«Φεύγει»... κι αφήνει πίσω του συντρίμμια

(Ανανεωμένο) Όταν ο Τσίπρας βγαίνει παραμονή εκλογών και τάζει κι άλλη ελεημοσύνη, είναι προφανές ότι η διαφορά με τη ΝΔ μειώνεται.

Και παίζει τα ρέστα του για να την μειώσει όσο το δυνατόν περισσότερο.

Δυστυχώς, αυτή είναι η πραγματικότητα, κι όχι αυτή που μας σερβίρουν διάφορα αντιπολιτευτικά έντυπα που δεν προλαβαίνουν να βάλουν μέσα τη γλώσσα από το απίστευτο λιβάνισμα στην Πειραιώς.

Ότι

δηλαδή ο Τσίπρας καταρρέει και μέσα στον πανικό του μοιράζει κι άλλες υποσχετικές μπας και διασωθεί.

Μακάρι να ήταν έτσι.

Στο μεταξύ, δεν είναι διόλου τυχαίο, ότι την ώρα που αυξάνει την παροχολογία, παράλληλα τόσο ο ίδιος όσο και συνεργάτες του αφήνουν ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο να προσφύγει πρόωρα σε εθνικές εκλογές τον Ιούνιο. Σενάριο, που πρώτο έχει αποκαλύψει το Antinews.

Επί της ουσίας αυτά που κρύβονται πίσω από τις λέξεις του Αλέξη είναι τα εξής:

- H διαφορά με τη ΝΔ μειώνεται, υπόσχομαι τη γη της επαγγελίας και μοιράζω λεφτά δεξιά κι αριστερά για να την ρίξω κι άλλο.

- Κι αν την μειώσω όσο θέλω, αιφνιδιάζω τον Μητσοτάκη με πρόωρες εθνικές εκλογές τον Ιούνιο, διατηρώ τις δυνάμεις μου καθώς τελικά δεν κατέρρευσα και θέτω σε εφαρμογή τη δεξιά παρένθεση.

- Κοινώς, “φεύγω” κι αφήνω πίσω μου συντρίμμια στον Μητσοτάκη για να επανέλθω μετά.

Σε περίπτωση δε που η διαφορά στις εθνικές δεν θα είναι μεγάλη και ο Μητσοτάκης δεν καταστεί αυτοδύναμος, έχει μεγάλες πιθανότητες να στεφθεί με επιτυχία η ραδιουργία της παρένθεσης.

Γιατί εάν ο Τσίπρας αντέξει και ανασυντάξει τον ΣΥΡΙΖΑ όπως σχεδιάζει, ασκώντας ταυτόχρονα σκληρή αντιπολίτευση, όταν ο Μητσοτάκης θα πρέπει να διαχειριστεί το χάος που θα κληρονομήσει σε οικονομία και εθνικά από τη μία, και το εσωκομματικό μπάχαλο από την άλλη (οι δεξιοί εχθροί είναι ήδη με το όπλο στο χέρι), πείτε μας πόσο θα αντέξει.

Ακόμη, όμως, κι αν η διαφορά στις ευρωεκλογές με τη ΝΔ είναι μεγάλη, εκτιμούμε ότι ο Τσίπρας έχοντας στη φαρέτρα του ένα αξιοπρεπές ποσοστό, πάλι θα θέσει σε εφαρμογή την επιχείρηση παρένθεση και θα κάνει εθνικές εκλογές τον Ιούνιο.

Αφενός γιατί οι Ευρωπαίοι θα καραδοκούν να τον τσακίσουν για την μονομερή παροχολογία, αφετέρου γιατί από την στιγμή που εμμέσως είπε ότι φεύγω δεν μπορεί να συρθεί σε μια παρατεταμένη προεκλογική μάχη για ευνόητους λόγους.

Συν ότι δεν μπορεί να διακινδυνεύσει μια νέα καταστροφή όπως του Ματιού. Διότι και ένα οικόπεδο να καεί, έχει καταστραφεί.

Βέβαια, όλος αυτός ο σχεδιασμός, μπροστά σε μια συντριπτική νίκη της ΝΔ θα διαλυθεί στα εξ ων συνετέθη.

Επειδή, πάντως, από την περιρρέουσα ατμόσφαιρα δεν διαφαίνεται κάτι τέτοιο, έστω και τώρα ας στρίψει δεξιά το τιμόνι ο Κυριάκος για να δημιουργήσει τις απαραίτητες συνθήκες επίτευξής της.

Τρεις απλές κινήσεις πρέπει να κάνει. Τις έχει ήδη γράψει ο Προφήτης. Τις υπενθυμίζουμε:

- Πρώτον, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δηλώνει ότι η "Συμφωνία των Πρεσπών" θα ακυρωθεί με κάθε τρόπο, ότι δεν θα παραχωρηθεί ποτέ η ονομασία "Μακεδονία" με οποιαδήποτε εκδοχή και ότι τα Σκόπια είτε θα συμμορφωθούν με την απόφαση της Ελλάδος είτε θα αντιμετωπίσουν σκληρές συνέπειες. Όπως και οι εγχώριοι, ελληνόφωνοι μειοδότες.

- Δεύτερον, η ΝΔ ανακοινώνει επισήμως και διαλαλεί βροντωδώς ότι ο κομμουνιστής Τσίπρας έλκει την καταγωγή από εργολάβο ο οποίος πλούτισε έχοντας την αποκλειστική εύνοια της αντικομμουνιστικής 21ης Απριλίου. Την ανακοίνωση, η οποία σκόπιμο είναι να γίνει το πρωί της Πέμπτης προ των εκλογών, ώστε ο λεκές να είναι αδύνατον να καθαρισθεί από τα μπολσεβικικά πλυντήρια μέχρι την Κυριακή, συνοδεύει κάποιο ντοκουμέντο το οποίο δεν έχει απαραίτητα ελεγχθεί 100% ως προς την εγκυρότητα. Θυμίζω ότι το 1985, ελάχιστα προ των εκλογών, η "Αυριανή" κυκλοφόρησε με πρωτοσέλιδο φωτογραφία του Κων/νου Μητσοτάκη από την Κατοχή, συνοδεία δυο Γερμανών αξιωματικών, η οποία για τούτο υπονοούσε πως υπήρξε συνεργάτης των Ναζί. Μετά την κατάρρευση της Ανατολικής Γερμανίας και το άνοιγμα των Αρχείων της Στάζι, αποκαλύφθηκε πως η φωτογραφία ήταν πλαστή, χαλκευμένη από την Στάζι σε συνεργασία με εγχώριους πράκτορές της και στελέχη του ΠΑΣΟΚ τα οποία και σήμερα πρωτοστατούν στα συνοικέσια με τον ΣΥΡΙΖΑ. Είχε όμως (η φωτογραφία) καθορίσει το αποτέλεσμα των εκλογών.

- Τρίτον, ο Κυριάκος ανακοινώνει πως το πρόγραμμα του περιλαμβάνει αδιαπραγματεύτως το κλείσιμο των συνόρων για αφροασιάτες αλλοδαπούς, την χρονικά κλιμακούμενη απέλαση των λαθρομεταναστών, την κατάργηση των "hot spots" και των τζαμιών, την αλλαγή της νομοθεσίας για αυτοάμυνα σε παραβίαση οικιακής εστίας, την νομοθετική εξουσιοδότηση των σωμάτων ασφαλείας να αντιμετωπίζουν ενόπλως του κακοποιούς με πολιτική χροιά που καταλύουν την κοινωνική ειρήνη και καταστρέφουν δημόσια και ιδιωτική περιουσία.

Οψόμεθα...

ΥΓ. Αυτοί που σε αγαπάνε σε κάνουν και κλαις λένε στην Κρήτη... και ο νοών νοείτω…

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα
Φεύγει,fevgei