγονός ότι και οι «συμβιβασμοί» καμιά φορά χρειάζονται περισσότερη γενναιότητα και ασφαλώς ταπεινότητα από ότι τα «μπαϊράκια».

Το πλαίσιο στήριξης της Κυβέρνησης Παπαδήμου είναι απολύτως  συγκεκριμένο: 19/2 εκλογές και στο μεσοδιάστημα  οι απαραίτητες  δημοσιονομικές κινήσεις.  Δεν ήταν επιλογή. Ήταν αναγκαστική κίνηση λόγω των ιδιαιτέρως δυσμενών συνθηκών για τη χώρα, που είχε δημιουργήσει η πολιτική ΓΑΠ. Πόσοι θα είναι αυτοί που θα δώσουν την ψήφο εμπιστοσύνης μέσα στην τρελή χαρά; Πόσοι θα το ρίξουν στα «τσάμικα»;

Τελικά δεν έχω καταλάβει, τι είναι πιο σημαντικό: η σωτηρία του ΠΑΣΟΚ ή της χώρας;  Υπάρχει Ελλάς χωρίς ΠΑΣΟΚ; Ο Σκανδαλίδης πάντως απαιτεί πρωτοβουλίες ΓΑΠ  για να μην καταπλακωθεί το κόμμα «από τα ερείπια της Μεταπολίτευσης» και μείνουν μόνο τα μπάζα.

Ενώ εμείς ξεπαγιάζουμε, στο άλλο ημισφαίριο κάνουν μπάνιο γυμνοί! (Χιλή)

Όπως δεν έχω καταλάβει και μέχρι πότε φθάνουν τα λεφτά και άρα πόσο επιτακτική είναι η ανάγκη της εκταμίευσης της 6ης δόσης. Αν δεν παίρναμε την 6η δόση μέχρι 15/9 θα πτωχεύαμε. Έπειτα τα διαθέσιμα μας έβγαζαν μέχρι 15/11 και μετά θα πηγαίναμε σε ανεξέλεγκτη χρεοκοπία, τώρα δεν υπάρχουν λεφτά για συντάξεις το Δεκέμβρη. Τίποτα κόντρα μέτρα προβλέπουμε και μετά θα «ξανακαταφθάνουν» τα χρήματα. Τα οποία έρχονται μάθαμε σήμερα από τον Γιούνκερ  και με μόνο την υπογραφή του Πρωθυπουργού. Πάντως ας ετοιμάσουμε έντεκα εκατομμύρια υπεύθυνες δηλώσεις, μπας  και ο Όλι έχει αντίθετη άποψη.

Ο Γιαννίτσης θεωρεί πως  αν απομακρυνθούμε από τη Δύση θα ζήσουμε τις προ δεκαπενταετίας σκηνές των γειτονικών βαλκανικών χωρών.  Και δεν εννοεί τη ΔΗΣΥ η οποία στηρίζει την Κυβέρνηση, παρότι δεν πήρε ούτε ένα υφυπουργείο,  ούτε ένα αναπληρωματικό Υπουργείο αναδεικνύοντας το μεγαλείο της.

Ενώ ο πονηρός Βαλλιανάτος, αφού κράζει την Κανέλλη, γίνεται Πρόεδρος της «Φιλελεύθερης Συμμαχίας» για να κατέβει στις εκλογές. «Συμμαχία» στο πολιτικό στερέωμα είναι μόνο μία και μάλιστα «οικογενειακή». Θα εξασφαλίσει έτσι την απαραίτητη δημοσιότητα για την κάθοδο του στην κεντρική πολιτική σκηνή. Άλλος ένας συνεργάτης του ΓΑΠ που θέλει να κυβερνήσει τη χώρα. Φανταζόμαστε πως κανείς τους δεν μπήκε στον πειρασμό να συγκριθεί με τον μεγάλο κωπηλάτη, ποδηλάτη, «διπλωμάτη» και να αναρωτήθηκε «γιατί όχι κι εγώ»…

Πολλή «συμμαχία» θα δούμε στα ψηφοδέλτια. Μετά τη «Δημοκρατική» και τη «Φιλελεύθερη» θα υπάρξει και «ιερά» και «εγκάρδια» και αναμένουμε κα

Keywords
Τυχαία Θέματα