Φιλελεύθερος... διασυρμός

20:17 4/8/2016 - Πηγή: Antinews

Πραγματικά το Antinews αδυνατεί να μπει σε μια ατέρμονη διαμάχη για το ποιες ήταν οι συνέπειες της διακυβέρνησης Καραμανλή, αν ο πρώην πρωθυπουργός έκανε περισσότερο κακό από καλό, αν στηρίζει τον Τσίπρα και υπονομεύει την παράταξή του κι αν τελικά του αξίζει ένα μεγαλύτερος ρόλος από αυτόν που έχει επιλέξει. Δηλαδή του «σιωπηλού μάρτυρα» της καταστροφής της χώρας. Όπως έχουμε ξαναγράψει, περασμένα ξεχασμένα τα όσα έγιναν την περίοδο 2004-2009 κι αν θέλουμε

να του χρεώσουμε κάτι πολύ σοβαρό είναι ότι σιωπά ή πολιτεύεται με διαρροές και κύκλους προκαλώντας ανεπανόρθωτο κακό στη Νέα Δημοκρατία.

Και βεβαίως το γεγονός και μόνο ότι ο ίδιος ενοχοποιεί τον εαυτό του όταν βοά ο τόπος για τα «κονέ» με τον πρωθυπουργό της καταστροφής τον κ. Τσίπρα.

Όμως, δεν μπορούμε να μη σχολιάσουμε ορισμένες «πλασαρισμένες» ως φιλελεύθερες φωνές που σιγοτραγουδάνε το γνωστό στιχάκι «όπου φυσάει ο άνεμος πάω». Τη μια με τον Καραμανλή τον μεγάλο ηγέτη και την άλλη, μόλις καταλαβαίνουν τη γκάφα που κάνουν οι δήθεν «φιλελέδες», το γυρίζουν στο τσάμικο και προσπαθούν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα.

Με χαρούμενο και παιχνιδιάρικο τρόπο επιχειρούν να ασκήσουν κριτική στον πρώην πρωθυπουργό «τον... μπεσαλή που οφείλει να μιλήσει στους χιλιάδες Έλληνες που τον πιστεύουν».

Κι από την άλλη, μόλις διαβάζουν κριτική ότι έχουν κάνει... αριστερή κωλοτούμπα και δίνουν βήμα στον ΣΥΡΙΖΑ για να βρίζει τον Σαμαρά και την προηγούμενη κυβέρνηση τι κάνουν; Απλά εμφανίζονται να ασκούν κριτική στην κυβέρνηση (τώρα τη θυμήθηκαν) λέγοντας ότι ο λαός είναι θυμωμένος και εγκαταλείπει τον ΣΥΡΙΖΑ.

Πολλές μετάνοιες θα πρέπει να κάνουν και ακόμη περισσότερες κωλοτούμπες προκειμένου να αποδείξουν ότι δεν είναι απλά και μόνο ανεμοδούρες της φιλελεύθερης παράταξης.

Όμως, καιρός είναι να πούμε και κάποια πράγματα που δείχνουν να επαναλαμβάνονται. Λάθη που γίνονται από την παράταξη της Νέας Δημοκρατίας που δε λέει να βάλει μυαλό. Τόσα και τόσα πέρασε ο Σαμαράς επί 3 χρόνια από «συνεργάτες» και περιφερόμενους θιάσους που πουλούσαν παραγοντιλίκι και συμβουλές αλλά εκεί στη ΝΔ δεν καταλαβαίνουν από παθήματα και δεν παίρνουν μαθήματα. Συνεχίζουν να εμπιστεύονται τους ίδιους ανθρώπους που τη μια το παίζουν «φίλοι» και «φιλελέδες», την άλλη ικετεύουν για διαφήμιση για να πληρώσουν τεράστια μισθολόγια και την τρίτη πουλάνε εκδούλευση στα αφανή «αφεντικά» τους. Ας ξεκαθαρίσουν τι θέλουν όλοι αυτοί οι «σύμβουλοι» της συμφοράς που συνεχίζουν να οδηγούν τη ΝΔ σε επικίνδυνες ατραπούς. Ας μάθει κι ο λαός πόσο κακό έκαναν και στην παράταξη και στον Σαμαρά αλλά τώρα και στον Κυριάκο. Παίζοντας το παιχνίδι του Καραμανλή, πουλώντας ξανά παραγοντιλίκι στους κύκλους του Κολωνακίου, το μόνο που κάνουν είναι να θυμίζουν στον ελληνικό λαό αυτό που θέλει να ξεχάσει, τόσο για την περίοδο 2004 - 2009 όσο και για την περίοδο 2012 - 2014. Ότι ο κακός σύμβουλος είναι χειρότερος κι απ' τον χειρότερο εχθρό.

Και στο κάτω – κάτω έλεος από τους ημιμαθείς επικοινωνιολόγους και «δημοσιογράφους» ή «αναλυτές» της συμφοράς που παίρνουν μέρος σε πρωϊνούς καφέδες και διαμορφώνουν τη γραμμή της Νέας Δημοκρατίας. Αν δεν υπήρχαν αυτοί κι αν ο Καραμανλής είχε πάει πράγματι στη Ραφήνα μόνιμα (και χωρίς τη βουλευτική έδρα) ίσως η ΝΔ να ήταν 20 μονάδες μπροστά. Και το κυριότερο. Ίσως να ήταν ένα πραγματικά φιλελεύθερο, πατριωτικό κόμμα με προοπτική εξουσίας. Όχι απλά κατάληψης της εξουσίας αλλά πραγματικής διακυβέρνησης για να βγει η χώρα από το τέλμα.

Όσο οι ανεμοδούρες της κεντροδεξιάς αφήνονται να παίζουν ρόλο, όσο οι επικοινωνιολόγοι και οι βαψομαλλιάδες συμβουλάτορες που έπληξαν καίρια την προηγούμενη κυβέρνηση, συνεχίζουν να είναι στην πρώτη γραμμή, τόσο η ΝΔ θα είναι η ίδια και δεν πρόκειται να σηκώσει κεφάλι. Και ο Τσίπρας θα συνεχίζει να είναι καβαλάρης, με ευγνωμοσύνη σε όλους αυτούς που του ανοίγουν το δρόμο για πολυετή κυριαρχία. Και του κ. Καραμανλή προεξέχοντος.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα