Φουντώνει ο εμφύλιος στη Χ.Α. μετά το σπάσιμο της ομερτά

Υπόγειος «πόλεμος» μαίνεται στο εσωτερικό της Χρυσής Αυγής με τις ομιλίες των βουλευτών Στάθη Μπούκουρα και Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλου στη Βουλή να ρίχνουν λάδι στη φωτιά του αλληλοσπαραγμού ανάμεσα στην ηγετική ομάδα του κόμματος και τα στελέχη που αποσκίρτησαν ή πρόκειται να αποχωρήσουν υπό το βάρος των αποκαλύψεων της Δικαιοσύνης.

Ο ανεξάρτητος από τον περασμένο Μάρτιο βουλευτής Λάρισας κ. Αλεξόπουλος αποκάλυψε κατά τη

διάρκεια της συζήτησης για την άρση της ασυλίας των κατηγορούμενων χρυσαυγιτών ότι το πρώην κόμμα του είχε κρυφή ατζέντα και πως βουλευτές του συμμετείχαν σε παράνομες ενέργειες που αμαυρώνουν τις αξίες του πατριωτισμού.

Οι δηλώσεις Αλεξόπουλου προκάλεσαν, σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες, εκνευρισμό και σύγχυση στο εσωτερικό της Χρυσής Αυγής. Και αυτό γιατί οι ισχυρισμοί του έρχονται να ανατρέψουν τα όσα ισχυρίζεται ο Ηλίας Κασιδιάρης μετά τη δημοσίευση του βίντεο Μπαλτάκου για «σκευωρία κατά της Χ.Α. και διώξεις με πολιτική εντολή».

Ο βουλευτής Λάρισας, ένας μέχρι χθες «βέρος» χρυσαυγίτης, αποκάλυψε ότι έβλεπε από μέσα τα όσα συνέβαιναν αλλά δεν μιλούσε -σύμφωνα τουλάχιστον με τους ισχυρισμούς του- γιατί φοβόταν για τη ζωή τη δική του και της οικογένειάς του.

Ο εκνευρισμός της Χρυσής Αυγής έγινε έκδηλος σε ανάρτηση-απάντηση στην επίσημη ιστοσελίδα της στην οποία χαρακτηρίζει τον Αλεξόπουλο «Ιούδα» και «αποστάτη» ο οποίος «διάβασε στη Βουλή ένα κείμενο που το έγραψε κάποιος άλλος».

Υπάρχουν, ωστόσο, γεγονότα που «δείχνουν» ότι ο Λαρισαίος βουλευτής πράγματι δέχθηκε απειλές. Σύμφωνα με πληροφορίες, μάλιστα, στο γραφείο του, στην οδό Βουλής, στο Σύνταγμα, που γειτνίαζε με τα άλλα γραφεία των χρυσαυγιτών, δέχθηκε επίθεση στα τέλη Απριλίου από συνεργάτες βουλευτών της Χ.Α. Αμέσως μετά το περιστατικό ο κ. Αλεξόπουλος ζήτησε από τις υπηρεσίες του Κοινοβουλίου την αλλαγή του γραφείου του.

Εκ των έσω «βέλη» θεωρεί η Χ.Α. ότι δέχεται και από το βουλευτή Κορινθίας, Ευστάθιο Μπούκουρα, ο οποίος, παρότι μέχρι πρότινος φερόταν να συμμετέχει σε «επιχειρήσεις» χρυσαυγίτικων ταγμάτων, εμφανίστηκε στη Βουλή μετανιωμένος.

Οι διαθέσεις των στελεχών του κόμματος του κ. Μιχαλολιάκου εναντίον του φάνηκαν όταν ο κ. Μπούκουρας άρχισε να κλαίει κατά τη διάρκεια της απολογίας του στο βήμα της Βουλής. Οι χρυσαυγίτες ήταν αυτοί που γέλασαν και μάλιστα επιδεικτικά για να τους ακούσει ο Κορίνθιος βουλευτής.

«Ετυχε και έγινα βουλευτής της Χρυσής Αυγής. Δεν είμαι φασίστας. Δεν είμαι ναζιστής. Ελληνας πατριώτης είμαι. Τι έχω κάνει;», δήλωσε, μεταξύ άλλων, στη Βουλή ο κ. Μπούκουρας.

Η συνεργασία του βουλευτή, ο οποίος σε κάθε ευκαιρία δηλώνει οπαδός του Ανδρέα Παπανδρέου και υποστηρικτής του τότε πατριωτικού ΠΑΣΟΚ, με τη Χρυσή Αυγή εκθέτει το ακροδεξιό κόμμα. Και αυτό γιατί έρχεται σε αντίθεση με τα όσα υποστηρίζουν οι χρυσαυγίτες περί επιλογής υποψηφίων που δεν έχουν σχέση με τα μεγάλα κόμματα που έχουν κυβερνήσει τον τόπο.

Πληροφορίες από τοπικούς παράγοντες της Κορίνθου αναφέρουν ότι η Χ.Α. προσπάθησε στις βουλευτικές εκλογές του Μαΐου του 2012 να εκμεταλλευτεί καιροσκοπικά τον κ. Μπούκουρα, ο οποίος είχε επιρροή σε μεγάλο κομμάτι ψηφοφόρων της περιοχής.

Αλέξανδρος Καλαφάτης στον ΕΤ της Κυριακής

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα