Εξελίξεις στην Κεντρική Μακεδονία – Ποιος προηγείται για τη θέση του Ψωμιάδη;

Τα πρώτα δείγματα για την επόμενη ημέρα στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας κατέγραψαν οι δημοσκοπήσεις που διενεργήθηκαν για τις κυριακάτικες εφημερίδες της Θεσσαλονίκης. Οι πολίτες απάντησαν σε ερωτήματα που αφορούσαν τόσο στην προτίμησή τους για τον επόμενο περιφερειάρχη, όσο και για το βαθμό ικανοποίησής τους από τη μέχρι τώρα πορεία της διοίκησης.

Ξεκινώντας λοιπόν, από το δεύτερο κομμάτι, τα αποτελέσματα

είναι μάλλον αποκαρδιωτικά για τον Ψωμιάδη. Μόνο το 17% των πολιτών είναι αρκετά ή πολύ ευχαριστημένοι από τη διοίκησή του, ενώ το 75% εκφράζει δυσαρέσκεια για την εικόνα που παρουσιάζει η δεύτερη μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας. Υπάρχει όμως και χειρότερο εύρημα για τον Ψωμιάδη στις δημοσκοπήσεις. 2 στους 3 πολίτες της κεντρικής Μακεδονίας πιστεύουν ότι ο Ψωμιάδης έχει τελειώσει πολιτικά. Μια τεράστια μεταστροφή ένα αναλογιστεί κανείς τη σχέση που είχε με τους πολίτες ο Παναγιώτης.

Τώρα όσον αφορά στα πρόσωπα, ξεκάθαρο προβάδισμα έχει ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος συγκεντρώνει το 60% των προτιμήσεων των πολιτών. Ακολουθεί σε μεγάλη απόσταση ο Διονύσης Ψωμιάδης με 23% ενώ Αηδονά, Τσαμασλής και Φωτόπουλος κινούνται σε μονοψήφια ποσοστά από 4% έως 6%. Όπως επιβεβαιώθηκε και από τις δημοσκοπήσεις, ο αδερφός του Παναγιώτη είναι ανεπιθύμητος στην κοινωνία, γεγονός που αποτυπώνεται και στο δίπολο με τον αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης, στο οποίο τον Τζιτζικώστα επιλέγει το 75% και τον Διονύση Ψωμιάδη μόλις το 25% των ερωτηθέντων.

Εκείνο που προκύπτει από τις δημοσκοπήσεις είναι ότι ο Τζιτζικώστας είναι ο καταλληλότερος για περιφερειάρχης σύμφωνα με την επιθυμία των πολιτών, κάτι που υποδηλώνεται πέρα από την προτίμηση και στην ερώτηση για τα στοιχεία που πρέπει να έχει ο νέος επικεφαλής στην Κεντρική Μακεδονία. Η συντριπτική πλειοψηφία σε ποσοστό 84% δηλώνει ότι θέλει έναν νέο, άφθαρτο και έντιμο περιφερειάρχη, στοιχεία που αντανακλούν στο πρόσωπο του Τζιτζικώστα λόγω ηλικίας και πρότερου έντιμου πολιτικού βίου.

Μόλις έγιναν γνωστές οι δημοσκοπήσεις, καταγράφηκε έντονος προβληματισμός από περιφερειακούς συμβούλους που κινούνταν κοντά στον Παναγιώτη Ψωμιάδη. Στις μεταξύ τους συζητήσεις ανέφεραν ότι δεν μπορεί σε αυτή την κρίσιμη στιγμή να αγνοείται η κοινή γνώμη. Οι περισσότεροι εξ’ αυτών μάλιστα, έχουν θετική εικόνα για τον κύριο διεκδικητή της θέσης, τον Απόστολο Τζιτζικώστα που εμφανίζει ισχυρή κοινωνική δυναμική και μπορεί να δώσει προοπτική στην παράταξη.

Casper

Keywords
Τυχαία Θέματα